Facebook Pixel "Εθνική υπεράνω ομάδων"
| 2011-10-07 12:39:00

"Εθνική υπεράνω ομάδων"

"Εθνική υπεράνω ομάδων"

Στο παιχνίδι της Εθνικής εναντίον της Κροατίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Νταμπίζας.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον "NovaSport FM" για το θέμα και σχολίασε:

«Κοντά είναι το Ελλάδα-Ουκρανία. Και το ΄97 τότε με τη Δανία. Εδώ έχουμε ακόμα παιχνίδια μπροστά μας. Είναι λίγο διαφορετικό. Σαν γενική κατεύθυνση, αυτός ο αγώνας δείχνει το τι πρέπει να ακολουθήσει στο μέλλον. Τα χαρακτηριστικά της ομάδας είναι γνωστά. Είμαστε μια ομάδα που δεν μπορεί να είναι δημιουργική. Έχουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αυτά πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να βγούμε ελεγχόμενα μπροστά.

Οι επιθετικές πρωτοβουλίες κρύβουν κινδύνους. Αν στον βωμό της νίκης, έχουμε μια αλόγιστη επίθεση από τα πρώτα λεπτά, η Κροατία, που είναι ποιοτική ομάδα, θα το εκμεταλλευτεί και μετά το έργο μας θα γίνει δύσκολο. Το σημερινό παιχνίδι πρέπει να είναι στο μηδέν για εμάς και μετά να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Το ρίσκο, πρέπει να παρθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή».

Για το κλίμα στην Εθνική…

«Το κλίμα είναι λίγο πολύ γνωστό. Η ομάδα έχει συγκεκριμένη νοοτροπία και χαρακτηριστικό. Ο προπονητής είναι αρκετό καιρό στον πάγκο και υπάρχουν οι βάσεις για ενιαία κατεύθυνση και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τα παιδιά ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Ξέρουν ότι το έργο τους είναι δύσκολο. Αυτή η ομάδα δημιουργεί προϋποθέσεις για να είναι ρεαλιστική στο παιχνίδι της.

Τα παιδιά έχουν γίνει ρεαλιστές. Υπάρχει κοινή λογική, για να μπορέσουν να έχουν ελπίδα πως μπορούν να κάνουν κάτι καλό. Έχουμε κοινή λογική και όλα τα παιδιά είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι καλό που δεν έχουμε super star».

Αναφορικά με την επιστροφή του Φάνη Γκέκα στην Εθνική, ο Νίκος Νταμπίζας τόνισε:

«Οι κραδασμοί πάντα θα υπάρχουν. Σημασία έχει το πώς μπορείς να τους απορροφήσεις. Υπάρχουν και απρόβλεπτες καταστάσεις, που πρέπει να έχεις τη λογική να τις λύσεις. Ο Φάνης έκανε ένα μεγάλο λάθος και το αναγνώρισε. Η Εθνική είναι υπεράνω προσώπων. Μεγαλείο είναι να αναγνωρίζεις και το λάθος. Είναι μεγάλο πράγμα το ότι ο παίκτης επέστρεψε και άπαντες τον δέχθηκαν. Όποιος κάνει λάθος και το παραδεχθεί, έχει θέση στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος εντυπωσιάζει στις πρώτες του εμφανίσεις με την εθνική ανδρών…

«Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι ξεχωριστός. Ο Κυριάκος έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Είναι μοναδικός στο είδος του. Του έκανε καλό το ότι σε μικρή ηλικία πήγε σε ένα περιβάλλον που θα τον βοηθήσει να εξαντλήσει το όποιο ταλέντο έχει. Είναι καθαρά στο χέρι και το μυαλό του να το εξαντλήσει αυτό και να κάνει κάποια πράγματα με βάση το ταλέντο που έχει».

Το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο ο Νίκος Νταμπίζας:

«Μία συμβουλή έχω… Ο καθένας έχει μια λογική… Σαν φίλαθλος θα πω την προσέγγιση που πρέπει να έχει ο καθένας. Η Εθνική πρέπει να είναι υπεράνω ομάδων. Είναι αυτό που μας αντιπροσωπεύει όλους. Είναι ένας κοινός στόχος και αυτός θα πρέπει να μας ενώνει. Έχουμε τόσα πράγματα να μας χωρίζουν και ένα που μας ενώνει. Δεν πρέπει να μιλάμε για παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, μιλάμε για παίκτες της Εθνικής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags