Facebook Pixel Τα μικρά θαύματα του Κωστένογλου
| 2011-12-11 14:23:00

Τα μικρά θαύματα του Κωστένογλου

Τα μικρά θαύματα του Κωστένογλου

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί για την πρωτιά της ΑΕΚ που οφείλεται στη δουλειά του προπονητή της, αλλά έχει έναν καλό λόγο και για τη διοίκηση.

Όταν ένας άνθρωπος αγαπάει τη δουλειά του, είναι δίκαιος και αντιλαμβάνεται ότι οι εμμονές δεν βοηθούν στην επίτευξη κανενός (ομαδικού ή ατομικού) σκοπού, είναι πολύ δύσκολο να αποτύχει.

Εκ του αποτελέσματος, ο Νίκος Κωστένογλου κρίνεται (ως σήμερα) άξιος για τη δουλειά που ανέλαβε. Όμως έχει πετύχει πολύ περισσότερα από ένα απλό 5 στα 5, το οποίο εμείς όλοι παρουσιάζουμε ως σπουδαίο επίτευγμα επειδή προφανώς λησμονούμε τι σημαίνει ΑΕΚ.

Αναμφίβολα συνιστούν μία σημαντική παράμετρο οι συνεχόμενες νίκες… Όμως υπάρχει κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Η εικόνα αυτής της ομάδας, αυτής της παρέας.

Οι απλήρωτοι δεν λυγίζουν, δεν τα παρατούν και δεν συμβιβάζονται. Ξαφνικά όλοι αυτοί που τους είχαμε στο μυαλό μας ως "τελειωμένους", όχι και τόσο ικανούς ακόμα και ως επιλογές της σειράς, μας κλείνουν τα στόματα και μας προτρέπουν να επιστρέψουμε στο γήπεδο! Αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα του Κωστένογλου. Το ότι βλέπουμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν ποτέ και ονειρευόμαστε ξανά…

Μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τότε που όλοι διαπιστώσαμε ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να φύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο (κάτι που δεν τολμούσαμε να σκεφτούμε πριν από το ματς), υπήρχαν συνάδελφοι, με τον μανδύα της δήθεν αντικειμενικότητας αλλά επί σειρά ετών πιστοί υπηρέτες της ιδέας (ή δουλοπρέπειας;) "ο Ολυμπιακός να κερδίζει και όλοι οι να πάνε να…", που σε ερτζιανά και τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσίαζαν τον Κωστένογλου ως μαθητευόμενο μάγο.

Σας προτρέπω να τους παρακολουθήσετε απόψε στο συνδρομητικό κανάλι και να απολαύσετε τις "κωλοτούμπες" και τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους. Οι γνωστοί φωτεινοί παντογνώστες θα χτυπήσουν ξανά!

Όλοι μαζί το μπορούν…

Να το μαντέψω από σήμερα; Κάτι μου λέει ότι θα βομβαρδιστούμε από απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η ΑΕΚ δεν μπορεί με τα ψέματα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ότι θα ξεφουσκώσει, ότι το υλικό δεν συγκρίνεται με αυτό των άλλων διεκδικητών. Ο στόχος γνωστός, να απογοητευτείτε εσείς όλοι όταν θα έρθει η πρώτη αναποδιά, διότι θα έλθει και αυτή, στο πρόγραμμα υπάρχουν και οι ήττες.

Εγώ βλέπω κάτι άλλο… Μέντιουμ δεν είμαι, ούτε ικανότητες να διαβάζω τα μελλούμενα, όμως διαπιστώνω ότι με τους λαγούς που βγάζει από το καπέλο του Κωστένογλου, όταν όλοι οι ποδοσφαιριστές του θα είναι διαθέσιμοι, θα έχει πρόβλημα για το ποιους θα επιλέξει.

Διότι όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιηθεί ως σήμερα, ανταποκρίνονται και με το παραπάνω. Και όσο είναι μαζί και κρατούν τα προβλήματα έξω από την οικογένεια, θα συνεχίσουν να το κάνουν. Και θα διαχειριστούν σωστά και τα άσχημα αποτελέσματα τα οποία είναι φυσιολογικό να προκύψουν.

Στο σημείο αυτό θέλω να δώσω κι έναν πόντο στη διοίκηση της ομάδας. Αν μη τι άλλο αποδεικνύεται ότι σε πολλά πράγματα είχε δίκιο ο Αδαμίδης. Όπως στο ότι με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο πήχης έπρεπε να χαμηλώσει και να δοθεί εμπιστοσύνη σε παίκτες νεαρούς και κυρίως γηγενείς. Πίστεψε ότι ο Χιμένεθ θα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για το πρότζεκτ αυτό, όμως δεν του έκατσε αυτή η επιλογή. Δικαιώνεται τώρα με τον Κωστένογλου.

Για να τα λέμε όλα, και τα άσχημα, αλλά και τα καλά. Η ΑΕΚ με μικρό μπάτζετ και πολλούς ταλαντούχους παίκτες αρχίζει να πατάει στα πόδια της και να αναδεικνύει νέους μικρούς ήρωες. Και ένα μερίδιο για την επιτυχία αυτή των τελευταίων μηνών, ανήκει και στον πρόεδρο της.

Έχει κάνει επιλογές που δεν μας άρεσαν, αλλά έχει κάνει και σωστά πράγματα. Απλώς το επισημαίνω για να είμαι δίκαιος. Και δεν ξεχνάω ποτέ ότι όλα θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο ευνοϊκά αν ο Παππάς δεν αισθανόταν βλάκας και ο Νοτιάς κορόιδο…

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags