Facebook Pixel Να κάνει πέτρα την καρδιά της
| 2011-08-20 13:28:00

Να κάνει πέτρα την καρδιά της

Να κάνει πέτρα την καρδιά της

Είδαμε, λοιπόν, τη "νέα" ΑΕΚ προχθές, σ' ένα παιχνίδι επίσημο και ιδιαίτερα σημαντικό, στο οποίο οι παίκτες της ήταν υποχρεωμένοι να καταθέσουν ό,τι διαθέτουν αυτή την εποχή από πλευράς δυνάμεων, προσπάθειας και συγκέντρωσης.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον πενιχρό, αφού η εικόνα της ομάδας ήταν περίπου ίδια με αυτήν που παρουσίασε στα περισσότερα περυσινά παιχνίδια της. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και θετικό, αν σκεφτεί κανείς ότι της έφυγαν ποδοσφαιριστές όπως ο Σκόκο, ο Ντιόπ, ο Μίτσελ, ακόμη και ο Μπλάνκο, γεγονός που ανάγκασε τον Χιμένεθ να δηλώσει μετά το ματς με την Ντιναμό ότι «υστερούμε σε ποιότητα» σε σχέση με πέρυσι.

Συγχρόνως πρέπει να θεωρήσει κανείς δεδομένο ότι η ομάδα θα έχει σίγουρα ένα ποσοστό βελτίωσης, ίσως και 20%, όταν όλοι οι παίκτες της πάρουν κι άλλα παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν ξέρω αν τελικά αποκτήσει ακόμη ένα δύο παίκτες για να μειώσει τις πολλές ελλείψεις που έχει σε όλες τις γραμμές της, ωστόσο είναι φανερό ότι και φέτος οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν πρέπει να περιμένουν σημαντική βελτίωση στο θέαμα που θα παρουσιάζει, ούτε φυσικά ότι θα μπορέσει να κοντράρει σοβαρά τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.


Πράγμα που φυσικά ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ ή και τον Αρη. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί, λοιπόν, η πραγματικότητα, είναι πλέον στο χέρι των οπαδών να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν την ομάδα ή θα ακολουθήσουν κι αυτοί το δρόμο των άφαντων αφεντικών της.

Η προσέλευση 15.000 Ενωσιτών (12.640 εισιτήρια) στο προχθεσινό ματς στο ΟΑΚΑ θεωρήθηκε ικανοποιητική, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι. Στην Τούμπα βρέθηκαν σχεδόν οι διπλάσιοι (22.000 εισιτήρια) παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ούτε μεταγραφές έκανε ούτε πήρε κάποιον τίτλο, όπως η ΑΕΚ.

Θεωρώ ότι ο κόσμος της Ενωσης απογοητεύτηκε, «ξενέρωσε» όπως λέμε, από τα αίσχη των αλητών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Για τα οποία επιμένω ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη είχαν η διοργανώτρια ΕΠΟ και η αστυνομία. Αυτά όμως είναι παρελθόν.

Το θέμα τώρα είναι να αμβλυνθούν οι συνέπειες της «μαύρης» εκείνης βραδιάς που κυνηγάνε ακόμη το σύλλογο. Γι' αυτό χρειάζεται να κάνει πέτρα την καρδιά της η υγιής πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ και να ξαναγυρίσει στο γήπεδο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags