Facebook Pixel Ο "άγιος" Λέτο και ο Καπίνος του "αύριο"
| 2011-09-18 09:23:00

Ο "άγιος" Λέτο και ο Καπίνος του "αύριο"

Ο "άγιος" Λέτο και ο Καπίνος του "αύριο"

Kαλό θα ήταν στον Παναθηναϊκό να πάνε σήμερα το πρωί στην εκκλησία και να ανάψουν μία λαμπάδα 188 εκατοστών για το βαθμό που «τσίμπησαν» στο Περιστέρι. Μία λαμπάδα στο μπόι του Σεμπάστιαν Λέτο... Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Με τον Ορέστη Καρνέζη να μπαίνει στην ενδεκάδα από το «παράθυρο» στο παρά ένα (τραυματισμός Κοτσόλη) και να συνεχίζει τις ερασιτεχνικές «εμφανίσεις» του κάτω από τα «πράσινα» δοκάρια -μία ακόμη απίστευτη γκέλα που «κρέμασε» την ομάδα του μετά την περσινή στον προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ- καλό θα ήταν στον Παναθηναϊκό να πάνε σήμερα το πρωί στην εκκλησία και να ανάψουν μία λαμπάδα 188 εκατοστών για το βαθμό που «τσίμπησαν» χθες βράδυ στο Περιστέρι. Μία λαμπάδα στο μπόι του Σεμπάστιαν Λέτο...

Σε ένα ματς που ξεκίνησε κακά, ψυχρά κι ανάποδα από τα αποδυτήρια, όταν ο 26χρονος πορτιέρε «κόλλησε» και πάλι, παίζοντας μπάσκετ έξω από την περιοχή του, το «τριφύλλι» κατάφερε έστω και στο τελευταίο πεντάλεπτο να σώσει μία παρτίδα που φαινόταν χαμένη.

Οχι γιατί ο Ατρόμητος έκρυψε την μπάλα ή γιατί «πάτησε» τον αντίπαλό του. Αλλά διότι πολύ απλά οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κατάφεραν με υπομονή να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να «χτυπήσουν» τον Παναθηναϊκό στο β' μέρος, όταν το μυαλό των «πράσινων» άρχισε να θολώνει από την επιπλέον κούραση και το τρέξιμο που κατέβαλαν από το 3ο λεπτό.

Ακόμη και με δέκα παίκτες, ωστόσο, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο από τον αντίπαλό τους και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να «αποδράσουν» ακόμη και με το διπλό. Και παρότι χάθηκαν δύο βαθμοί -σε μία από τις πιο σκληρές έδρες του πρωταθλήματος- το χθεσινοβραδινό παιχνίδι άφησε κάποια κέρδη στους «πράσινους».

Πρώτα απ' όλα τον 17χρονο Στέφανο Καπίνο, ο οποίος όχι μόνο δεν «μάσησε» από το άγχος του πρωτάρη κάτω από τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού, αλλά έδειξε τεράστιο θράσος και τσαμπουκά μπαίνοντας «κρύος» σε ένα ματς που «έκαιγε» από την αρχή. Και είναι στο χέρι του να επιβεβαιώσει την «προφητεία» του Φερέιρα, κερδίζοντας με τη δουλειά του τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού για πολλά, πολλά χρόνια.

Το έτερο κέρδος για τους «πράσινους» ήταν η μαχητικότητα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο, μολονότι έμειναν με δέκα παίκτες από την αρχή. Δεν το παράτησαν το ματς, το πάλεψαν μέχρι τέλους και εν τέλει δικαιώθηκαν. Σ' αυτήν τη «μάχη» κανένας βαθμός δεν περισσεύει...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags