Facebook Pixel Χρυσαφένια νίκη, προβληματισμένος Μπόλονι
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-19 11:53:00

Χρυσαφένια νίκη, προβληματισμένος Μπόλονι

Χρυσαφένια νίκη, προβληματισμένος Μπόλονι

Το "καθαρό" 2-0 που πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Καρπάτι ισοδυναμεί με ...θησαυρό, αν ο "Δικέφαλος" το εκμεταλλευτεί στον επαναληπτικό, όμως, δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τα παράπονα του προπονητή.

Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.

Λουσμένος στον ιδρώτα και ανακουφισμένος λες και του είχε φύγει το μεγαλύτερο βάρος βημάτιζε στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Λάζλο Μπόλονι μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι. Από τη μία χαίρονταν για το "καθαρό" 2-0, όμως, από την άλλη δεν έκρυβε την ανησυχία του.

Μα, θα πει κανείς, γιατί να ανησυχεί τόσο πολύ, αφού οι παίκτες του σημείωσαν όχι ένα, αλλά δύο τέρματα και παράλληλα κράτησαν ανέπαφη την εστία, κάνοντας πράξη με αυτόν τον τρόπο το ιδανικότερο σενάριο για μια ομάδα που κυνηγάει πρόκριση σε επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για να ανησυχεί ο προπονητής, όμως, πάει να πει ότι έχει το λόγο του...

Δήλωση με νόημα

Και φυσικά έχει το λόγο του ο Μπόλονι και δεν τον κρύβει. Αντιθέτως, τον διατυμπανίζει! "Κοιτάζω γύρω μου και δεν βρίσκω λύσεις! Χρειάζομαι παίκτες", είπε ορθά κοφτά ο κόουτς του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι. Θέλετε άλλον, πιο σημαντικό λόγο από αυτόν;

Ο Ρουμάνος αντί να πανηγυρίζει για το δύσκολο, πλην χρυσαφένιο 2-0, προτίμησε να μην κρύψει τα προβλήματα της ομάδας του κάτω από το χαλάκι, αλλά να τα βγάλει (για άλλη μία φορά) στο ξέφωτο. Το κάνει μήπως γιατί είναι ευθυνόφοβος και θέλει από τώρα να προλάβει καμιά άσχημη κατάσταση στην Ουκρανία, όπου όπως είπε η ομάδα του θα δώσει δύσκολες εξετάσεις, ή μήπως γιατί πολύ απλά αυτή είναι η αλήθεια; Μάλλον για το δεύτερο, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν λέει ψέματα.

Στη Λβιβ, για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ πάει σίγουρα χωρίς τον Γκαρσία και ενδεχομένως χωρίς Ίβιτς και Κοντρέρας. Παρότι στο ρόστερ είναι κοντά τριάντα παίκτες, δεν υπάρχουν άλλοι με την ποιότητα των συγκεκριμένων, για να μπορεί να ποντάρει ο προπονητής ότι θα τους αντικαταστήσει επάξια. Αν λείψει κι ο Σαλπιγγίδης, τότε δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Άρα, τι νόημα έχε να λέμε ότι ο Μπόλονι φοβάται το βάρος της ευθύνης και προσπαθεί να φυλάξει εκ των προτέρων τα νώτα του; Το πράγμα φωνάζει από μόνο του. Όταν ο Ρουμάνος εδώ και καιρό επιμένει ότι θέλει δύο παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ξέρει πολύ καλά τι λέει. Σίγουρα δεν μιλάει στον... αέρα.

Ανοίγει... λεωφόρο

Ξέχωρα από το παράπονο του Μπόλονι πάντως, ο ΠΑΟΚ άνοιξε όχι απλώς δρόμο, αλλά ολόκληρη... λεωφόρο με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Καρπάτι. Αφού απέφυγε τα χειρότερα, καθώς οι Ουκρανοί έκαναν τις ευκαιρίες τους και είχαν τις επικίνδυνες στιγμές τους, πήρε "καθαρή " νίκη, βάζοντας στο σακούλι του βαθμούς, χρήματα και -κυρίως- το πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ πήρε βαθιά οικονομική ανάσα την περασμένη περίοδο από τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων και από την πρόκριση στους "32". Το... γλυκό το γεύτηκε, άρα ξέρει πόσο σημαντικό είναι να επαναλάβει αυτό το επίτευγμα. Δεν έχει παρά να μετουσιώσει το αβαντάζ σε ουσία. Αρκεί να πατάει τα πόδια του στο έδαφος και να πάει στο Λβιβ όσο συγκεντρωμένος πήγε πέρυσι τέτοιον καιρό στην Κωνσταντινούπολη. Γιατί το έργο με την επικίνδυνη Καρπάτι δεν τελείωσε στην Τούμπα...

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags