21/08/11 - 16:51

Τη Δευτέρα η απόφαση του CAS

Τη Δευτέρα η απόφαση του CAS
33.468views

Η εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα (22/08) είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του Ηρακλή.  

Ημέρα μεγάλων εξελίξεων αναμένεται να είναι η Δευτέρα (22/08) για τον Ηρακλή, αφού το CAS θα ενημερώσει τους Κυανόλευκους για το αν είναι τελικά αρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση της ομάδας. Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε η ΠΑΕ θα στραφεί στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και αν και εκεί τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά για την ομάδα, τότε σειρά θα πάρουν τα Πολιτικά δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή ο Αντρέας Παντελή έχει ξεκινήσει το δικό του αγώνα δρόμου, προκειμένου να φέρει στην ομάδα τον Εντιβάλντο Ρόχας. Πιο συγκεκριμένα χθες και σήμερα (21/08) ο Κύπριος επιχειρηματίας ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ναβάλ, Αμπρίγκιο Σάντος, προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση του Βολιβιανού παίκτη.

Ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου, ενημέρωσε τον Αντρέα Παντελή πως ο παίκτης είναι υπό παραχώρηση αφού δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική. Οι δύο άντρες ξεκίνησαν μία σειρά συζητήσεων για την αγοραπωλησία του Ρόχας και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Καϊμακάμης: «Πολλές οι πιθανότητες δικαίωσης»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Πέτρος Καϊμακάμης, ο νομικός που θα τρέξει όλες τις διαδικασίες του Ηρακλή, στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αρχικά, ο κ. Καϊμακάμης τόνισε τα εξής:

"Αύριο το πρωί, έχοντας εξαντλήσει και το τελευταίο χρονικό περιθώριο αναμονής για την έκδοση κάποιας αποφάσεως από το CAS, θα καταθέσουμε την αίτηση κατά της αποφάσεως της δευτεροβάθμιας επιτροπής με την οποία υποβιβάστηκε ο Ηρακλής. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες της συζήτησης του κ. Παντελή με τον άξιο συνάδελφο, κ. Ιωαννίδη αλλά έχω πάρει εντολή και στις 10.30 καταθέτω την αίτηση ενάντια στην χρήση του άρθρου για την δυσφήμηση του αθλήματος αντί του άρθρου για χρήση πλαστού εγγράφου, όπως θα έπρεπε. Ήταν ένα νομικό εφεύρημα για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής".

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης: "Η πρόσφατη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου επιβεβαιώνει τις θέσεις που έχουμε υποστηρίξει από την αρχή, ότι αρμόδιο για να δικάσει σε τρίτο βαθμό την υπόθεση του Ηρακλή είναι το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο θα εξετάσει όχι την ουσία της υποθέσεως αλλά εάν εφαρμόστηκε το σωστό άρθρο ή ο νόμος στην περίπτωση της τιμωρίας του Ηρακλή. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί με την απόφαση 192 του δικαστηρίου ξεκαθαρίστηκε το θέμα της αρμοδιότητος και πιστεύουμε ότι επί της ουσίας οι πιθανότητες μας είναι αρκετά μεγάλες. Θα αποδείξουμε ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Επίσης, η θέση μας είναι ότι αυτό δεν είναι έφεση στην έφεση αλλά μια αναιρετική διαδικασία, δηλαδή η υπόθεση θα κριθεί σε τρίτο βαθμό, όπως γίνεται στην πολιτική δικαιοσύνη. Θα δούμε επίσης αν σωστά ερμηνεύτηκε η αρμοδιότητα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, του κ. Τάκη, δεδομένου ότι αυτός δεν είχε εκλεγεί από την πλειοψηφία των μετόχων της ομάδας αλλά διορίστηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσ/νίκης με αυστηρά (το τονίζω αυτό) περιορισμένες αρμοδιότητες.

Όπως αναφέρει η απόφαση διορισμού του Πρωτοδικείου, οι ενέργειες αυτής της διοίκησης θα έπρεπε να είναι σύμφωνες με τον νόμο και το καταστατικό, θα υποστηρίξουμε λοιπόν ότι ένας διορισμένος πρόεδρος δεν μπορεί να δεσμεύσει υπερμέτρως και την ΑΕ την οποία εκπροσωπεί, διότι από το Πρωτοδικείο δύναται να διοριστεί ένας άνθρωπος που δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να έχει ένας διοικητικός παράγοντας. Επίσης θα γίνει αναφορά ότι επί ομοίας υποθέσεως (μιλάω για την υπόθεση της Παναχαϊκής) λήφθηκε μια τελείως αντιφατική απόφαση σε σχέση με την υπόθεση του Ηρακλή, στην μία απόφαση κρίθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος ενήργησε χωρίς να γνωρίζει το νομικό πρόσωπο της ΠΑΕ της Πελλοπονήσου και στον Ηρακλή δεν έγινε το ίδιο, υπάρχουν φυσικά κάποιες νομικές παραλείψεις νομικής φύσεως που θα έπρεπε να έχουν διορθωθεί αυτό το διάστημα. Βέβαια όλο αυτό το διάστημα ίσως θα έπρεπε να έχουν γίνει και άλλες ενέργειες αλλά δεν είναι του παρόντος για να το συζητήσουμε".

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες παραμονής του Ηρακλή στην μεγάλη κατηγορία, ο κ. Καϊμακάμης είπε :

"Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ μεγάλες και εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να αποδείξουμε το δικονομικό δίκιο του Ηρακλή. Υπενθυμίζω ότι ο Ηρακλής έχει υποβιβαστεί με 2 διαφορετικές βάσεις, είναι η πλευρά του πλαστού εγγράφου και η ιστορία με την αδειοδότηση. Για την αδειοδότηση, έχει κριθεί από τις προηγούμενες ημέρες ότι η επιτροπή που απέρριψε την έφεση του Ηρακλή είναι παράνομη. Άρα θα πρέπει με αίτηση μας, που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και θα γίνει πιστεύω μέχρι την Τρίτη, να δικαστεί και το θέμα της αδειοδότησης. Είναι σύνθετο το θέμα του Ηρακλή, υπάρχουν 2 υποθέσεις στις οποίες πρέπει να δικαιωθεί αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, οι θέσεις μας είναι ξεκαθαρισμένες και με ευπρέπεια και δυναμισμό θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Στην προσπάθεια μας θέλουμε να βοηθήσουν όσοι μπορούν και ήδη κοντά μου είναι και ο κ. Χάρης Γρηγορίου και άλλοι νομικοί και περιμένουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα".

Για τις πιθανότητες μπλοκαρίσματος του πρωταθλήματος, ο κύριος Καϊμακάμης τόνισε:

"Οι νομικές κινήσεις δεν είναι μαθηματικά, να λέμε 1 συν 1 ίσον 2, εμείς ετοιμάζουμε όσο πιο καλά μπορούμε τις θέσεις μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δικαιωθούμε καθώς οι δικαστές δεν επηρεάζονται από κανένα, οι θέσεις μας είναι νομικά τεκμηριωμένες και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Δεν μπορώ πάντως να προδιαγράψω την εξέλιξη των κινήσεων μας αλλά πιστεύω ότι όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, θα πάμε καλά. Σας τονίζω όμως πάλι ότι έχει χαθεί πολυτιμότατος χρόνος".

Σε ερώτηση για τα όσα αναφέρει στις σελίδες του στο ίντερνετ ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, είπε: "Δεν παρακολουθώ ούτε τα twitter, ούτε τα facebook, εγώ ξέρω ότι για να πάει κάποιος στο πολιτικό δικαστήριο θα πρέπει να έχει εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο στην αθλητική δικαιοσύνη. Για να λέει ότι λέει ο κ. Ιωαννίδης θα έχει σίγουρα κάποιους λόγους αλλά εγώ δεν τους γνωρίζω και δεν μπορώ να τους κρίνω".

Για το θέμα της δυσφήμησης του αθλήματος, στην οποία βασίστηκε η απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή:«Δεν υφίσταται δυσφήμηση του αθλήματος στην περίπτωση της πλαστογραφίας. Η αγενής συμπεριφορά κάποιου που είναι για περιορισμένο διάστημα σε μια ομάδα δεν συνιστά δυσφήμηση… Δυσφήμηση είναι αν βρίσεις, αν κάνεις επεισόδια κτλ και όχι αυτό που κατηγορείται ο Ηρακλής.

Τέλος ερωτηθείς πότε να περιμένουμε την απόφαση από το δικαστήριο:

"Αύριο (σ.σ σήμερα) θα καταθέσουμε την αίτηση και πιστεύω ότι μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη το πολύ θα έχουμε την απόφαση. Ζητήσαμε να βγει και το σκεπτικό άμεσα".

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ