Facebook Pixel Οι σκέψεις που μετατρέπουν τους φόβους σε εφιάλτες
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-18 14:37:00

Οι σκέψεις που μετατρέπουν τους φόβους σε εφιάλτες

Οι σκέψεις που μετατρέπουν τους φόβους σε εφιάλτες

Η μοίρα λένε πως έχει την κακή συνήθεια να κλοτσάει όποιον βρίσκεται πεσμένος και αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που περνούσε από το μυαλό, βλέποντας τα προβλήματα της Αρσεναλ το βράδυ της Τρίτης στο "Emirates" να αυξάνονται. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Σαν να μην έφταναν η απουσία του Φάμπρεγκας, ο οποίος παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα, και η σίγουρη φυγή του Σαμίρ Νασρί συν το γεγονός της απουσίας του τιμωρημένου Φαν Πέρσι και του τραυματία Γουίλσιρ, ήρθαν και οι τραυματισμοί του Γκιμπς και του Τζουρού για να προστεθούν επιπλέον πονοκέφαλοι στον Βενγκέρ.

Ο Αλσατός, που ήταν ήδη τιμωρημένος, αντιμετωπίζει και νέα ποινή, καθώς η ΟΥΕΦΑ διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν παραβίασε τους σχετικούς με την τιμωρία κανονισμούς, δίνοντας οδηγίες μέσω του κινητού τηλεφώνου του κόουτς Μπόρο Πρίμορατς στον βοηθό του Πατ Ράις στη διάρκεια του ματς, κόντρα στην Ουντινέζε. Η νίκη με 1-0 απέναντι στους Ιταλούς -σκορ που αφήνει ανοιχτή τη ρεβάνς και θέτει σε κίνδυνο την είσοδο για 14η σερί χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την Αρσεναλ- δεν ήταν κακή ούτε ως εμφάνιση ούτε ως αποτέλεσμα, αλλά υπενθύμισε τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Λονδρέζους. Η καλή αρχή με το γκολ του Γουόλκοτ ακολουθήθηκε από ωραία μπάλα για ένα ημίχρονο, ωστόσο πόσες φορές κάποιος μπορεί να θυμηθεί ομάδα να έχει μεγαλύτερη κατοχή στην κυκλοφορία από την Αρσεναλ μέσα στο «Emirates»;

Και επίσης αυτό που έγινε κατανοητό ξανά είναι πως όταν λείπει ο Φαν Πέρσι, τότε όλη αυτή η κυκλοφορία που κάνει η Αρσεναλ παραμένει άκαρπη, αφού ο Σαμάκ (σκιά του καλού εαυτού του στην Μπορντό) παραμένει πολύ light για να ηγηθεί της επίθεσης. Ο Ζερβίνιο, που έκανε καταπληκτική χρονιά με τη Λιλ οδηγώντας τη στον τίτλο στο Σαμπιονά, θα είναι μία εξαιρετική προσθήκη και ο Ααρον Ράμσεϊ, ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία της εθνικής Ουαλίας, άφησε ελπίδες πως ο τραυματισμός του ανήκει οριστικά στο παρελθόν, αλλά κανείς από τους δύο δεν μπορεί αμέσως να… μπει στα παπούτσια του Φάμπρεγκας.

Η χρονιά για την Αρσεναλ μόλις ξεκίνησε και είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο, αφού μετά το 0-0 με τη Νιούκαστλ, την αποβολή του Ζερβίνιο και την τιμωρία του (εξαιρετικού προχθές) Σονγκ θα στερηθεί στα δύο επόμενα κρίσιμα ματς πρωταθλήματος, με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και τους αμυντικούς που τραυματίστηκαν κόντρα στην Ουντινέζε, κάνοντας τη ζωή του Βενγκέρ ακόμη πιο περίπλοκη.

Εχεις την αίσθηση πως η μοίρα παίζει ένα περίεργο παιχνίδι στον Αλσατό, που παρά τα σχεδόν εξήντα εκατομμύρια λίρες που θα μπουν στα ταμεία από τη φυγή των Φάμπρεγκας και Νασρί δυσκολεύεται να καταφύγει στον εύκολο τρόπο όλων των συναδέλφων του, δηλαδή στο να ανοίξει τα ταμεία και να πάρει τα λεφτά για μεταγραφές.

Ο κόσμος γκρινιάζει βλέποντας όχι μόνο τη Σίτι των σεΐχηδων και την Τσέλσι του Αμπράμοβιτς να ξοδεύουν, αλλά ακόμη και τη Λίβερπουλ που έδωσε 100 εκατομμύρια λίρες στον Νταλγκλίς και τη Γιουνάιτεντ που ύστερα από τρία χρόνια άνοιξε το χρηματοκιβώτιο προκειμένου ο σερ Αλεξ να ενισχύσει μία ήδη έτοιμη ομάδα. Ο Βενγκέρ αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο γεγονός πως δεν είναι εύκολο πράγμα να είναι πάντα στην τετράδα επί των ημερών του η Αρσεναλ και οι αριθμοί τον δικαιώνουν. Πριν από τον Αλσατό σε 70 σεζόν οι «κανονιέρηδες» είχαν μπει στην πρώτη τετράδα 27 φορές, δηλαδή μόλις 12 περισσότερες από την τελευταία 15ετία που το καταφέρνουν διαρκώς!

Ωστόσο ποιος θα πείσει τον οπαδό που βλέπει τους αντιπάλους του να απομακρύνονται πως αυτό είναι αρκετό και επίσης ποιος θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει πως μόλις πριν από μία επταετία η Αρσεναλ πέτυχε κάτι το αδιανόητο για τον 21ο αιώνα, δηλαδή 49 ματς αήττητη κατακτώντας με εμφατικό τρόπο τον 13ο και τελευταίο μέχρι σήμερα τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ;

Η αίσθηση πως η ομάδα ξεκινά καλά κάθε χρόνο, αλλά κάπου χάνει τον δρόμο της -όπως έγινε πριν από λίγους μήνες όπου από τέσσερις τίτλους που διεκδικούσε τον Φλεβάρη έμεινε με άδεια χέρια ξανά- μετατρέπει τους φόβους σε εφιάλτες. Η εικόνα στο ματς με την Ουντινέζε δεν ήταν κακή. Κάθε άλλο μάλιστα, αλλά όπως συνήθως με την Αρσεναλ της μετά Ανρί, Βιεϊρά, Ζιλμπέρτο και Μπέργκαμπ εποχής, ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και μία αίσθηση αδειάσματος στη συνέχεια.

Αυτό το σκωτσέζικο ντους του ζεστού και του κρύου κάπου έχει κουράσει τους φίλους των gunners και για πρώτη φορά υπάρχουν γκρίνιες για τον Βενγκέρ. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για αδικία της ίδιας της ζωής προς το πρόσωπο του ανθρώπου που πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο μετά τον Χέρμπερτ Τσάμπμαν άλλαξε τη ροή του κλαμπ του βορείου Λονδίνου. Αλλά ποιος είπε πως η ζωή είναι δίκαιη σε οποιαδήποτε έκφανσή της;

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags