Facebook Pixel Κάντο όπως ο... Φ(έντ)ερερ! (BINTEO)
Άλλα Σπορ
| 2011-11-24 12:03:00

Κάντο όπως ο... Φ(έντ)ερερ! (BINTEO)

Κάντο όπως ο... Φ(έντ)ερερ! (BINTEO)

Ένας Νταβίντ Φερέρ βγαλμένος απ'τα πιο τρελά του όνειρα, σημείωσε τη νίκη της καριέρας του, κυριαρχόντας κατά κράτους του αγνώριστου Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πέτυχε τη δεύτερη "λευκή" νίκη του στο Group B του ATP World Tour Finals και εξασφαλισε τη συμμετοχή του για τα ημιτελικά της λαμπερής διοργάνωσης!

Ο εκπληκτικός Νταβίντ Φερέρ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και ισοπέδωσε στην κυριολεξία τον πολύ κακό Νόβακ Τζόκοβιτς, στο ντέρμπι κορυφής του δεύτερου ομίλου στο Λονδίνο.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και φιναλίστ του Masters Cup το 2007, έπιασε σελήνη και μετά από 75 μαγικά λεπτά στην O2 Arena, επικράτησε με 6-3, 6-1 του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, βάζοντάς τον σε περιπέτειες όσον αφορά την προκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 29χρονος Ισπανός, πολέμησε με τα ίδια του τα όπλα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σημειώνοντας την τρίτη νίκη της καριέρας του κόντρα σε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από αυτές κόντρα στον Αγκάσι (2003) και τον Ναδάλ αρχές της χρονιάς στη Μελβούρνη.

Με εκπληκτικό σερβίς, αδιάκοπο τρέξιμο, εξαιρετικά τοποθετημένα χτυπήματα και ατσάλινες άμυνες, ο Φερέρ στρίμωξε στα σχοινιά τον Τζόκοβιτς του ο οποίος ήταν εμφανώς εκτός αγώνα, αντιμετωπίζοντας τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα των τελευταίων δύο μηνών.

Πλέον, ο Σέρβος θα παίξει την εισοδό του στα ημιτελικά στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου την Παρασκευή, αντιμετωπίζοντας τον "αδιάφορο" συμπατριώτη του, Γιάνκο Τιπσάρεβιτς το μοναδικό κίνητρο του οποίου θα είναι τα 120.000€ για κάθε νίκη στο round robin.

Αντίθετα, ο τελευταίος αγώνας του Φερέρ κόντρα στον Τόμας Μπέρντιχ είναι διαδικαστικού χαρακτήρα για τον Ισπανό, ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει για τον Τσέχο ο οποίος θέλει πάση θυσία τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στους "4" καλύτερους του θεσμού.

Ο Φερέρ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ κακό, σήμερα, σερβίς του Τζόκοβιτς και με δύο συνεχόμενα break στο 7ο (4-3) και στο 9ο (6-3) game του εναρκτήριου σετ, έβαλε γερές βάσεις για την τελική επικράτηση.

Συνεχίζοντας το ίδιο δυνατά και παίζοντας με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο Φερέρ πέτυχε και νέο break στο 2ο game (2-0) του 2ου σετ ενώ στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα του Τζόκοβιτς στο court, με τον Σέρβο να παρουσιάζεται προκλητικά αδιάφορος αλλά και ανήμπορος να αντιμετωπίσει το αψεγάδιαστο παιχνίδι του αντιπάλου του.

Πηγή: tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags