Facebook Pixel "Ούτε κατοχή να μην έχει ο Παναθηναϊκός!"
| 2011-11-14 10:00:00

"Ούτε κατοχή να μην έχει ο Παναθηναϊκός!"

"Ούτε κατοχή να μην έχει ο Παναθηναϊκός!"

Μόνο η νίκη είναι το αποτέλεσμα που θέλει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Βιθέντε Μόνχε. "Πανέξυπνος προπονητής", το σχόλιό του για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον «Γαύρο»:

Για το αν είναι προετοιμασμένος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Εγώ σέβομαι πάνω από όλα το προπονητικό τιμ της ομάδας μου. Αν θεωρεί ο προπονητής μου ότι είμαι έτοιμος και πρέπει να αγωνιστώ, θα μπω και θα δώσω το καλύτερο που μπορώ».

Για το αν θέλει να σκοράρει, όπως έκανε με την προηγούμενη ομάδα του:

«Το να σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής είναι το καλύτερο που μπορεί να του συμβεί. Εγώ δουλεύω καθημερινά και βελτιώνομαι. Ο προπονητής μου με βλέπει κάθε μέρα και το ξέρει αυτό. Εάν τελικά παίξω θα προσπαθήσω να σκοράρω».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός το Σάββατο:

«Να νικήσει... Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, να είμαστε ήρεμοι, να μην αφήσουμε στον Παναθηναϊκό την κατοχή και να κάνει το παιχνίδι του, να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες».

Για την παρουσία του κόσμου σε αυτό το ματς:

«Για μένα το ποδόσφαιρο γίνεται καλύτερο όταν υπάρχει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμος στο γήπεδο. Είναι σημαντικό για μένα να βλέπω το Καραϊσκάκη γεμάτο σε κάθε αγώνα και οι ποδοσφαιριστές να νιώθουν ότι παίζουν σε έδρα. Πόσο μάλλον σε αυτό το παιχνίδι που θα ξεχειλίζει το πάθος περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, που δεν μιλάει πολύ στις προπονήσεις. Διορθώνει απλώς αυτά που δεν του αρέσουν και προσπαθεί πάντα να βοηθάει τους παίκτες του. Είναι πανέξυπνος προπονητής και περνάνε πολλά πράγματα από το μυαλό του. Πιστεύω ότι είναι ιδανικός για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

Για το πως αντιμετώπισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου:

«Πέρασα πολύ άσχημες στιγμές. Όταν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου η οικογένειά μου κι εγώ δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Δεν ξέραμε αν έπρεπε να μείνουμε κι άλλο εδώ ή να γυρίσουμε στην Αργεντινή. Ευτυχώς παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός και η υπόθεσή μου είχε ένα ευχάριστο τέλος.

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό που παίζω ποδόσφαιρο και μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αγαπάω αυτό που κάνω και παρά τις υψηλές απαιτήσεις στον Ολυμπιακό εγώ είμαι ευτυχισμένος και προσπαθώ για το καλύτερο».

Για τους συμπαίκτες του:

«Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους συμπαίκτες μου και τον τρόπο που με υποδέχτηκαν όλοι στην ομάδα. Το προπονητικό τιμ, ο κόσμος, όλοι γύρω από την ομάδα με έχουν βοηθήσει πολύ και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλω να αποδείξω ότι έχω την ικανότητα να παίξω σε μία τέτοια ομάδα. Δουλεύω 30 χρόνια για να φτάσω εδώ που έφτασα. Έχω αγωνιστεί στην Αργεντινή σε πολλές ομάδες, και στο Βέλγιο, όμως δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόμουν σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και τώρα που είμαι εδώ θέλω να αγωνιστώ και να το απολαύσω παίζοντας για τον Ολυμπιακό. Δεν θα το αφήσω αυτό εύκολα».

Για το δυνατό του σημείο:

«Η ταχύτητά μου είναι νομίζω το δυνατό μου σημείο. Μου αρέσει να τρέχω στον κενό χώρο στην επίθεση, αλλά θέλω να βοηθάω και στην άμυνα, και αυτό το κάνει πιο δύσκολο».

Για τους συμπαίκτες που βρίσκονται πιο κοντά του και ποιον παίκτη θαυμάζει περισσότερο:

«Με όλους τα πάω πάρα πολύ καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι πιο κοντά με τους Ισπανόφωνους όπως ο Ορμπάιθ, ο Κοστάντσο και ο Μαρκάνο. Ο Ιμπαγάσα είναι ιδιοφυΐα. Είναι ο εγκέφαλος της ομάδας. Πάρα πολύ έξυπνος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags