Facebook Pixel Ταξίδι στο άγνωστο
| 2011-10-26 13:21:00

Ταξίδι στο άγνωστο

Ταξίδι στο άγνωστο

Ένα νέο προορισμό επισκέπτεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο μαγικός κόσμος της Formula 1. Θα γίνει το πρώτο Grand Prix στην Ινδία...

Μετά την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ιαπωνία και τον αντίστοιχο θρίαμβο στο πλαίσιο των κατασκευαστών στην Κορέα, η Red Bull Racing θα χρησιμοποιήσει τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν ως πεδίο… πειραματισμού ενόψει 2012.

Όσο για τους οδηγούς, αντιμετώπισαν την πρόκληση αυτού του ταξιδιού στο... άγνωστο, κάνοντας υπερωρίες στον προσομοιωτή του Milton Keynes.

"Ανυπομονώ για τον αγώνα της Ινδίας και έχουμε καλή παράδοση στους αγώνες που γίνονται σε νέους προορισμούς. Το μόνο που ξέρω προς το παρόν είναι το μήκος της πίστας, πως βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Noida και είναι περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Νέο Δελχί!", είπε αρχικά ο Φέτελ και πρόσθεσε:

"Η αγωνιστική διαδρομή αποτελεί συνδυασμό αργών στροφών και ευθειών υψηλής ταχύτητας. Οι υψομετρικές διαφορές είναι ακραίες, όπως στο Βέλγιο ή την Τουρκία, πράγμα που θα αποτελέσει πρόκληση. Παράλληλα, περιμένουμε να είναι η δεύτερη ταχύτερη πίστα στο καλεντάρι, μετά τη Monza. Αυτό σημαίνει πως θα ολοκληρώνουμε τον γύρο με μέση ωριαία ταχύτητα 235 χλμ/ώρα και πως θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα".

Με στόχο την πρώτη του φετινή νίκη ταξιδεύει στο Νέο Δελχί ο Μαρκ Γουέμπερ, που διεκδικεί τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών με τους Τζένσον Μπάτον και Φερνάντο Αλόνσο.

"Δουλέψαμε πολύ στον προσομοιωτή αλλά σε ότι αφορά στα κερμπ και τις τελικές λεπτομέρειες, θα έχουμε σαφή εικόνα μόνο όταν τρέξουμε στην πίστα. Έχουμε λοιπόν γνώση του 85% του τι θα συναντήσουμε εκεί. Είναι πάντα ωραία να επισκεπτόμαστε νέες πίστες και φαίνεται πως θα είναι γρήγορη πίστα. Θα έχει πολλή ζέστη, πράγμα που θα δυσκολέψει τα ελαστικά. Δεν έχω πάει ποτέ στην Ινδία και ανυπομονώ", τόνισε ο Αυστραλός.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix της Ινδίας:

- Αυτή είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται Grand Prix της Formula 1 στην Ινδία

- Η πίστα βρίσκεται στο Νέο Δελχί και έχει μήκος 5.137 μέτρων ενώ ο αγώνας περιλαμβάνει 60 απαιτητικούς γύρους

- Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους την μαλακή και τη σκληρή ελαστικών

- Το μονοθέσιο της Red Bull Racing με τον Neel Jani στο τιμόνι πρωταγωνίστησε στα επίσημα εγκαίνια της πίστας

- Μερικά 24ωρα νωρίτερα, ο Ελβετός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης μονοθεσίου της Formula 1 στο μεγαλύτερο δυνατό υψόμετρο, αφού διέσχισε το πέρασμα Khardung La που ενώνει το Jammu με το Kashmir. Πρόκειται για το ψηλότερο σημείο του πλανήτη με… δρόμο, στα 5600 μέτρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags