Facebook Pixel "Κάνιο" για όλες τις δουλειές
| 2011-10-24 11:21:00

"Κάνιο" για όλες τις δουλειές

"Κάνιο" για όλες τις δουλειές

Συγνώμη, αλλά τι άλλο θα έκανε ο Αριέλ Ιμπαγάσα αν είχε έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα σε μικρότερη ηλικία; Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς.

Έχουμε την απορία, γιατί παρά το γεγονός πως βρίσκεται στα μισά της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του, τρέχει και παίζει σαν έφηβος. Βεβαίως, ο εκπληκτικός τρόπος με τον οποίο οργανώνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αποκαλύπτει τη μακρά διαδρομή του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όταν ο Ιμπαγάσα αντικαταστάθηκε στον αγώνα με τον Πανιώνιο, η «πλατεία» σηκώθηκε στο πόδι για να υποκλιθεί στο ποδοσφαιρικό του μεγαλείο. Αλήθεια, τι μεγαλύτερο παράσημο για ένα παίκτη;

Εννοείται πως με τέτοιες εμφανίσεις ο Ιμπαγάσα έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την επόμενη, αλλά και τη μεθεπόμενη χρονιά. Και ποιος ξέρεις για πόσα χρόνια ακόμη, αφού φαίνεται πως έχει βρει το ελιξίριο της νεότητας,

Παρεμπιπτόντως, μιλώντας στην κάμερα της nova μετά το «φινάλε» της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, δεν μπορούσε να εξηγήσει το γιατί αισθάνεται τόσο καλά. Ωστόσο ήταν σαφές απ' τη γλώσσα του σώματός του πως απολαμβάνει κάθε στιγμή στην ομάδα του Πειραιά. Ίσως αυτό να τον αναγεννά ποδοσφαιρικά.

Όσο για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, ο Ολυμπιακός έδειξε πως διαθέτει ποιότητα προκειμένου να διαχειρίζεται σωστά κάθε αγώνα, ακόμη κι όταν έχει προηγηθεί μία επίπονη αναμέτρηση, όπως ήταν αυτή με την Ντόρτμουντ. Με μία πολύ σοβαρή και πειστική εμφάνιση, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν επέτρεψαν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) στους γηπεδούχους ν' αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την τύχη να κρατάει το τιμόνι τους ένας σπουδαίος προπονητής και ν' ανήκουν στο δυναμικό τους παίκτες έμπειροι (Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μακούν, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιμπούρ), οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους, κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags