Facebook Pixel Η ευθύνη Γόντικα για τη "γύμνια"
| 2011-08-17 14:46:00

Η ευθύνη Γόντικα για τη "γύμνια"

Η ευθύνη Γόντικα για τη "γύμνια"

O Γιάννης Σερέτης γράφει για τα λάθη του Γόντικα στην υπόθεση του Κάστρο και όχι μόνο.

Όλα κι όλα. Τούτη τη φορά δεν ευθύνεται ούτε ο Βγενόπουλος ούτε ο Πατέρας, ούτε ο Παύλος ούτε ο… Πολέμης. Θα διαφωνήσω με πολλούς, αλλά όπως για τον αποκλεισμό με ομάδα του επιπέδου της Οντένσε οι κυρίως υπεύθυνοι ήταν οι παίκτες και ο προπονητής, έτσι και τώρα η βασική ευθύνη ανήκει στον Δημήτρη Γόντικα. Πρώτη φορά με τον Ζήση Βρύζα, το δις εξαμαρτείν ουκ προέδρου σοφού και ο Γόντικας το ήξερε ότι με τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα του Αντρέ Κάστρο (υπερφυσικές για την αξία του, αλλά απόλυτα λογικές δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν αυτό το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και τη θέληση του Φερέιρα), η ευθύνη θα ήταν βαριά σε περίπτωση απώλειάς του και θα έπεφτε σε εκείνον. Έγινε ό,τι έγινε και στο επικοινωνιακό πεδίο με την περίφημη προχθεσινή γραμμή «προχωράμε για τον Κάστρο ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τον Πλεσί» και… έδεσε το γλυκό στην ατμόσφαιρα γκρίνιας και αδιαφορίας που επικρατεί στους φίλους του Παναθηναϊκού ειδικά μετά τον αποκλεισμό από τους Δανούς.

Δεν είναι όμως αυτή η μεγαλύτερη ευθύνη του Γόντικα. Λένε πολλοί ότι θα έπρεπε να έχει κάνει με μια συνέντευξη Τύπου μια καθαρή εξήγηση στον κόσμο της ομάδας. Σωστό, όχι όμως το πρωτεύον. Το πρωτεύον είναι να υποστηρίξει τη δουλειά του. «Ηξερε πού έμπλεκε», θα πει κάποιος. Ορθόν. Από πότε όμως το «μπλέξιμο» (επ’ αμοιβή βεβαίως βεβαίως) προϋποθέτει σειρά συμβιβασμών που σε τελική ανάλυση βλάπτουν σοβαρά την υγεία του Παναθηναϊκού και τη δική του δουλειά;

Ιδού τι γίνεται τώρα για «υπέρβαση» 200-300 χιλιάδων ευρώ. Ποιο είναι μεγαλύτερο κόστος; Τα χρήματα ή το κλίμα που δημιουργείται; Όλοι ξέρουμε τις συνέπειες της έλλειψης τεχνικού διευθυντή και όλοι… αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες της απουσίας 1-2 στελεχών με ευθύνη που θα έπαιρναν στους ώμους τους σοβαρούς τομείς όπως ο επικοινωνιακός και τα θέματα που δεν αφορούν το αγωνιστικό σκέλος (Λίγκα - στημένα - ΕΠΟ κ.ο.κ.). Δεν έχει κανέναν να στηριχθεί για τα σημαντικά ζητήματα ο Γόντικας. Και γι’ αυτό ευθύνεται ο ίδιος!

Αν δεν το καταλάβει έστω και τώρα, θα έρθουν περισσότερα «χαστούκια». Είναι αναπόφευκτο. Διότι είναι αδιανόητο για έναν οργανισμό με το μέγεθος του Παναθηναϊκού, με το καθεστώς λιτότητας και «κουρέματος» που έχει επιβληθεί από τον τύποις μεγαλομέτοχο και τους αδιάφορους αμέτοχους, να διοικείται από έναν άνθρωπο! Και δη κάποιον με θητεία μόλις ενός έτους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Όλα αυτά είναι ανεξάρτητα από το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Παναθηναϊκού με παίκτη ή παίκτες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής σεζόν. Αφορούν το απίστευτο και παναθηναϊκό στήσιμο της εφετινής δομής μιας ΠΑΕ που προσπαθεί ένα ολόκληρο καλοκαίρι να κρύψει τη γύμνια της. Μάταια όμως. Διότι και στο θέμα των «στημένων» και στο θέμα των μεταγραφών η «γύμνια» της φαίνεται και μεγεθύνεται λόγω της ανυπαρξίας των μετόχων. Ο Γόντικας καλείται άμεσα να απαιτήσει από τον μεγαλομέτοχο και να βρει ο ίδιος άξιους συνεργάτες και συμπαραστάτες. Σε διαφορετική περίπτωση το μόνο «μπράβο» που θα εισπράξει θα είναι από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Για την «προσπάθεια που γίνεται να υπάρχει διοικητική σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία στην Π.Α.Ε., έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να βρεθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο πρωτοδικείο», όπως είχε αναφέρει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του…

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags