Facebook Pixel «Μαύρες γάτες»
| 2011-11-16 20:17:00

«Μαύρες γάτες»

«Μαύρες γάτες»

Φράνκο Κοστάντσο και Γιόσου Σαριέγκι στη μοναδική χρονιά συνεργασίας τους στην Αλαβές ήπιαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Καλοκαίρι του 2005. Για την ακρίβεια τελευταία μέρα του Αυγούστου και των μεταγραφών. Φανταστείτε ότι την ώρα που ο Φράνκο Κοστάντσο περνούσε ιατρικές εξετάσεις το παράθυρο του θερινού «πάρε- δώσε» είχε κλείσει. Η Αλαβές είχε όμως προλάβει να δηλώσει τον εκλεκτό της κάτω από τα δοκάρια. Προηγουμένως, είχε «σκάσει» 1 εκατ. ευρώ για τα γάντια του σημερινού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Εκείνη την περίοδο, ο Γιόσου Σαριέγκι ήταν «πάλιουρας» στα αποδυτήρια της Αλαβές. Ηταν από τους πρώτους που έσπευσε να τον καλωσορίσει. Η χρονιά γεμάτη ζόρια.

Το λαμόγιο - πρόεδρος της ομάδας, Ντμίτρι Πίτερμαν ήταν persona non grata για την εξέδρα. Αλλαζε τους προπονητές σαντα πουκάμισα. Χρωστούσε σε όποιον μιλούσε... ισπανικά.

Η Αλαβές από την 1η αγωνιστική ήταν βουτηγμένη στο άγχος της επιβίωσης. Ο Φράνκο Κοστάντσο συνεργάστηκε με τον κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού Γιόσου Σαριέγκι σε 30 αγώνες (ο νυν πορτιέρο του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τη χρονιά με 31 συμμετοχές).

Ως high-light έχει φυσικά την απόκρουση του πέναλτι του Ροναλντίνιο σε έναν αγώνα με την Μπαρτσελόνα (σ.σ.: η Αλαβές τελικά έχασε 2-0 με δύο λάθη του Κοστάντσο). Την εσχάτη των ποινών είχε προκαλέσει ο Σαριέγκι σε ένα μαρκάρισμά του στον Λάρσον! Η Αλαβές με 58 γκολ παθητικό σε 38 αγώνες έπεσε κατηγορία από μία καραμπόλα αποτελεσμάτων που διαμορφώθηκε με γκολ του Κορομίνας στο 91ο λεπτό (Εσπανιόλ- Σοσιεδάδ 1-0).

Την ίδια χρονιά τόσο ο Κοστάντσο, όσο και ο Γιόσου Σαριέγκι αποχώρησαν για τις Βασιλεία, Μπιλμπάο αντίστοιχα...

QUO VADIS ΑΛΑΒΕΣ;
Η χρονιά της συνεργασίας του Φράνκο Κοστάντσο και του Γιόσου Σαριέγκι στην Αλαβές εκτός από τον υποβιβασμό της βασκικής ομάδας σήμανε και την αρχή του τέλους για την αγωνιστική της πορεία. Η ομάδα που το 2001 έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, χάνοντας 5-4 από τη Λίβερπουλ στο αλήστου μνήμης ματς, πλέον δεν... υπάρχει στο χάρτη. Αγωνίζεται στον 2ο όμιλο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος και δε λογίζεται καν φαβορί για τον προβιβασμό (8η μετά από 13 αγωνιστικές).

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags