Facebook Pixel Ο νέος ρόλος του εξελίξιμου Μπέλεκ
| 2011-11-02 16:16:00

Ο νέος ρόλος του εξελίξιμου Μπέλεκ

Ο νέος ρόλος του εξελίξιμου Μπέλεκ

Ο νεαρός φορ έδειξε να προσαρμόζεται καλύτερα σε θέση δεξιού χαφ-εξτρέμ. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να αποτελέσει τον βασικό φορ της ΑΕΚ αντικαθιστώντας τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, Αργεντινό Ισμαελ Μπλάνκο. Δύσκολα πράγματα για ένα παιδί 18 ετών, το οποίο είχε μόλις μία σεζόν επαγγελματικού ποδοσφαίρου (2009-10) στα πόδια του αγωνιζόμενος στον Πανθρακικό, ενώ πέρυσι έκανε καθημερινά… φροντιστήριο στη δεύτερη ομάδα της ιταλικής Ουντινέζε.

Ηταν βολική περίπτωση για την ΑΕΚ (η οποία διέθετε πενιχρό μεταγραφικό μπάτζετ το περασμένο καλοκαίρι) καθώς ανέλαβε την υποχρέωση να καλύπτει μόλις το μισό συμβόλαιό του Μπέλεκ με την Ουντινέζε. Η ιταλική ομάδα έλαβε ως αντάλλαγμα (για να καλύπτει το άλλο μισό) τη γραπτή διαβεβαίωση ότι ο καμερουνέζος φορ θα αγωνιστεί τουλάχιστον σε 25 επίσημους αγώνες της ΑΕΚ την εφετινή περιόδο.

Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ο Μπέλεκ δεν έχει ακόμα την επάρκεια για να επωμισθεί ένα τέτοιο βάρος. Η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα ουδεμία σχέση έχει με εκείνη που χαρακτηρίζει τον Μπλάνκο και το μόλις ένα γκολ σε εννέα συμμετοχές αποτελεί ένα σαφές σχετικό δείγμα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα απέτυχε να σκοράρει σε φάσεις που χαρακτηρίζονται ως «λουκούμι» για έναν επιθετικό περιοχής (τετ-α-τετ ή σουτ από κοντινές αποστάσεις).

Αντιθέτως ο Μπέλεκ έδειξε να προσαρμόζεται καλύτερα σε θέση δεξιού χαφ-εξτρέμ καλώς διαθέτει ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση, είναι πολύ γρήγορος για το ύψος του και το εκτόπισμα του τον καθιστά δύσκολα αντιμετωπίσιμο για τους αντίπαλους πλάγιους αμυντικούς. Εκεί τον χρησιμοποίησε ο κ. Νίκος Κωστένογλου στα τελευταία δύο επίσημα ματς της ΑΕΚ διαπιστώνοντας ότι ο Καμερουνέζος είχε καλή προσαρμογή στο νέο ρόλο του βοηθώντας την ομάδα του να έχει καλή ανάπτυξη από τα άκρα.

Αυτή θα είναι στο εξής η θέση του Μπέλεκ όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που θα συμβαίνει πολύ συχνά μετά την απώλεια του Εϊντουρ Γκουνγιόνσεν ο οποίος χάνει τη χρονιά λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Ισλανδού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βέβαια θα διαδραματίζει και τον ρόλο του φορ περιοχής όταν ο 36χρονος «Λύμπε» χρειάζεται ξεκούραση κι εφόσον ασφαλώς η ΑΕΚ δεν αποκτήσει άλλον επιθετικό κατά μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags