Facebook Pixel Και για τους τρεις βάζεις το χέρι στο Ευαγγέλιο
| 2011-09-10 14:09:00

Και για τους τρεις βάζεις το χέρι στο Ευαγγέλιο

Και για τους τρεις βάζεις το χέρι στο Ευαγγέλιο

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους Τζίγγερ, Ντέμη και Πέτρο Κόκκαλη οι οποίοι δεν έχουν σχέση με παράγκες και στημένα και δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις είναι εκτός.

Τέλος της εβδομάδας σήμερα και να ξεκινήσουμε κάπως χαλαρά, κλείνοντας κάποιες εκκρεμότητες. Ουδεμία έκπληξη μού προκάλεσε η ενέργεια του Τζίγγερ να ευχαριστήσει δημόσια τον Πέτρο Κόκκαλη σχετικά με τη συνεργασία τους στη Super League. Κι ούτε είναι φίλοι ούτε κάνουνε παρέα. Ουδεμία σχέση ο ένας με τον άλλον.

Θα υπενθυμίσω λοιπόν κάτι που είχα γράψει όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα στημένα: Οτι για τρεις μόνο παράγοντες μπορείς να βάλεις το χέρι σου στο Ευαγγέλιο ότι δεν έχουνε καμιά σχέση με τέτοιες δουλειές: Τον Τζίγγερ, τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Κι είχα επισημάνει μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις είναι εκτός.

Ο Πέτρος από τον Ολυμπιακό, ο Ντέμης από την ΑΕΚ, ενώ ο Τζίγγερ έχει κάνει στην άκρη και από τον Παναθηναϊκό και από το ποδόσφαιρο. Είχα τονίσει επίσης ότι σε όλα τα χρόνια της «παράγκας» όχι μόνο δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή ο Πέτρος, αλλά δεν ήθελε καν να ξέρει και να ακούει. Κι επειδή όλα αυτά είναι γνωστά τοις πάσι, ο Τζίγγερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να δείξει ανωτερότητα και να πει τον καλό το λόγο για τον Πέτρο.

Και σιγά σιγά ας αρχίσουμε να το βαραίνουμε. Πριν πέσουνε οι μαχαιριές στο Ηράκλειο, οι ΟΦΗτζίδες είχανε ξεκινήσει τις μαγκιές, κατεβάζοντας από το «Γεντί Κουλέ» τη φωτογραφία του Θόδωρου Βαρδινογιάννη. Στα πλαίσια της αιώνιας κόντρας τους με την οικογένεια και τον Παναθηναϊκό. Τώρα βέβαια που έχουνε γίνει κολλητοί με τον Βαγγέλη, παίρνουνε δανεικούς παίκτες από τον Ολυμπιακό και παίζουνε και φιλικό παιχνίδι (χθες) και δεν έχουνε κανένα πρόβλημα. Σχετικά πάντως με τη φωτογραφία του Θόδωρου και ο επίσημος ΟΦΗ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και ο Νίκος Μαχλάς.

Οτι «δεν είναι δυνατόν να αμαυρώνεται η ιστορία του ΟΦΗ». Και πράγματι. Η εποχή του Θόδωρου Βαρδινογιάννη στον ΟΦΗ, από το 1979 που έγινε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέχρι το 1996 που πέθανε, ήταν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ομάδα του Ηρακλείου. Με ένα Κύπελλο και αρκετές ευρωπαϊκές συμμετοχές. Και τον Θόδωρο από την Αθήνα να πληρώνει και με το παραπάνω. Οσοι είχανε μπλεχτεί όλα αυτά τα χρόνια με τον ΟΦΗ φτιαχτήκανε και καλά μάλιστα.

Το Δημόσιο στην πρώτη θέση των μεγαλοοφειλετών

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως μια λεπτομέρεια. Ο νόμος όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μέχρι σήμερα απαγορεύει στο ίδιο πρόσωπο να έχει μετοχές σε δύο ομάδες. Οπως επίσης απαγορεύει να έχουν μετοχές διαφορετικών ομάδων συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού. Ο Θόδωρος λοιπόν και συνιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ήταν μαζί με Βαρδή και Γιώργο και ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ. Οχι για έξι μήνες ή δύο χρόνια. Για δεκαεπτά χρόνια συνολικά. Ολοι το ξέρανε, αλλά ουδείς ασχολείτο. Ή μάλλον ουδείς τολμούσε να ασχοληθεί.

Κι όταν είχε στείλει κλιμάκιο η ΓΓΑ να ψάξει το μετοχολόγιο του ΟΦΗ, καμιά σχέση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν είχε προκύψει. Μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης του ΟΦΗ ήταν ένας ανώτερος υπάλληλος της Μότορ Οϊλ ονόματι Σαρρής. Και δεν το πάω στις θυγατρικές και στα παιχνίδια Παναθηναϊκού-ΟΦΗ. Οχι. Τονίζω την παρανομία.

Που ήταν μια λεπτομέρεια σχετικά με το ποδόσφαιρο, αλλά πάνω σ' αυτές τις μικρές παρανομίες, είχε χτιστεί η Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια. Και στις μεγάλες παρανομίες που είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο. Κι έβγαλε τη λίστα ο Βενιζέλος με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Και πρώτες και καλύτερες στον κατάλογο οι εταιρείες του Δημοσίου.

Ο ΟΣΕ με 1,2 δισ., οι συγκοινωνίες της Αθήνας με 163 εκατομμύρια, η Ολυμπιακή με 152 και πάει λέγοντας. Κι όταν δεν πληρώνουν οι κρατικές εταιρείες φόρους, γιατί να πληρώνουν οι ιδιωτικές; Μέσα στη λίστα λοιπόν είναι η Ασπίς Πρόνοια με 38 εκατομμύρια. Αλλα τόσα το Νέο Κανάλι-Ραδιοτηλεοπτική του Μπατατούδη (εκλεκτός φίλος του Βενιζέλου) που επανέκαμψε από τη Λιβύη και κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και ωραίος.

Το Μινιόν με 22 και η Πειραϊκή Πατραϊκή με 21. Εταιρείες που έχουνε κλείσει ή έχουνε πτωχεύσει και κάποιες μάλιστα εδώ και δεκαετίες. Από πού περιμένει λοιπόν ότι θα πάρει ο Βενιζέλος αυτά τα λεφτά που συγκεντρωτικά έχουνε φτάσει τα 42 δισ. ευρώ; Από τους πεθαμένους; Θα στείλει δικαστικούς κλητήρες στα νεκροταφεία το υπουργείο Οικονομικών για να κάνει κατασχέσεις στους οικογενειακούς τάφους; Χαίρετε.

Επανέφερε τα χρέη που είχε σβήσει

ΤΟ τεράστιο μπάχαλο με τη λίστα των μπαταχτσίδικων εταιρειών έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Σ' αυτήν αναφέρεται π.χ. η Λάρισα με 6,7 εκατομμύρια γιούρο. Δεν πρόκειται όμως για την τωρινή Λάρισα του Πηλαδάκη, που έβγαλε και σχετική ανακοίνωση. Η οφειλή αφορά την προηγούμενη Λάρισα. Οπως τα 4,7 εκατομμύρια γιούρο αφορούν τον προηγούμενο Ολυμπιακό Βόλου, του Παπαγιάννη. Κι όχι τον τωρινό των Μπέου-Καρρά και εσχάτως Μοτσιβάλη.

Και προφανώς τα 21 εκατομμύρια έχουν να κάνουν με τον Παλιό Πανιώνιο. Ο Νέος, που άρχισε με Μπέο και συνέχισε με Τσακίρη, ξεκίνησε σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρέη από το μηδέν. Επειδή είχε βγάλει νόμο ο Βενιζέλος και οι πονηροί σε Καβάλα και Πανιώνιο είχανε κάνει σβου τα χρέη. Οπως με άλλο νόμο, επίσης ο Βενιζέλος, είχε χαρίσει τα χρέη των ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.

Μετράει η μαγκιά και το νταηλίκι

Στη Γ' Εθνική ο Ηρακλής μετά την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Που πήγανε και στράφι, μάλιστα, αφού τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν και ο Αστέρας Τρίπολης θα παίξει κανονικά αύριο Κυριακή. Κανένα πρόβλημα όμως. Αυτό που μετράει είναι η μαγκιά και το νταηλίκι. Οπως λέμε ότι δεν φταίει ο Ηρακλής για την πλαστογραφία, αλλά ο Γιάννης Τάκης έτσι θα λέει τώρα για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: Τι φταίει ο Ηρακλής που τον τιμωρήσανε. Ο Ανδρέας Παντελή είναι ο ένοχος, που έκανε την προσφυγή.

Οπως Μπέος-Μαρινάκης, Ψωμιάδης-Πατέρας μίλαγαν στα κινητά για το καλό του ποδοσφαίρου, έτσι και ο Ελληνιάδης έστελνε SMS στους διαιτητές για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags