Facebook Pixel Εβδομάδα Ευρώπης για τρεις
| 2011-08-17 16:21:00

Εβδομάδα Ευρώπης για τρεις

Εβδομάδα Ευρώπης για τρεις

Αυτό το πρωτάθλημα, το έγραψα και χθες, δεν πρέπει να ξεκινήσει όσο είναι έτσι τα πράγματα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Οι Τούρκοι, που είναι και στο ποδόσφαιρο πολύ πιο μπροστά από εμάς, δεν δίστασαν να πάρουν τη σωστή απόφαση και να αναβάλουν την έναρξη του δικού τους πρωταθλήματος τουλάχιστον για ένα μήνα. Εδώ οι παράγοντες των επαγγελματικών ομάδων νοιάζονται μόνο για το ατομικό τους συμφέρον.

Βάζουν τον μικρό στόχο μπροστά από το σημαντικό, που είναι η εξυγίανση του χώρου. Οσο για την ηγεσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, αυτή δυστυχώς παραμένει αγκιστρωμένη στη νοοτροπία του παραγοντισμού των περασμένων δεκαετιών. Μένει να δούμε τι θα κάνει η πολιτεία. Αν θα μείνει και πάλι στα λόγια ή θα πραγματοποιήσει τις πρόσφατες εξαγγελίες της, σύμφωνα με τις οποίες θα προχωρήσει μέσα σ' αυτήν την εβδομάδα σε κάποια αποφασιστική παρέμβαση.

Στο μεταξύ μπήκαμε στην εβδομάδα όπου εμφανίζονται στο Γιουρόπα Λιγκ τρεις ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ παίζει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης με την ουκρανική Καρπάτι, η ΑΕΚ ξεκινάει στην ίδια διοργάνωση με την Ντιναμό Τυφλίδας και ο Παναθηναϊκός, μετά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζει τη Μακάμπι διεκδικώντας κι αυτός τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μια συμμετοχή που και για τις τρεις ελληνικές ομάδες έχει τεράστια σημασία επειδή από αυτήν περιμένουν έσοδα τα οποία έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για να καλύψουν άμεσες και πιεστικές υποχρεώσεις. Από αγωνιστικής πλευράς, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν ήδη δώσει «δείγματα γραφής». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε αυτό που έπρεπε στα παιχνίδια της με τη Βαλερένγκα.

Η αυριανή αντίπαλός της είναι πιο ισχυρή, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει και προβλήματα τραυματισμών. Η Τούμπα θα είναι και πάλι το μεγάλο του όπλο. Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε στα παιχνίδια με την Οντένσε. Η πρώτη εμφάνιση των νεοαποκτηθέντων Βιτόλο, Κουίνσι και πιθανόν του Ζέκα ίσως αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Οσο για την ΑΕΚ, που είναι η μόνη που δεν έχει δώσει ως τώρα επίσημο αγώνα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Ο Χιμένεθ δεν προβληματίζεται μόνο για την αμυντική γραμμή. Για τις άλλες δύο ψάχνεται, τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και για το σύστημα. Η ομάδα είναι προφανώς ανέτοιμη κι αυτό το μειονέκτημά της θα πρέπει να καλυφθεί από την αγωνιστικότητα και την υπερπροσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλουν όλοι οι παίκτες της.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags