Facebook Pixel Η τέχνη των Ελλήνων φορ
| 2011-10-30 13:28:00

Η τέχνη των Ελλήνων φορ

Η τέχνη των Ελλήνων φορ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τους Αναστασάκο, Μάντζιο και Χαριστέα που ο καθένας με τον τρόπο του, έκλεψαν την παράσταση στο πρώτο κομμάτι της 8ης αγωνιστικής.

Στο πρώτο κομμάτι της 8ης αγωνιστικής, σε αυτό του Σαββάτου, τρία δικά μας παιδιά είχαν την τιμητική τους. Μπορεί να μην έχουν την λάμψη των ξένων αστέρων, αλλά ξέρουν την τέχνη του γκολ, αλλά ξέρουν και πως πρέπει να παίξουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Ο Ηλίας Αναστασάκος, ο Άγγελος Χαριστέας και ο Βαγγέλης Μάντζιος υπέγραψαν τα επιτυχημένα αποτελέσματα των ομάδων τους που σαφώς ατενίζουν τη συνέχεια με μεγάλη αισιοδοξία , μετά απ’ αυτά τα αποτελέσματα κι έχουν κάθε δικαίωμα.

Επιτρέψτε μου ν’ αρχίσω με τον Χαριστέα. Γκολ μπορεί να μην έβαλε, αλλά στο 2-0 απέναντι στην Ξάνθη έπαιξε και για τον Θεοδωρίδη. Ο τρόπος που έπαιζε μακριά από την περιοχή, μοιράζοντας πάσες που κάποιες στιγμές έμοιαζαν να βγαίνουν από κανονικό δεκάρι. Έχει ακούσει πολλά απ’ όλους μας ειδικά για τις κλήσεις στην Εθνική, όταν δεν αγωνιζόταν σε κάποια ομάδα. Όμως δείχνει στο Αγρίνιο, ότι βρήκε ποδοσφαιρικό λιμάνι. Σερβίρει ένα εξαιρετικό γκολ στον Μητρόπουλο και ειδικά στο πρώτο μέρος έχει παίξει για να αναπληρώσει το κενό του κλασσικού πλέι-μέικερ της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ.

Ο Μάντζιος είναι άλλη μια αδικημένη περίπτωση του καλοκαιριού. Πρώτα η ΑΕΚ, μετά ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Άρης γύρισαν την πλάτη στον 28χρονο φορ, που από κάποιους που παίζουν τώρα ειδικά στις δύο «κιτρινόμαυρες» ομάδες τώρα, είναι σίγουρα πολύ καλύτερος. Ο Άρης του Τσιώλη τέτοιον παίκτη δεν έχει, ενώ η ΑΕΚ προσπαθεί να τα βολέψει, αλλά απέχουν από τα γκολ και ο Λυμπερόπουλος και ο Μπέλεκ. Πέρα από τα γκολ ο Μάντζιος ξέρει πώς να προστατεύσει με το σώμα τη μπάλα, να τη «σπάει» αριστερά δεξιά ν’ απασχολεί την αντίπαλη άμυνα και θεωρώ πως όσο μεγαλώνει, μαθαίνει να παίζει καλύτερα και μακριά από τον φυσιολογικό χώρο δράσης του. Χάλασε άσχημα τη βραδιά του Μαρκάνο που συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά μετά τον Κοστάντζο.

Ο Ηλίας Αναστασάκος σίγουρα δεν θα βάλει ποτέ στη ζωή του τόσο θεαματικά γκολ, όσο βάζει ο Μήτρογλου. Όμως είναι μια περίπτωση του «γερόλυκου» που ξέρει να πάρει θέση μέσα στην περιοχή. Τα τέρματα που σημειώνει είναι απόρροια των τοποθετήσεων που έχει στο αντίπαλο «κουτί». Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τα τέρματα που βάζει εύκολα. Όμως έτσι έβγαζε πάντοτε το ψωμί του και ειδικά το πρώτο τέρμα δείχνει τεράστια αντίληψη από έναν φορ που κυνηγά όλες τις φάσεις. Ο Μήτρογλου θα είναι βασικός, αλλά με τον Ηλία να δίνει πάντα λύσεις, ο Ατρόμητος θα έχει μια ακόμα εναλλακτική που θα τον βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Ξέρω πως σήμερα θ’ ακούσει πολλά ο Βαλβέρδε. Όμως με 2-0 τον «βιονικό» Ορμπάιθ, σίγουρα τον έβγαζαν όλοι οι προπονητές για να του δώσουν μια «ανάσα». Πάντως ο Βαλβέρδε σίγουρα θα τα ακούσει για τις εμμονές με Μαρκάνο και κυρίως με τον Κοστάντζο.

Πηγή: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags