Facebook Pixel Ο Βαλβέρδε είναι ο σταρ της ομάδας του
| 2011-09-17 11:39:00

Ο Βαλβέρδε είναι ο σταρ της ομάδας του

Ο Βαλβέρδε είναι ο σταρ της ομάδας του

Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε πολύ καλά την ήττα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μαρσέιγ και κυρίως την κακή του παρουσία σε ένα ματς που οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, παρά τις ειδικές συνθήκες και τις σοβαρές δικαιολογίες που υπήρχαν για τους «ερυθρόλευκους». Γράφει ο Γιώργος Νοικοκύρης.

Ο Μαρινάκης πρώτα απ' όλους έβαλε «ασπίδα» στην ομάδα και κυρίως στον Βαλβέρδε, οι παίκτες διατήρησαν την ηρεμία τους μέσω των δηλώσεων που έκαναν και το κλίμα στου Ρέντη, πάρα το κακό ξεκίνημα, παραμένει καλό.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε δύο φορές στους παίκτες του, μία πριν και μία μετά το ματς με τους Γάλλους, όπου τους επανέλαβε την εμπιστοσύνη που έχει στις δυνατότητές τους και τη σιγουριά του πως η ομάδα θα αποδώσει αυτά που ξέρει και αυτά που μπορεί γρήγορα και στον αγωνιστικό χώρο.

Αναμφίβολα, όμως, όταν μιλάμε για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό η πίεση αλλά και η κριτική είναι πάντα δεδομένες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα «φώτα» για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού πέφτουν στον «star» της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός κατανοεί απόλυτα πως οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες για τον φετινό Ολυμπιακό, που καλείται εκτός από το να πάρει ξανά τίτλους, να παίξει και καλή μπάλα και να κάνει το καλύτερο δυνατό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πίεση στο πρόσωπο του Βαλβέρδε είναι εμφανέστατη στις προπονήσεις, καθώς ο Ισπανός τεχνικός θέλει πολύ να πετύχει σε αυτό που προσπαθεί να δημιουργήσει στο μεγάλο λιμάνι. Και το «χαστούκι» από τη Μαρσέιγ με το «καλημέρα» στη νέα σεζόν τον πείραξε αλλά και τον πείσμωσε ιδιαίτερα.

Το βάρος πως ο νέος Ολυμπιακός είναι ικανός να αποδείξει και στο γήπεδο (και όχι μόνο στα χαρτιά) ότι είναι ικανός να πάρει και αυτό το πρωτάθλημα, αλλά και να παίξει καλή μπάλα, πέφτει στον Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός το γνωρίζει καλά και ίσως γι' αυτό κάποιες φορές να επηρεάζεται και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, στοιχείο όμως που σίγουρα δεν τον βοηθάει να έχει το καθαρό μυαλό που τον χαρακτηρίζει ως προπονητή, όπως και την αποφασιστικότητα στις αποφάσεις του.

Ο Βαλβέρδε είναι προπονητής που δεν έχει να αποδείξει τίποτα στον Ολυμπιακό. Εχει αποδείξει πολλά μέχρι τώρα για το ποιος είναι και τι μπορεί να πετύχει, όμως κάθε χρονιά είναι μια νέα χρονιά και ο πήχης φέτος για τον Ολυμπιακό και τον ίδιον έχει ανέβει.

Ο Ισπανός έχει όντως εμπιστοσύνη στην ομάδα του, όπως μετέφερε και στη συνομιλία που αναφέραμε χθες πως είχε με τον Μαρινάκη. Πιστεύει πραγματικά ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει σύντομα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ξέρει πως πρέπει να καταλήξει σε έναν βασικό κορμό για την ομάδα για να μπορέσει να ρολάρει και αυτό θα κάνει με αρχή το ματς κόντρα στην Ξάνθη.

Ξέρει ότι απαραίτητο συστατικό για να μπορέσει να περάσει το άτυπο τεστ των 4-5 επόμενων αγώνων, που δεδομένα θα κριθεί και αυτός και η ομάδα, είναι η επιτυχία, οι νίκες δηλαδή στο πρωτάθλημα συνοδευόμενες με καλό ποδόσφαιρο, αλλά και η ανταγωνιστικότητα του Ολυμπιακού στα ματς με την Αρσεναλ και την Ντόρτμουντ που εν πολλοίς θα κρίνουν τη μοίρα της ομάδας στην Ευρώπη.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags