Facebook Pixel Μια κατηγορία στην Παναχαΐκή, πέντε χρόνια στον Κούγια!
| 2011-10-06 16:05:00

Μια κατηγορία στην Παναχαΐκή, πέντε χρόνια στον Κούγια!

Μια κατηγορία στην Παναχαΐκή, πέντε χρόνια στον Κούγια!

Μπορεί η Παναχαϊκή να αθωώθηκε για την υπόθεση της πλαστογραφίας, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με αυτή της δωροδοκίας στο ματς με τη Χερσόνησο. Στη Γ' Εθνική η ομάδα, πέντε χρόνια στον Κούγια!

Η ομάδα της Πάτρας αθωώθηκε για την υπόθεση της πλαστογραφίας (ποινή επιβλήθηκε μόνο στον λογιστή της ομάδας, Α. Χριστακόπουλο), αλλά λίγο αργότερα έπεσε η γερή "καμπάνα" από την Ένωση Football League-Football League 2 για την υπόθεση της δωροδοκίας στο ματς με τη Χερσόνησο.

Η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, δηλαδή, στη Γ' Εθνική, ενώ ο πρόεδρός της, Αλέξης Κούγιας τιμωρήθηκε με 5ετή αποκλεισμό από τον χώρο του ποδοσφαίρου και τριετή απαγόρευση στους αγωνιστικούς χώρους!

Οι υποβιβασμοί, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού υποβιβάστηκε και ο Διαγόρας για την εμπλοκή του στο ματς με την Ηλιούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αποφάσεις είναι εφέσιμες.

Οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας:

Α) στην πρώτη εγκαλούμενη (Παναχαϊκή) 1) η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ, 2) η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο,

Β) στον δεύτερο εγκαλούμενο (Αλέξης Κούγιας) ο οποίος με τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις του και τοποθετήσεις του, αλλά κυρίως με τις καταθέσεις του ενώπιον των Εισαγγελικών, Ανακριτικών Αθλητικών Αρχών και Οργάνων συνέβαλε ουσιωδώς στην αποκάλυψη και πάταξη της επικρατούσας στο ποδόσφαιρο διαφθοράς : 1) η χρηματική ποινή των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των δέκα έξι χιλιάδων (16.000) ευρώ. 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.

Γ) στον τρίτο εγκαλούμενο ( Π.Σταθάκης) ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της συγκεκριμένης πειθαρχικής παραβάσεως 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Δ) στον τέταρτο εγκαλούμενο (Μ.Κουβάρας) 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.

Διαβάστε όλο το σκεπτικό της απόφασης εδώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags