Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός έχει τύχη, αν...
| 2011-11-23 13:40:00

Ο Ολυμπιακός έχει τύχη, αν...

Ο Ολυμπιακός έχει τύχη, αν...

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον Ολυμπιακό απόψε στο "Βελοντρόμ"; Ο Γιώργος Μαζιάς αναλύει...

Το μυαλό των περισσότερων ίσως έχει μείνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Κάποιοι άλλοι, επίσης πολλοί, προφανώς σκέφτονται τον αγώνα της Κυριακής στην Τρίπολη. Που καιρος για Ευρώπη; Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να το παρατήσει το ματς στη Μασσαλία. Δεν είναι το φαβορί, είναι πίσω στη βαθμολογία και κανείς δεν θα πει τίποτα σε πιθανή (αξιοπρεπή) ήττα.

Ναι, αλλά η Ευρώπη είναι Ευρώπη και παίζεται το προφίλ και το πρεστίζ των πρωταθλητών. Υπάρχουν απουσίες και μαλιστα σημαντικές, μα τι άλλαξε σε σχέση με τον αγώνα στο Ντόρτμουντ; Οσο είναι ζωντανή η ελπίδα έστω για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να την εξαντλήσουν.

Από την αρχή της χρονιάς ήξεραν στον Πειραιά ότι μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θα έχει αγώνες Τετάρτη - Σάββατο και για αυτό τον λόγο πήραν πολλούς και καλούς παίκτες ώστε να αντέξουν επαρκώς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός στις δυο τελευταίες του συμμετοχες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε στους 16. Τώρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στον όμιλο, αλλά ακόμη υπάρχει ελπίδα.

Ο Ολυμπιακός δεν εδειξε χειροτερος ούτε από τη Μαρσεϊγ, ούτε από την Ντόρτμουντ μήτε από την Αρσεναλ στα προηγούμενα ματς του ομίλου. το ίδιο θα κανει και τώρα. Με Μανιάτη στη μεσαία γραμμή; Με Μανιάτη. Θα παίξει με αυτούς που έχει και μπορεί να πετύχει. Δεν πρέπει βέβαια να παρασυρθεί κανείς από την κακή πορεία των Μαρσεγιέζων στο πρωτάθλημα τους. Μιλάμε για διαφορετικές διοργανώσεις.

Είναι καλή ομάδα, αλλά αν ο Ολυμπιακός εμφανισθεί συμπαγής τότε μπορεί να την κρατήσει σε χαμηλό ρυθμό. Το σημαντικό είναι να μη δεχθεί γκολ. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Σε όλα τα φετινα ματς (12) μόνο σε ένα έχει κρατήσει το μηδέν (0-3 τον Πανιώνιο). Στην Ευρώπη μόλις 4 φορές από το 1997 σε κοντά 45 ματς έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Είναι μεγάλο χάντικαπ να ξεκινάς με γκολ στην πλάτη (με βάση τη στατιστική).

Οσες φορές έκανε κάτι η ομάδα του Πειραια το πέτυχε με καλή άμυνα. Μπροστά ο Μιραλάς που συνήθως παίζει καλά σε ευρωπαϊκά ματς (και για τον εαυτό του, φυσικά) μπορεί να φύγει στην κόντρα. Ο Τζεμπούρ ίσως να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά είναι σε φόρμα. Η Μαρσεϊγ θα του δώσει φάσεις και με ψυχραιμία ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει αποτέλεσμα. Αν δεν φανεί αφελής όπως η Ντόρτμουντ που έπαιζε φουλ επίθεση και έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, τότε έχει τύχη.

Ο Βαλβέρδε στην πρώτη του χρονιά σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ξέρει να στήσει την ομάδα του έτσι ώστε να είναι μέχρι το τελευταίο λεπτό μέσα στη διεκδίκηση του ματς. Σε όλα τα παιχνίδια το έχει καταφέρει. Δεν έχει πολλές επιλογές, αλλά ξέρει να δουλεύει με ότι έχει. Παίζει κι αυτός το δικό του προφίλ. Ισως στην επανάληψη να δώσει ευκαιρία στον Πάντελιτς που πριν από 12 χρόνια έκανε στο Βελοντρόμ το δικό του ντεμπούτο σε ομιλους Τσάμπιονς Λιγκ (με τη Στουρμ Γκρατς του Οσιμ και του Κουτσουπιά).

Ο Σέρβος θα θέλει να πάρει ρεβάνς για εκεινη την ήττα (2-0), αλλά και να δείξει ότι δεν είναι τόσο αργός όσο του καταμαρτυρούν πως είναι -ειδικά- σε αγώνες ευρωπαϊκούς. Αν ο Ολυμπιακός είναι προσεκτικός στην αρχή και δεν φάει γκολ στο ξεκίνημα όπως έγινε σε Λονδίνο και Γερμανία (έχανε στο 8' με 1-0 και στα δυο ματς) τότε θα πιέσει τη Μαρσεϊγ και θα της μεταφέρει το άγχος...

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags