Facebook Pixel «Να παίξουμε με εννιά»
| 2011-01-25 22:01:00

«Να παίξουμε με εννιά»

«Να παίξουμε με εννιά»

Ο Κώστας Βασιλόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta.gr την τιμωρία του ΠΑΟΚ και προτείνει να ξεκινήσει το ματς με 9 παίκτες ο «Δικέφαλος».

Το... λευκό τοπίο της Τούμπας στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό δεν είναι το καλύτερο σκηνικό! Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη η απόφαση. Στην τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υποδεχθεί χωρίς φιλάθλους τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρωτοβάθμιο όργανο της Σούπερ Λίγκα άκουσε με προσοχή τους νομικούς συμβούλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταρρίπτουν με ακλόνητα στοιχεία τους ισχυρισμούς της έκθεση που συνέταξε η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας αλλά τελικά επέβαλε την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν περίμενα τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Άλλωστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η μόνη ΠΑΕ στην Ελλάδα που τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών γιατί μετά το παιχνίδι με τον Αρη οι οπαδοί της ζήτησαν εξηγήσεις από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για την ήττα.

Προσπαθώ να θυμηθώ και δεν μπορώ άλλη περίπτωση. Να τιμωρείται μια ομάδα με αποκλεισμό έδρας και κατ΄ επέκταση οικονομικό αποκλεισμό γιατί οι οπαδοί της διαμαρτυρήθηκαν για κάποιο αποτέλεσμα.

Με αυτό το «δεδικασμένο» δεν θα μπορούσε παρά το πρωτοβάθμιο που υπάγεται στην διοργανώτρια αρχή του Ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του οποίου προίσταται ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Ω, τι σύμπτωση) πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να τιμωρήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το περί δικαίου αίσθημα σ΄ αυτή τη χώρα έχει χαθεί προ καιρού. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αθλητική δικαιοσύνη αλλά στην δικαιοσύνη γενικότερα. Όσοι «φρόντισαν» δισεκατομμύρια ευρώ να «κάνουν» φτερά από τα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου κυκλοφορούν ανενόχλητα μεταξύ μας και γεύονται τους αστακούς και τις συναγρίδες τους.

Μάλιστα όσα περνά ο καιρός το κάνουν με μεγαλύτερη άνεση. Βλέπετε τώρα πλέον είναι οι μόνοι – παρέα με κάποιους επιχειρηματίες «φίλους» τους - που μπορούν να απολαύσουν όσα εκλεκτά προσφέρουν οι Ελληνικές – και όχι μόνο θάλασσες. Οι υπόλοιποι Ελληνες είναι υποχρεωμένοι να υποστούν τις κυρώσεις ( αρκετοί φθάνουν στο σημείο να στερούνται βασικά αγαθά ) που επέβαλε το ΔΝΤ προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια τρύπα που δημιούργησε η κακοδιαχείριση ( sik ) των διαφόρων κυβερνήσεων στη χώρα μας.

Όταν αυτό συμβαίνει στην καθημερινότητα μας φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην αθλητική δικαιοσύνη. Θα μπορούσαν τα μέλη του πρωτοβάθμιου οργάνου ( υπό το βάρος της παρουσίας του κ. Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λίγκα ) να πάρουν μια οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Σκεφτείτε λοιπόν τα δεδομένα και θα δείτε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αθωωθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν είναι κι εύκολο για τους παίκτες του Ολυμπιακού να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα μετά μάλιστα το 1 – 1 του πρώτου αγώνα. Θα ήταν λοιπόν πιο δίκαιο να επεκτείνουν την απόφαση τους τα μέλη τους πρωτοβάθμιου οργάνου και να επιβάλουν στον Δικέφαλο να αγωνισθεί με 10 παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι θα γίνει ακόμα πιο εύκολο το έργο της ομάδας του προέδρου της Σούπερ Λίγκα. Δεν θα ήταν κακή ιδέα ακόμα και 9 παίκτες να ξεκινήσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Όπως τους βολεύει τέλος πάντων !

Υ. Γ. 1 Ξέρετε γιατί ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας γιατί αρνήθηκε να εμφανιστεί στην ακροαματική διαδικασία και να καταθέσει ως μάρτυρας κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ; Γιατί πολύ απλά γνώριζε ότι ήταν τόσο αβάσιμες οι κατηγορίες που συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση του και δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους νομικούς συμβούλους του Δικέφαλου. Τόσο απλά!
 

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags