Facebook Pixel Ubi nihil vales, ibi nihil velis
| 2011-08-20 13:12:00

Ubi nihil vales, ibi nihil velis

Ubi nihil vales, ibi nihil velis

"Οποιος δεν αξίζει τίποτα, δεν μπορεί να θέλει τίποτα". (Arnold Geulincx, 1624-1669, Φλαμανδός φιλόσοφος). Λατινικό ρητό που ταιριάζει γάντι στον Παναθηναϊκό που είδαμε προχθές.

Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Η ομάδα αυτή, όπως παρουσιάστηκε στο ματς με την Οντένσε στο ΟΑΚΑ, αλλά κυρίως σε αυτό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δεν μπορεί να ζητά τίποτα παραπάνω από αυτά που πήρε και στα δύο ματς. Ισάριθμες ήττες, ένας αποκλεισμός και πιθανότατα άλλος ένας, καθώς το 3-0 δύσκολα ανατρέπεται. Μόνο που τώρα το «αντίο» είναι οριστικό και τρίτη ευκαιρία δεν υπάρχει.

Λέγαμε και χθες ότι οριστικός αποκλεισμός από την Ευρώπη δεν ισοδυναμεί με το τέλος του κόσμου. Ισως «αναγκάσει» κάποιους να βγουν μπροστά, όπως «οδήγησε» πέρυσι τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μπει ο ίδιος στο αεροπλάνο και να πάει στη Βασκονία για να πείσει τον Βαλβέρδε να αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού.

Να βγουν μπροστά για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί σε μια σεζόν που ξεκινά με το χειρότερο τρόπο για τους «πράσινους».

Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο το τι θα κάνει η διοίκηση ή οι άφαντοι μέτοχοι. Είναι το τι θα πράξουν οι παίκτες και ο προπονητής. Αν μπορούν να γίνουν και αυτοί καλύτεροι, διαχωρίζοντας τη δική τους θέση από όσα (δεν) συμβαίνουν στα γραφεία.

Γιατί, ναι μεν λεφτά δεν μπαίνουν, αλλά τι εμποδίζει αυτό τον Νίνη, για παράδειγμα, να παίζει καλή μπάλα; Σίγουρα δεν φταίει η διοικητική ανακατωσούρα που ο συγκεκριμένος δεν έχει κάνει ούτε μισό βήμα μπροστά τα τελευταία δύο χρόνια και έχει παραμείνει στάσιμος. Σίγουρα δεν φταίει, επίσης, όταν ο Τζόρβας φέρει ευθύνη για τα μισά από τα τέρματα που έχει δεχτεί η ομάδα του στα τρία ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει έως τώρα.

Φταίει, βέβαια, που ο Φερέιρα έναν παίκτη ζήτησε και αυτόν τον είδε να πηγαίνει στη Χιχόν, όμως ακόμα και χωρίς τον Κάστρο ο Παναθηναϊκός τη Μακάμπι μπορούσε να τη φέρει βόλτα και γι' αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνο του δικαιολογία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags