Facebook Pixel Υπάρχει φιλότιμο;
| 2011-08-22 15:38:00

Υπάρχει φιλότιμο;

Υπάρχει φιλότιμο;

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για την υποχρέωση των παικτών να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα

Ας μην γελιόμαστε, σοβαρές απαιτήσεις από τους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει κανένας σοβαρός άνθρωπος. Αυτά που τους ζητάνε όλοι να κάνουν και που δυστυχώς δεν τα βλέπουν, είναι απλώς τα προφανή και τίποτα παραπάνω.

Δεν ξέρω (και δεν το βλέπω) αν το ρόστερ της ομάδας είναι τέτοιο που να μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και να πάρει το πρωτάθλημα. Από τους ψαράδες ωστόσο της Οντένσε και από τους πουθενάδες τους Εβραίους ακόμη και ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος και δεν μπορεί να διασύρεται.

Με βάση τα δεδομένα αυτά είναι λογικό να μην χωράει στο μυαλό κανενός Παναθηναϊκού ούτε το 3-4 από τους Δανούς, ούτε το 3-0 του Ισραήλ. Είναι καθαρά θέμα φιλότιμου η ιστορία, κάτι που δείχνουν εσχάτως να μην έχουν οι παίκτες του τριφυλλιού. Και εκεί χάνουν το ΔΙΚΙΟ τους, που αφορά την εγκατάλειψη της ομάδας από τους μετόχους με τις γνωστές συνέπειες.

Επαναλαμβάνω πως κανείς μα κανείς δεν θα τους ψέξει τους ποδοσφαιριστές αν δεν μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια κάποιον μεγαλύτερο αντίπαλό τους. Θα θεωρηθεί φυσιολογικό γιατί θέλοντας και μη εκεί έχουμε φτάσει. Αν όμως τους βλέπουν να διασύρονται από τον κάθε απίθανο, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα τους πάρει κι αυτούς η μπάλα. Στη γωνία περιμένουν τόσοι και τόσοι που ψάχνουν να φορτώσουν ΑΛΛΟΥ την ιστορία. Τους ξέρετε και τους ξέρουμε.

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν το θέμα τα πράγματα είναι απλά. Το βράδυ της Πέμπτης οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν να ματώσουν και να τα δώσουν όλα. Οχι μόνο για το μεγαλείο του συλλόγου και όλα αυτά που συνήθως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και για πάρτη τους ώστε να μην τους πάρουν κι αυτούς στο κυνήγι. Είναι και θέμα φιλότιμου μεταξύ άλλων. Θα έπρεπε να μοιάζει ως κάτι δεδομένο αλλά σε ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό αναζητείται κι αυτό.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν συμβεί τούτο που γράφω παραπάνω ο Παναθηναϊκός μπορεί ακόμη και να περάσει. Της πλάκας είναι άμυνα της Μακάμπι, η στοιχειώδης ευστοχία να υπάρξει και όλα μπορούν να συμβούν. Σε κάθε περίπτωση το τέλος εκείνης της μέρας (της Πέμπτης δηλαδή) θα πρέπει να βρει τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν ΠΕΘΑΝΕΙ μέσα στο γήπεδο και όχι να γίνονται ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ με όσους έχουν οδηγήσει την κατάσταση ως εδώ. Αυτά…

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags