Facebook Pixel Στο κυνήγι της ισορροπίας
| 2011-09-23 14:02:00

Στο κυνήγι της ισορροπίας

Στο κυνήγι της ισορροπίας

Το τέλος του σίριαλ Φλωρίδη αποτελεί την απαρχή εύρεσης ισορροπίας σε όλα τα θέματα γύρω από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο,τι απέμεινε, έστω, από αυτήν. Μέχρι στιγμής, η αναμονή της ΠΑΕ στοίχισε σε πολλά πράγματα. Αρχικά στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Αν δεν υπήρχε η αναμονή ρευστού, η ΠΑΕ θα είχε προχωρήσει κάποια θέματα. Ανανεώσεις ή μειώσεις συμβολαίων, αποκτήσεις ή πωλήσεις ποδοσφαιριστών, ουδείς γνωρίζει αν αυτά θα έβγαιναν σε καλό ή σε κακό. Απλά η διοίκηση δεν έκανε όσα θεωρούσε η ίδια σωστά. Την πήρε το ρέμα των εντυπώσεων. Ο Τρεζεγκέ, ο Ιακουίντα, ο Γιοβάνοβιτς και χίλιοι δυο παρέλασαν στα λόγια.

Προβλήματα ισορροπίας υπήρχαν και μέσα στην ομάδα. Οι παίκτες είδαν έναν τύπο με καπέλο να ισχυρίζεται πως τα προβλήματά τους λύθηκαν. Από τότε δεν έχει λυθεί ούτε μισό, ενώ για πρώτη φορά δεν ενημερώθηκαν για τις πληρωμές όχι του χρόνου, αλλά του διμήνου.

Υπάρχει μία ανασφάλεια και μέσα στο αγωνιστικό τμήμα η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Προβλήματα ισορροπίας ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει και στα γραφεία του. Δεν είναι και μικρό πράγμα όλοι οι υπάλληλοί του να δούλευαν επί τρεις μήνες φοβούμενοι ότι η κάθε μέρα θα είναι οι τελευταία τους στη δουλειά.

Οι εξαγγελίες, άλλωστε, αυτό έλεγαν: «Ολοι είναι ανίκανοι και πρέπει να αλλάξουν». Από τακτ, τίποτα. Ισορροπία πρέπει να βρεθεί και στο κοινό, αφού υπήρξε φθορά σε όλα τα επίπεδα. Χωρίστηκαν σε στρατόπεδα και έγινε το έλα να δεις σε πολλές περιπτώσεις. Η κατάσταση ήταν σχεδόν κωμική.

Η αλήθεια είναι πως ο Ζαγοράκης έχει να φροντίσει κυρίως τα… εσωτερικά. Τα υπόλοιπα είναι θέματα που σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσουν τον κάθε οπαδό ξεχωριστά.

Στον Ζαγοράκη πιστώνεται η επιστροφή Βρύζα. Ο τελευταίος έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος. Μαζί με τον Κωνσταντινίδη, μπορεί να τους αφήσει εκεί και να κοιμάται ήσυχος.

Αυτό που δεν μπορεί να βρει ο Ζαγοράκης αυτήν την περίοδο είναι το χρήμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, ισορροπία μπορεί να φέρει μόνο ο Γιώργος Σαχπατζίδης. Για αυτό άλλωστε δεν υπήρξε οριστική ρήξη μεταξύ τους όλο αυτό το διάστημα, παρά τις πολλές στιγμές που πατήματα δόθηκαν.

Υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να συμβούν, όπως η στελέχωση της ΠΑΕ, αλλά με το κλίμα που προηγήθηκε το ερώτημα είναι ένα και βασικό. Ποιος θα έρθει σε έναν ΠΑΟΚ που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με τεράστια ευκολία;

Ολο αυτό το διάστημα ήταν ο ΠΑΟΚ απέναντι στο ίδιο του το κοινό, είτε με ευθύνη του ιδίου και των ανθρώπων του, είτε με ευθύνη του κοινού, που παρασύρεται εύκολα.

Πώς θα εμφανιστεί σε αυτόν τον ΠΑΟΚ κάποιος που θέλει να προσφέρει, που έχει ιδέες και που μπορεί να ανεβάσει ένα βήμα παραπάνω την ομάδα;

Το διάστημα αυτό είναι κρίσιμο και μακάρι οι εμπνεύσεις να είναι σωστές αυτήν τη φορά.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags