Facebook Pixel Στην Ιταλία η σορός του Σιμοντσέλι
| 2011-10-25 14:38:00

Στην Ιταλία η σορός του Σιμοντσέλι

Στην Ιταλία η σορός του Σιμοντσέλι

Ο σούπερ σταρ Βαλεντίνο Ρόσι διαψεύδει ότι εγκαταλείπει τους αγώνες...

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Κοριάνο βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης η σορός του Μάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από ατύχημα που είχε στο γκραν πρι του MotoGP στη Μαλαισία.

Πλήθος κόσμου βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τη σορό του 24χρονου αναβάτη, την οποία συνόδευαν ο πατέρας του, η κοπέλα του και ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος διέψευσε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Στις 06:10 προσγειώθηκε στο "Φιουμιτσίνο" της Ρώμης το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του Σιμοντσέλι. "Μην κλαίτε, μην κλαίτε για αυτόν. Ο Μάρκο δεν θα ήθελε ποτέ να σας δει να κλαίτε", τόνισε η συντετριμμένη Ροσέλα Σιμοντσέλι, η μητέρα του στους συμπολίτες της που πενθούν στο Κοριάνο.

Ήδη ο Δήμαρχος της πόλης έχει ανακοινώσει ότι η ημέρα της κηδείας (27/10, 16:00 στη Σάντα Μαρία) θα είναι ημέρα πένθους για τη μικρή πόλη. Ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιάνι Πετρούτσι υποδέχθηκε την οικογένεια του Σιμοντσέλι στο αεροδρόμιο και πρόσφερε λόγια παρηγοριάς στον χαροκαμένο πατέρα.

Κρατώντας εφημερίδες που έγραφαν για τον γιο του, ο Πάολο Σιμοντσέλι δήλωσε "ο γιος μου ήταν πάντοτε ανοιχτόκαρδος με όλο τον κόσμο, έτσι θέλω να είμαι και εγώ. Σας φιλώ όλους εσάς που τον αγαπούσατε". Η σύντροφος του Μάρκο, Κέιτ, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, απέφυγε τις κάμερες.

Όλοι οι δημοσιογράφοι "έπεσαν" πάνω στον Βαλεντίνο Ρόσι που έδειχνε να έχει ανακτήσει την αυτοκυριαρχία του. "Θα σταματήσεις;", ήταν η πρώτη ερώτηση που του έγινε. "Να εγκαταλείψω; Δεν ξέρω ποιος το είπε, αλλά δεν ήμουν εγώ. Ίσως αυτός που το είπε να ήθελε να πουλήσει περισσότερες εφημερίδες", απάντησε.

Ο πρώτος που το έγραψε ήταν ο παλαίμαχος οδηγός και τηλεσχολιαστής στο BBC, Ρίτσαρντ Πάρις. Ο "γιατρός" πρόσθεσε "ο Μάρκο ήταν σπουδαίος. Μοιραστήκαμε τόσες υπέροχες αναμνήσεις, συναντιόμασταν σχεδόν καθημερινά. Προπονούμασταν μαζί και αγωνιζόμασταν ο ένας εναντίον του άλλου με ό,τι είχε μηχανή".

Όταν ρωτήθηκε για το αν φοβάται απάντησε "γνωρίζουμε ότι μπορεί να συμβεί (σ.σ. το μοιραίο), αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα", πριν απεγκλωβιστεί από τον κλοιό των δημοσιογράφων, λέγοντας τους "δεν μπορείτε να μείνετε εδώ για μένα, σε λίγο θα βρίσκεται εδώ (σ.σ. η σορός του Σιμοντσέλι)".

Πηγή: TO BHMA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags