Facebook Pixel Τα γενέθλια του Κώστα Πηλαδάκη
| 2011-08-17 15:41:00

Τα γενέθλια του Κώστα Πηλαδάκη

Τα γενέθλια του Κώστα Πηλαδάκη

Ο Κώστας Πηλαδάκης γιορτάζει τα γενέθλια του. Οι 24 σημαντικές στιγμές του στους "βυσσινί" κι όχι μόνο.

Ιούνιος του 2004 με την Ελλάδα να ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σοκ στην ιστορία της (την κατάκτηση του Euro ένα μήνα μετά) και φυσικά εν αναμονή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκείνο το μήνα λοιπόν η ομάδα της ΑΕΛ άλλαξε σελίδα και στο πρόσωπο του Κώστα Πηλαδάκη βρήκε τον διοικητικό ηγέτη, ο οποίος θα την οδηγούσε στην κατάκτηση ενός Κυπέλλου, στη δημιουργία νέου γηπέδου και στην Ευρώπη.

Επτά χρόνια έχουν περάσει από εκείνη την ημέρα με τους βυσσινί να έχουν περάσει πολλές στιγμές, άλλες καλές, άλλες άσχημες, άλλες περίεργες, όμως πάντα είχε σταθερή διοίκηση που βρισκόταν στο πλάι της ομάδας.

Ο Κώστας Πηλαδάκης λοιπόν κλείσει σήμερα τα 45 του χρόνια και εμείς ετοιμάσαμε ένα μικρό αφιέρωμα με τις 24 πιο σημαντικές στιγμές τόσο στη ζωή του (όσες καταφέραμε να βρούμε), όσο και στον αθλητισμό.

1) Ο Κώστας Πηλαδάκης αγαπάει το μπάσκετ και έφτασε να παίξει για ένα διάστημα στην ΑΕΚ, όμως παράτησε νωρίς την καριέρα του και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις.

2) Η πρώτη του δουλειά στα 18 του χρόνια με ένα βίντεο κλαμπ στη Φιλοθέη απ' όπου ξεκίνησε ουσιαστικά τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα.

3) Είναι στενός φίλος με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος τον βοήθησε στο ξεκίνημα του και μετά από κάποιες λάθος αποφάσεις. Στη συνέχεια ωστόσο σηκώθηκε και δεν ξανάπεσε.

4) Το 2004 παντρεύεται με την Ντορέττα Παπαδημητρίου με την οποία στη συνέχεια απέκτησαν δυο πανέμορφα αγοράκια.

5) Την ίδια χρονιά κάνει το άλμα στην καριέρα του και γίνεται ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, από την οποία εντυπωσιάστηκε όταν επισκέφτηκε το Αλκαζάρ ως ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, βοηθώντας την ομάδα να βγει από το οικονομικό τέλμα στο οποίο είχε υποπέσει.

6) Η πρώτη του μεταγραφή στην ΑΕΛ ήταν ο Γερμανός αμυντικός Μάρκο Φέρστερ, με τον οποίο έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

7) Συνολικά την περίοδο 2004-2005 η ΑΕΛ έκανε 19 μεταγραφές και με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο.

8) Στο τέλος της περιόδου η ΑΕΛ τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία και επέστρεψε στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας μετά από εννέα χρόνια.

9) Το καλοκαίρι του 2005 η ΑΕΛ πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της, με τον πρωταθλητή Ευρώπης Νίκο Νταμπίζα.

10) Τη σεζόν 2006-2007 ο Κώστας Πηλαδάκης δημιουργεί μία ομάδα που κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, αν και οι βυσσινί τα... χρειάστηκαν στο πρωτάθλημα.

11) Η ΑΕΛ με την κατάκτηση του τίτλου εξασφαλίζει τη συμμετοχή της για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Ευρώπη, η οποία έμελλε να είναι άκρως επιτυχημένη.

12) Ο Γιώργος Δώνης βρίσκει απέναντι του στα προκριματικά την πρώην ομάδα του, Μπλάκμπερν, και πετυχαίνει κάτι το αδιανόητο. Πρόκριση!

13) Η ΑΕΛ στο πρώτο ματς στο Πανθεσσαλικό κερδίζει με 2-0 την Μπλάκμπερν με γκολ των Μπακαγιόκο και Κλέιτον και βάζει τις βάσεις για πρόκριση στους ομίλους.

14) Στον επαναληπτικό οι βυσσινί ανοίγουν το σκορ με τον Κλέιτον στο 17ο λεπτό, όμως τελικά ηττήθηκαν με 2-1. Το σκορ δεν είχε καμία σημασία, αφού η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση.

15) Περισσότεροι από 1000 φίλοι των βυσσινί αποθεώνουν παίκτες, προπονητή και τον Κώστα Πηλαδάκη που μέσα σε δυο χρόνια έφερε την ομάδα τους στην κορυφή.

16) Η ΑΕΛ κάνει κι άλλες εντυπωσιακές μεταγραφές, όπως αυτή το Στέλιου Βενετίδη, του Μπασιλά, του Βάλλα και φυσικά εκείνη του Τουμέρ Μετίν.

17) Τον Ιανουάριο 2009 η ΑΕΛ του Κώστα Πηλαδάλη φέρνει τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και προκαλεί για άλλη μία φορά αίσθηση με τις μεταγραφικές της κινήσεις.

18) Ένα μήνα νωρίτερα οι βυσσινί βίωσαν μία τραγική στιγμή με τον ξαφνικό θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, που επηρέασε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η ΑΕΛ στάθηκε δίπλα στην οικογένεια του άτυχου παίκτη.

19) Από την αρχή της ασχολίας του με την ΑΕΛ, ο Κώστας Πηλαδάκης είχε στο μυαλό του τη δημιουργία νέου γηπέδου, μία σκέψη που πήρε σάρκα και οστά την ίδια χρονιά.

20) Το 2009 μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του AEL FC ARENA, ένα σχέδιο που κόστισε πάνω από 20 εκ. ευρώ.

21) Τον Νοέμβριο του 2010 το AEL FC ARENA άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και στις 5 Δεκεμβρίου έγινε ο πρώτος αγώνας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

22) Η ΑΕΛ μετά από μία προβληματική σεζόν υποβιβάζεται και πλέον διεκδικεί την παραμονή της δικαστικώς μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για το χώρο του ποδοσφαίρου.

23) Η ΑΕΛ πραγματοποιεί μία σπουδαία μεταγραφή με την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου Μπόα Μόρτε, ο οποίος ήρθε μετά από συζήτηση που είχε με τον Κρις Κόουλμαν.

24) Ο Κώστας Πηλαδάκης δηλώνει απογοητευμένος και αφήνει να διαρρεύσει πως ίσως αποχωρήσει από την ΑΕΛ, όμως όσοι τον γνωρίζουν και γυρίσουν στον αριθμό -3- ξέρουν. Έπεσε, σηκώθηκε και πάλεψε. Αυτό θα κάνει και τώρα.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags