Facebook Pixel Σε άλλο επίπεδο ο Θρύλος
| 2011-12-07 14:09:00

Σε άλλο επίπεδο ο Θρύλος

Σε άλλο επίπεδο ο Θρύλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός ανέβηκε φέτος επίπεδο στην Ευρώπη και γιατί αποτελεί πλέον τον καλύτερο εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Δεν μπορώ φυσικά να ξέρω εάν ο Ολυμπιακός παίξει και στο Γιουρόπα Λιγκ την μπάλα που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να προβλέψω τι μπορεί να κάνει και που μπορεί να φτάσει.

Ούτε καν να ξέρω εάν ο Ολυμπιακός δώσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα ανάλογες «παραστάσεις»-αν και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ υποτάχθηκαν μέσα στο Καραϊσκάκη, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Αυτό που ξέρω είναι ότι με τις εμφανίσεις που έκανε στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής Ελλάδας ανέβηκε επίπεδο. Στο κομμάτι της μπάλας που έπαιξε, αλλά και των αποτελεσμάτων που έφερε. Ανέβηκε επίπεδο γιατί έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας απέναντι στην Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ μέσα στο σπίτι του, γιατί έπαιξε σαν ίσος προς ίσο μέσα στη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία, αλλά και γιατί πλέον δεν κερδίζει τα εντός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση με 1-0, όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά με 3-1.

Διότι, είχε και πολύ μεγάλες σε έκταση νίκες ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και 6-2 και 3-0 κλπ. Όμως, το κυρίαρχο σκορ ήταν το 1-0, που έδειχνε κατά κάποιο τρόπο και το στιλ του παιχνιδιού του. Τώρα, και οι δύο νίκες του ήταν με 3-1 σηματοδοτώντας κι ένα άλλο τρόπο παιχνιδιού, πιο επιθετικό, πιο ρισκαδόρικο, αλλά και πιο θεαματικό. Τώρα, οι νίκες 1-0 είναι για τους εκτός έδρας αγώνες!

Η ουσία, βέβαια, είναι πως ο Ολυμπιακός εκπροσώπησε άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο για τρίτη συνεχόμενη φορά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη φορά προκρίθηκε, τη δεύτερη ξαναπροκρίθηκε και την τρίτη φορά μάζεψε εννιά πόντους με υπέροχες εμφανίσεις κόντρα σε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πήρε έστω το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον η ομάδα που καθιερώνεται στη συνείδηση όλων ως ο καλύτερος εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο συλλόγων.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags