Facebook Pixel Από τη Μάγχη… στην Κρήτη!
| 2011-10-09 23:10:00

Από τη Μάγχη… στην Κρήτη!

Από τη Μάγχη… στην Κρήτη!

Ο Γιώργος Τσιάνος, που βούτηξε στην Πελοπόννησο και… πάτησε στεριά στην Κρήτη, μιλάει στο gazzetta.gr όντας ο πρώτος στην ιστορία της ανθρωπότητας που κατόρθωσε το ακατόρθωτο.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του Έβερεστ. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι –μάλλον λιγότεροι– που έχουν διασχίσει τη Μάγχη. Υπάρχουν όμως μόνο δύο που έχουν πραγματοποιήσει και τα δύο κατορθώματα και ο ένας από αυτούς, ο Γιώργος Τσιάνος, θέλησε να… επεκτείνει τη μοναδικότητά του. Έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει διασχίσει το Αιγαίο. Α, και αν δεν το καταλάβατε από τον πρόλογο, είναι ένας από τους δύο που έχουν ανεβεί στο Έβερεστ και έχει διασχίσει και τη Μάγχη.

Ο 35χρονος γιατρός από τα Τρίκαλα ενσαρκώνει όσο κανείς άλλος το μότο «στη ζωή δεν υπάρχουν όρια», καθώς ο ίδιος έχει βαλθεί να τα καταρρίψει όλα. Το Gazzetta.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της προσπάθειας του Γιώργου Τσιάνου και αν κρίνουμε από τα σχόλια και την ανταπόκριση των αναγνωστών, το εγχείρημά του εντυπωσίασε και έδωσε κουράγιο σε πολύ κόσμο, σε μια εποχή που η χώρα μας βρίσκεται σε… ιστορικό και οικονομικό limit down.


Τώρα που η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπορείς να συνειδητοποιήσεις με ηρεμία τι ήταν αυτό που έκανες. Γιατί βλέποντας τον χάρτη, η αλήθεια είναι ότι η απόσταση που κολύμπησες είναι κάπως… τρομακτική.
Ναι, έτσι είναι (σ.σ. γελάει). Όταν κάθισα και είδα την απόσταση που κάλυψα σκέφτηκα: «Εεεε, λίγο μακριά δεν είναι;;;». Ήξερα πολύ καλά τι έκανα και ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος τόσο εγώ όσο και η ομάδα ανθρώπων που με βοηθούσε, χωρίς τη σύμπραξη των οποίων δεν θα τα είχα καταφέρει. Επιλέξαμε τον Οκτώβριο γιατί είναι η καλύτερη εποχή, καθώς δεν έχει μελτέμια που θα καθιστούσαν το εγχείρημα αδύνατο. Σκεφτείτε ότι τρεις μέρες πριν ξεκινήσω είχε έξι μποφόρ! Ευτυχώς η πρόγνωση του καιρού επαληθεύτηκε και δεν συναντήσαμε περισσότερο από δύο μποφόρ.

Κολύμπησες 28 συνεχόμενες ώρες. Σκέφτηκες καθόλου κατά τη διάρκεια το διάπλου «Τι κάνω τώρα εδώ πέρα»;
Για να είμαι ειλικρινής όχι. Ούτε στο Έβερεστ είχα κάνει ανάλογες σκέψεις. Όταν διέσχισα τη Μάγχη όμως το 2000, η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό. Η απόφαση όμως να κολυμπήσω 100 χιλιόμετρα από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη ήταν απολύτως συνειδητή, ενώ είχα κάνει αρτιότατη φυσική και κυρίως ψυχολογική προετοιμασία. Το γεγονός ότι πέρσι η προσπάθεια έμεινε ημιτελής, με πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Το συναίσθημα του να πέφτεις και μετά να σηκώνεσαι είναι ασύγκριτο και σου δίνει τρομερό κίνητρο. Επίσης, για εμένα προσωπικά ήταν πολύ σημαντικό να κάνω μια ανόθευτη προσπάθεια. Να είμαι καθαρός. Δυστυχώς, στον επαγγελματικό αθλητισμό, ελάχιστες περιπτώσεις πρωταθλητών είναι ανόθευτες, ενώ η άμιλλα μεταξύ των αγωνιζόμενων έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags