Facebook Pixel Καρδιά πρωταθλητή
| 2011-09-19 14:04:00

Καρδιά πρωταθλητή

Καρδιά πρωταθλητή

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: οι παίκτες του Ολυμπιακού διαθέτουν καρδιά πρωταθλητή! Ακόμη και οι νεοφερμένοι, συνειδητοποιούν πολύ γρήγορα τι σημαίνει ν' αγωνίζεσαι στους «Πειραιώτες». Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς.

Σ' αυτό βοηθάει πολύ ο κόσμος, ο οποίος με τη συμπεριφορά του ωθεί του παίκτες προς την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Το είδαμε στο ματς με την Ξάνθη και το επεσήμανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος του συγκλονιστικού, σε εξέλιξη, πρώτου αγώνα των «ερυθρόλευκων» στο νέο πρωτάθλημα.

Αλλά θα πρέπει να κάνουμε μία υποσημείωση: η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ ιδιαίτερη και απαιτείται στήριξη απ' την εξέδρα. Διότι η κερκίδα δυσφόρησε ουκ ολίγες φορές με τον Φράνκο Κοστάντσο. Αν συνεχιστεί η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, ο Ολυμπιακός θα κινδυνέψει να χάσει τον βασικό του γκολκίπερ. Κι ορθότατα τον στήριξε ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου του ματς με την Ξάνθη.

Αναμφίβολα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι παίκτες του Βαλβέρδε «πάλεψαν» στο ματς έως το τελευταίο λεπτό. «Γι' αυτό είμαστε πρωταθλητές», είπε με ανακούφιση ο Βαλβέρδε, μόλις ολοκληρώθηκε η αγχωτική πρώτη παράσταση του Ολυμπιακού στη Super League.

Ο τρόπος με τον οποίο οι «Πειραιώτες» έφθασαν στη νίκη, σίγουρα θα τονώσει την αυτοπεποίθησή και την ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα (ακολουθεί το ματς με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο) και Ευρώπη (μετά το Ηράκλειο θ' ανηφορίσει στο Λονδίνο για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ).

Φανταστείτε ο Ολυμπιακός να γνώριζε δεύτερη διαδοχική ήττα μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Η ατμόσφαιρα στο Λιμάνι θα ήταν βαριά και το έργο του Βαλβέρδε πολύ δύσκολο. Τώρα, όμως, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να πορευτεί ο πρωταθλητής Ελλάδας με ηρεμία και αποφασιστικότητα στον «ωκεανό» των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags