Facebook Pixel Ο άνθρωπος με τα πολλά ονόματα
| 2011-08-22 16:09:00

Ο άνθρωπος με τα πολλά ονόματα

Ο άνθρωπος με τα πολλά ονόματα

Σε ηλικία δεκαεννέα ετών ηγείται αμυντικής τετράδας που αποτελείται από τριαντάρηδες. Με δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στο σύλλογο είναι η παλιοσειρά αυτού.

Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Με αυτόν κάτω απ' τα δοκάρια ουδέποτε το παθητικό ήταν σε παιχνίδι μεγαλύτερο του ενός γκολ.

Ο άνθρωπος με τα πολλά ονόματα, όπως τον αποκάλεσε ο Βέλγος παλαίμαχος τερματοφύλακας Ζαν Μαρί Πφαφ, αποτελεί την αρχή του συνόλου που δημιούργησε ο Λουσιέν Φαβρ και ξύπνησε μνήμες δεκαετίας 1970 στην Μπουντεσλίγκα. Τότε που η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ διεκδικούσαν τα πρωταθλήματα.

Ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν είναι ο τερματοφύλακας (εξ ου και το «αρχή») που σύμφωνα με τον Γιουπ Χάινκες, προπονητή της Μπάγερν, θα γίνει σύντομα το νούμερο δύο της εθνικής Γερμανίας, πίσω απ' τον Μάνουελ Νόιερ. Προφανώς, δε, αν ο Χάινκες ήταν σε άλλο σύλλογο και δεν διαχειριζόταν τον Νόιερ, η «προφητεία» θα έφτανε και ως το νούμερο ένα.

Απ' τον περασμένο Απρίλιο, όταν έκανε ντεμπούτο στην ενδεκάδα της ανδρικής ομάδας των «πουλαριών» στο παιχνίδι με την Κολωνία, τα ΜΜΕ τον έχουν αποκαλέσει «μίνι Καν», «νέο Νόιερ» και «μικρό Φαν ντερ Σαρ». Κρατήστε τα τελευταία, διότι ο 19χρονος δεν είναι απλά τερματοφύλακας. «Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής», όπως έχει πει ο Λουσιέν Φαβρ. Η γερμανική σχολή τερματοφυλάκων έβγαλε ακόμα έναν σύγχρονο κίπερ με ικανότητα και στο άνοιγμα του παιχνιδιού.

Η πλάκα είναι ότι η καριέρα του άρχισε στραβά. Στην πρεμιέρα του με την ομάδα τζούνιορ της Γκλάντμπαχ έβαλε αυτογκόλ. Καλό του έκανε αυτό. Εμαθε να μη μιλάει, παρά μόνο να δουλεύει. Και αυτό κάνει και τώρα. «Είμαι ακόμα στην αρχή» λέει. Είναι μικρός, κάνει όσα άλλοι συνομήλικοί του δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, με εξαίρεση μόνο τα πάρτι, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Στους πανηγυρισμούς της παραμονής μετά τα μπαράζ με την Μπόχουμ οι συμπαίκτες του έπιναν μπίρες κι αυτός αναψυκτικό.

Επόμενος στόχος του να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ασφαλώς και έχει τέτοιο με την Γκλάντμπαχ, «τρέχει» ως το 2014, αλλά επειδή οι υπογραφές «έπεσαν» όταν ήταν δεκαεπτά χρόνων, εργατικά ανήλικος δηλαδή, την τζίφρα την έβαλε η μητέρα του. Σύντομα θα το κάνει κι αυτό. Και στο ποδοσφαιρικό μέλλον του πολλά περισσότερα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags