Facebook Pixel Οι ΑΕΚτζήδες έχουν νοοτροπία του '90
| 2011-09-17 13:12:00

Οι ΑΕΚτζήδες έχουν νοοτροπία του '90

Οι ΑΕΚτζήδες έχουν νοοτροπία του '90

Ο Αδαµίδης δεν είναι κανένα κορόιδο. Προφασίστηκε φόρτο εργασίας και δεν πήγε στις Βρυξέλλες. Να πήγαινε να κάνει τι; Να έβλεπε το ένα τεµάχιο µετά το άλλο; Και τι να έλεγε µετά µε τους παίκτες και τον προπονητή; Για τα οφειλόµενα και από πότε θ' αρχίσουν να τα λαµβάνουν; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Κάθισε λοιπόν στ' αυγά του και απόλαυσε το θέαµα από την τηλεόραση. Το πρόβληµα άλλωστε στην ΑΕΚ δεν είναι αγωνιστικό. Η αποστολή της στο Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώθηκε όπως είχαµε πει άµα τη πρόκρισή της στους οµίλους. Απαξ και εξασφάλισε τον µπεζαχτά. Ποιος ασχολείται άλλωστε µε το Γιουρόπα Λιγκ; Ούτε καν η Τότεναµ που πήγε κι έπαιξε στην Τούµπα µε τα δεύτερα. Δεν είναι λοιπόν το ζητούµενο για τον Αδαµίδη το αγωνιστικό κοµµάτι. Αυτό που προέχει είναι το οικονοµικό.

Οπως ο Γιωργάκης τρέχει στην Ευρώπη για να βρει λεφτά για τη σωτηρία της Ελλάδας, έτσι και ο Αδαµίδης ψάχνει σε όλη την υφήλιο µπας και βρει λεφτά για να σώσει την ΑΕΚ. Τον κόσµο της ΑΕΚ και τους δηµοσιογράφους πικράνανε τα ντόρτια των Βρυξελλών. Οι τίτλοι ήταν ενδεικτικοί: «Μπουλούκι», «αδούλευτη η ΑΕΚ», «χωρίς κανένα πλάνο», «αυτή δεν είναι ΑΕΚ». Κι όµως. Αυτή ακριβώς είναι η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ του βεβαρηµένου πλέον από τα χρόνια Τραϊανού να µπρουµουτάει στο πρώτο γκολ. Η ΑΕΚ του νεαρού στην ποδοσφαιρική σκέψη Μανωλά. Η ΑΕΚ του θυµόσοφου Μεσσήνιου Λυµπερόπουλου, που αποδίδει πολύ καλύτερα όταν µιλάει απ' όταν παίζει. Η ΑΕΚ του πάντα ηρωικού, πάντα συγκινητικού και πάντα συµπαθούς Γεωργέα. Και προς Θεού. Σε τίποτα δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές: Τόσο µπορούνε, τόσο παίζουνε. Δεν γίνεται Δέλλας - Λυµπερόπουλος να ξεφορτώσουνε δέκα χρόνια από πάνω τους.

Μία φορά είναι τα νιάτα. Δεν είναι δύο. Και όπως πάντα βέβαια όταν χάνει µια οµάδα οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν παίζουνε. Ετσι και τώρα στην ΑΕΚ: Για τον Αραµπατζή έγινε συζήτηση και για τον Κάρλος. Πάλι καλά που δεν τέθηκε θέµα και για τον Κοντοέ. Μοιραία λοιπόν έχει ευθύνες και ο προπονητής. Που ανακάλυψε στα καλά καθούµενα τον Λαγό και επιµένει στον Λυµπερόπουλο. Να το πω λοιπόν µε τη µία: Οπως οι Ελληνες αντιµετωπίζουν το 2011 µε νοοτροπία 2000, έτσι και οι ΑΕΚτζήδες αντιµετωπίζουν το σήµερα µε νοοτροπία 1990.

Πλέον υπάρχει η διαπόµπευση των συλληφθέντων

ΤΑ πράγµατα είναι απλά. Οπως η ισχυρή Ελλάδα ανήκει οριστικά και αµετάκλητα στο παρελθόν, έτσι και η ΑΕΚ έχει πάψει προ πολλού να είναι η «βασίλισσα». Οπως οι Ελληνες πρέπει να µάθουν ότι πρέπει να τη βγάζουν µε τρεις κι εξήντα, έτσι και οι ΑΕΚτζήδες πρέπει να µάθουν να τη βγάζουν µε Μπέλεκ, Γκέντσογλου και Καράµπελα.

Και µε την ΑΕΚ µάλιστα να προηγείται. Και τον Σκόκο πούλησε και έκανε οικονοµία αφήνοντας να φύγουν Τζιµπούρ, Μπλάνκο, Σάχα. Στην κυβέρνηση ούτε κανέναν Οργανισµό έχουν καταφέρει να πουλήσουν, ούτε έχουν ακόµα αρχίσει να επιβάλλουν τις εργασιακές εφεδρείες. Δύσκολο για κάποιον που είναι οπαδός να το δεχτεί αυτό. Δύσκολο για κάποιον που αγαπάει την οµάδα του, να τη βλέπει σ' αυτό το χάλι.

Δεν θέλει να το πιστέψει. Αντίθετα, θέλει να πιστεύει ότι έγιναν κάποια λάθη που όταν διορθωθούν όλα θα πάνε καλά. Για να µην τα πολυλογούµε, λοιπόν, αυτή είναι η ΑΕΚ. Ούτε πρόκειται ν' αλλάξει ούτε να βελτιωθεί. Χειρότερα να πάει, αν δεν βρει τελικά ο Σταύρος λεφτά, γίνεται. Καλύτερα όχι. Στο µεταξύ έπεσε στα χέρια των αρχών ο υπ' αριθµόν 1 ποδοσφαιρικός καταζητούµενος. Ο Μάκης Ψωµιάδης.

Κι ας λέει ο ίδιος ότι είναι πολιτικός κρατούµενος. Και εχθρός της ΑΕΚ, για να µην ξεχνιόµαστε. Με την αστυνοµία να περιφέρει τη λεία της. Να καλούνται δηλαδή φωτογράφοι και κάµεραµαν, προκειµένου να απαθανατίσουν τις µεγάλες στιγµές. Τον Μάκη και τον κάθε Μάκη µε τα βραχιόλια στα χέρια. Παλιά βέβαια ήταν ακόµα χειρότερα. Οι ασπρόµαυρες φωτογραφίες των συλληφθέντων στις εφηµερίδες µε εµφανή τα σηµάδια της ανάκρισης στα πρόσωπά τους.

Δεν ήταν ότι είχαν πατήσει το σαπούνι στο µπάνιο κι έπεσαν και χτύπησαν. Αυτά πλέον δεν υπάρχουν. Υπάρχει η διαπόµπευση των συλληφθέντων. Οπως προκαλούσε, λοιπόν, η εικόνα του Μάκη µε το πούρο στο στόµα και την κοµπολόγα στο χέρι, έτσι ενοχλεί και η εικόνα µε τις χειροπέδες. Χαίρετε.

Στις «µάχες» µε το στόµα είναι ανίκητος

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ουδέν νεώτερον από το Παναθηναϊκό µέτωπο. Σιγή ασυρµάτου. Και από τον Βγενόπουλο (φωτό) και από τον Βαρδινογιάννη. Για τον Ανδρέα είναι προφανές ότι θα περιµένει µέχρι την 11η πρωινή της Δευτέρας, όταν και θα εκπνεύσει το τελεσίγραφό του. Ο Ιωάννης δεν πρόκειται να απαντήσει και ο παλαίµαχος ξιφοµάχος θα ξιφουλκήσει για µία ακόµα φορά. Στις µάχες µε το στόµα άλλωστε είναι ανίκητος.

Στην πράξη είναι που τα χαλάει. Για µία ακόµα φορά λοιπόν ο κύριος Ανδρέας αποδείχθηκε σότο. Παπάς, για να µιλήσουµε µε τη γλώσσα του πεζοδροµίου. Με τη συµπεριφορά του βέβαια να χρήζει ειδικής ανάλυσης. Δεν υπάρχει προηγούµενο Βγενόπουλου. Οχι µόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικότερα στις µπίζνες.

Κάθε λίγο και λιγάκι κάνει τον κόκορα

ΑΥΤΗ η µαγκιά, το νταηλίκι και η επιθετικότητα: «Εγώ είµαι και κανένας άλλος». Ετσι είναι βέβαια όλοι οι επιχειρηµατίες. Και µπουκαδόροι και ρίχτες. Δεν κάνουνε συµφωνίες για να χάσουνε. Δεν βγαίνουνε να το πούνε όµως. Δεν βγαίνουνε να το φωνάξουν φόρα παρτίδα. Κρατάνε τους τύπους. Κρατάνε χαµηλά τους τόνους. Εχει ακούσει κανένας τον Σάλλα της Πειραιώς να κάνει µαγκιές; Εχει δει κανένας τον Λάτση της Γιούροµπανκ να µιλάει για το «πολιτικό προσωπικό της χώρας» στον Χατζηνικολάου;

Αγνωστη είναι η φωνή του, όπως και του Κωστόπουλου της Αλφα. Ο Βγενόπουλος αντιθέτως κάθε λίγο και λιγάκι κάνει τον κόκορα. Να δεχτώ εγώ ότι ο Βαρδινογιάννης στο θέµα µε τον Παναθηναϊκό θέλει να τον ρίξει. Ο τρόπος που το χειρίζεται ο Βγενόπουλος είναι απαράδεκτος. Κι επειδή ξέρει τι κάνει, ένα είναι το συµπέρασµα: Επίδειξη µαγκιάς, αλαζονείας και πλάκα στη συσκευασία του ενός.

Εγώ πάντως µάλλον προς τον Αδαµίδη είδα τα καρφιά του Λυµπερόπουλου
και όχι προς τον Χιµένεθ.
-Observer.

Το κόλπο είναι να µην µπερδεύεται

ΧΑΒΙΤΟ και Μαρκάνο ετοιµάζει ο Βαλβέρδε για το µατς µε τη Skoda. Και ενδεχόµενα και Ορµπάιθ µε Μακούν. Οπως ακριβώς τα είχε γράψει η ταπεινότητά µου πριν από δύο µήνες: Κατά βάση οι µεταγραφές του Ολυµπιακού είναι αναπληρωµατικών.

Για δύο λόγους. Και γιατί η σεζόν µε το Τσάµπιονς Λιγκ είναι µεγάλη και γιατί οι καλύτεροι απ' αυτούς που έχει είναι πανάκριβοι. Ούτε τους χρειάζεται για να πάρει το πρωτάθληµα. Αρκεί να µην µπερδεύεται ο Ερνέστο τώρα που έχει πολλούς και να βάζει κάθε φορά τη σωστή ενδεκάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού ο Πατέρας λέει και ξαναλέει ότι έχει αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, γιατί µπερδεύεται και ξαναµπερδεύεται;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags