Facebook Pixel Ποιος να τον σταματήσει!
Άλλα Σπορ
| 2011-10-16 15:38:00

Ποιος να τον σταματήσει!

Ποιος να τον σταματήσει!

Ο Άντι Μάρεϊ πανηγύρισε τον δεύτερο διαδοχικό και τρίτο συνολικά τίτλο στην καριέρα του στο Masters της Σανγκάης, επικρατώντας στον τελικό του Νταβίντ Φερέρ με 2-0 σετ.

Με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ να ξεκουράζονται και τον Ραφαέλ Ναδάλ να μη βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αποχαιρετώντας στον τρίτο γύρο, ο Μάρεϊ «έπαιζε» σχεδόν μόνος του στην κινεζική μεγαλούπολη, ολοκληρώνοντας ιδανικά την παρουσία του στην Σανγκάη.

Έχοντας χάσει μόλις ένα σετ σε όλο το τουρνουά, στον αγώνα με τον Βαβρίνκα, ο νεαρός Σκωτσέζος έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Φερέρ, ο οποίος ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Εξαιρετικός από τη βασική γραμμή ο Μάρεϊ και σταθερός καθόλη τη διάρκεια του τελικού, έφτασε πανηγυρικά στο 7-5, 6-4 επί του Ισπανού και τη Δευτέρα (17/10) θα βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο4 τον Φέντερερ, για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2003 όταν βρισκόταν στην 5η θέση.

Αυτός ήταν ο 5ος φετινός τίτλος του Μάρει, 8ος στη σειρά Masters και ο 21ος στην καριέρα του. «Ήταν μια από τις καλύτερες κούρσες της καριέρας μου. Έπαιξα πολύ καλά αυτές τις τρεις εβδομάδες. Σήμερα ήμουν λίγο νευρικός γιατί ήθελα πολύ να κερδίσω εδώ και να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Ο Νταβίντ είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους και ένας από τους καλύτερους ανθρώπους. Είναι μεγάλη η χαρά μου να μοιράζομαι μαζί του το court. Λατρεύω να παίζω εδώ, είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη», δήλωσε μετά το τέλος του τελικού ο Βρετανός.

Από την πλευρά του, ο Φερέρ, είπε: «Πάλεψα πολύ σήμερα αλλά ήταν αδύνατο να κερδίσω τον Άντι. Είναι πολύ καλός τενίστας και άνθρωπος. Διασκέδασα πολύ αυτή την εβδομάδα στη Σανγκάη. Το 2007 αγωνίστηκα εδώ στον τελικό του Masters Cup. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές εδώ. Ελπίζω να κερδίσω του χρόνου».

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags