Facebook Pixel "Καλύτερα αλλαγή ο Μάρκο, ο Τζιμπούρ είναι το Νο1!"
| 2011-11-08 12:57:00

"Καλύτερα αλλαγή ο Μάρκο, ο Τζιμπούρ είναι το Νο1!"

"Καλύτερα αλλαγή ο Μάρκο, ο Τζιμπούρ είναι το Νο1!"

Εκθείασε τον Ράφικ Τζιμπούρ ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Όλεγκ Προτάσοφ. "Μυρίζεται το γκολ", δήλωσε, ενώ τόνισε πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το προβάδισμα για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Γαύρος":

- Ποια είναι η άποψή σας για τον Τζιμπούρ; Είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση…

«Ο Τζιμπούρ είναι ένας παίκτης που… μυρίζεται το γκολ και προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να σκοράρει. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Είναι ένας δυνατός επιθετικός και μου αρέσει πολύ το στιλ του. Μου άρεσε πάρα πολύ το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ντόρτμουντ. Είναι πολύ σημαντικό για έναν στράικερ, έναν φορ περιοχής, να δημιουργεί μόνος του το γκολ. Οι συμπαίκτες του αυτό που έχουν να κάνουν είναι να του δώσουν την πάσα μπροστά και αυτός το μόνο που του μένει είναι να σκοράρει».

- Ποιο θεωρείτε ότι είναι το δυνατό σημείο στο στιλ παιχνιδιού του Τζιμπούρ;

«Η αλήθεια είναι πως έχει πολλά καλά στοιχεία. Δεν μπορείς εύκολα να ξεχωρίσεις κάτι. Για εμένα, μετράει πολύ το ότι μπορεί να κρατήσει την μπάλα στην επίθεση. Την υποδέχεται, τη μοιράζει σωστά… Έχει σημασία να παίρνεις την κατάλληλη θέση στην περιοχή και αυτά τα στοιχεία τα έχει όλα. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την επίθεση του Ολυμπιακό. Βέβαια, δύσκολα μπορείς να βρεις το ιδανικό, αλλά ο Τζιμπούρ είναι ένας παίκτης που ξέρει τη θέση του καλά, προσφέρει με το παιχνίδι του και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Εμένα μου αρέσουν οι παίκτες που βλέπουν το τέρμα, έχουν επαφή με τα δίχτυα και κυνηγάνε πάντα το γκολ. Βέβαια, πρέπει να παίζουν και ομαδικά και να μην το παρακάνουν κάποιες φορές, αλλά ο στόχος πάντα είναι να σκοράρουν. Και για να σκοράρουν θα πρέπει να έχουν 7 με 10 σουτ προς την εστία, ώστε να τους αισθανθεί ο αντίπαλος. Πρέπει να τον φοβούνται οι αμυντικοί, να ασχολούνται μαζί του. Τότε, δίνεται η ευκαιρία και στους υπόλοιπους παίκτες να κάνουν κάτι, καθώς ο στράικερ τραβάει πάνω του προσοχή. Και αυτό είναι κάτι που το κάνει ο Τζιμπούρ».

- Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι διαφορές μεταξύ Τζιμπούρ και Πάντελιτς; Υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει ότι ο Μάρκο πρέπει να παίζει περισσότερο.

«Εγώ τον Πάντελιτς τον θυμάμαι καλά μερικά χρόνια πριν, από την εποχή που έπαιζε στην Χέρτα. Εκεί είχε ως δυνατό του σημείο την πολύ καλή και συνεχή κίνηση. Έβγαινε με ταχύτητα στον κενό χώρο και σκόραρε. Στον Ολυμπιακό δεν το είδα ακόμη αυτό. Ίσως και να φταίει το γεγονός ότι μεγάλωσε λίγο, αν και σίγουρα δεν έχει χάσει την αίσθηση του γκολ. Προσωπικά, πάντως, πιστεύω ότι σήμερα ο Τζιμπούρ είναι το νούμερο ένα για αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό. Ο Πάντελιτς νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμος να μπαίνει ως αλλαγή και με την εμπειρία του να βοηθάει την ομάδα. Αλλά είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Τζιμπούρ είναι πιο δυνατός παίκτης, πιο τεχνίτης, ενώ ο Πάντελιτς είναι πιο «ελαφρύς».

- Τι πιστεύετε ότι πρέπει να περιμένουμε στο ντέρμπι της 19ης Νοεμβρίου με τον Παναθηναϊκό;

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ σφιχτό ματς, που θα πάει κυρίως στη δύναμη. Δεν μπορώ να προβλέψω ποιος θα κερδίσει… Έχω δει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όλο αυτό το διάστημα και βλέπω ότι παίζουν καλή μπάλα. Έχουν κάποιους παίκτες πολύ καλούς, ποιοτικούς. Πιστεύω ότι το παιχνίδι ξεκινάει από την ισοπαλία, όπως όλα τα ντέρμπι, αν και ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα».

- Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η έδρα σε αυτό το παιχνίδι; Είναι ένας επιπλέον λόγος για την ανάδειξη του νικητή;

«Θα παίξει ρόλο, σίγουρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντα βοηθάει σε αυτά τα ματς την ομάδα και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει και σε αυτό το ντέρμπι. Ο 12ος παίκτης θα παίξει ρόλο και σε αυτό το ντέρμπι. Άλλωστε, είναι παιχνίδια που κρίνονται από το πάθος και τη δύναμη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags