Facebook Pixel Στα σκαριά η θρυλική αναβίωση McLaren και Honda;
| 2011-11-21 16:28:00

Στα σκαριά η θρυλική αναβίωση McLaren και Honda;

Στα σκαριά η θρυλική αναβίωση McLaren και Honda;

Οι φήμες για μια ιστορική αναβίωση που υποτίθεται ότι βρίσκεται στα σκαριά έχει πραγματικά αναστατώσει τον κόσμο της Formula 1!

Οι παλιότεροι θυμούνται και οι νεότεροι έχουν διαβάσει για τις McLaren-Honda που στις δεκαετίες του 1980 και 1990 άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στη ιστορία του motorsport, φέρνοντας πολλές επιτυχίες και πρωταθλήματα.

Η διαδρομή των δύο εταιρειών στην F1 ήταν διαφορετική μετά το 1993 που χώρισαν οι δρόμοι τους, με τη McLaren να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και τη Honda να αποχωρεί στο τέλος του 2008 ύστερα από μια σχετικά αποτυχημένη παρουσία ως εργοστασιακή ομάδα, αλλά μια πολύ ενδιαφέρουσα φήμη τις θέλει να έρχονται πάλι κοντά.

Το -συνήθως έγκυρο- γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport αναφέρει την πληροφορία ότι η McLaren βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Honda για πιθανή συνεργασία από το 2014 και ύστερα - δηλαδή στη νέα εποχή της F1 με τους V6 τούρμπο κινητήρες.

Η υπάρχουσα συμφωνία της McLaren με τη Mercedes έχει διάρκεια μέχρι το 2015 αλλά μπορεί να διακοπεί νωρίτερα. Η βρετανική ομάδα βρίσκεται στη διαδικασία εξαγοράς και του τελευταίου μέρους από το ποσοστό συνιδιοκτησίας που κατείχε η Daimler AG και έτσι θα μπορεί πλέον να διαπραγματεύεται με άλλες εταιρείες.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι τώρα ήταν ότι στο Woking επιθυμούσαν να μπουν στη νέα εποχή με κινητήρα που θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν μόνοι τους. Ίσως όμως η επένδυση να παραείναι μεγάλη και η λύση του εξωτερικού συνεργάτη να κρίνεται απαραίτητη. Σε αυτήν την περίπτωση η Honda φαντάζει λογική επιλογή, όχι μόνο για ιστορικούς λόγους.

Οι Ιάπωνες εδώ και καιρό λέγεται ότι αναζητούν την οδό επιστροφής στη Formula 1 και οι V6 υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες με διάφορα συστήματα ανάκτησης ενέργειας ταιριάζει στο «πράσινο» προφίλ της εταιρείας.

Όπως φαίνεται, το σενάριο της αναβίωσης της θρυλικής συνεργασίας McLaren-Honda δεν είναι καθόλου απίθανο, ωστόσο οι εξελίξεις εξαρτώνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις αποφάσεις του ΔΣ της Honda στην Ιαπωνία. Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι της McLaren -και όχι μόνο- έχουν λόγους να παρακολουθούν με περισσότερη προσοχή τις εξελίξεις.

Πηγή: ΕΘΝΟΣΠΟΡ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags