Facebook Pixel Βραβεία για όλους!
Άλλα Σπορ
| 2011-11-21 16:11:00

Βραβεία για όλους!

Βραβεία για όλους!

Κανείς δεν έμεινε ανικανοποίητος από τα φετινά βραβεία 2011 ATP World Tour Awards. Όπως ήταν λογικό ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε ο κορυφαίος τενίστας για τη σεζόν που μας αφήνει, με τον Ρότζερ Φέντερερ να παίρνει δύο σημαντικά βραβεία και τον Ράφαελ Ναδάλ ένα, αυτό για τη έντονη φιλανθρωπική του δράση.

H ATP ανακοίνωσε τους νικητές των φετινών της βραβείων και οι τρεις κορυφαίοι τενίστες της ATP έκλεψαν την παράσταση.

Πρώτους απ'όλους ο οδοστρωτήρας Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος πήρε το βραβείο ATP World Tour No. 1 για πρώτη φορά στην καριέρα του, έχοντας σαρώσει τα πάντα στο περασμά του με τρεις Grand Slam τίτλους και πέντε Masters!

Ο Φέντερερ, κυριάρχησε σε δύο εμπορικές κατηγορίες. Καταρχήν αναδείχθηκε από τους φιλάθλους, για 9η συνεχόμενη χρονια (!), ως ο πιο αγαπημένος τενίστας στον κόσμο ενώ κέρδισε και το βραβείο Stefan Edberg Sportmanship Award που δίνεται από τους άλλους τενίστες, για 7η φορά τα τελευταία 8 χρόνια (πέρυσι του έκοψε το σερί ο Ράφα Ναδάλ).

"Ένας από τους λόγους για τους οποίους παίζω σ'αυτό το υπέροχο άθλημα είναι και οι θαυμαστές μου που θέλω να τους ευχαριστήσω και πάλι γιατί συνεχίζουν να με υποστηρίζουν. Είναι απίστευτοι και σημαίνουν πολλά για μένα. Είναι το ίδιο σημαντικό να υπάρχει αναγνώριση και από τους συναδέλφους μου για τη συμπεριφορά μου μέσα κι έξω από τα courts. Το βραβείο έχει το όνομα του Στέφαν Έντμπεργκ, ενός από τα παιδικά μου είδωλα και αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό", είπε ο Ρότζερ Φέντερερ, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών!

Ο Ναδάλ πήρε το βραβείο Arthur Ashe Humanitarian Award για το φιλανθρωπικό του έργο, μέσα απ'το ίδρυμα Rafa Nadal Foundation Τα αδέρφια Μπράιανς αναδείχθηκαν κορυφαίο ζευγάρι της σεζόν και πιο αγαπημένο δίδυμο απ'τους φιλάθλους, για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Το βραβείο Comeback of the year, δικαιωματικά κατέληξε στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ο οποίος στην αρχή της σεζόν βρέθηκε μέχρι και το Νο484 στον κόσμο ενώ ολοκλήρωσε το 2011 στην 11η θέση της ATP με ρεκόρ 48-16 και δύο τίτλους (Εστορίλ, Delray Beach).

Πρωτοεμφανιζόμενος τενίστας της χρονιάς αναδείχθηκε ο Μίλος Ράονιτς ο οποίος ξεκίνησε από το Νο156 και τερμάτισε στο Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο στο Σαν Χοσέ (d. Verdasco) ενώ μια εβδομάδα αργότερα αγωνίστηκε στον τελικό του Μέμφις χάνοντας στα τρία σετς απ'τον Άντι Ρόντικ.

Τέλος, ο Άλεξ Μπογκομόλοφ ήταν ο πιο βελτιωμένος τενίστας για το 2011 κατακτώντας το βραβείο Most Improved Player of the Year το οποίο δόθηκε απ'τους συναδέλφους του.

Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ θα πάρουν τα βραβεία τους σε ειδική τελετή μέσα στην O2 Arena.

Πηγή: tennis24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags