Facebook Pixel Η διαφορά μεγάλης (Ρεάλ) και κορυφαίας (Μπαρτσελόνα) ομάδας
| 2011-12-11 18:54:00

Η διαφορά μεγάλης (Ρεάλ) και κορυφαίας (Μπαρτσελόνα) ομάδας

Η διαφορά μεγάλης (Ρεάλ) και κορυφαίας (Μπαρτσελόνα) ομάδας

Στον ποδοσφαιρικό πλανήτη υπάρχουν αρκετές μεγάλες ομάδες. Μία απ΄ αυτές είναι η Ρεάλ. Όμως η κορυφαία ομάδα στον κόσμο είναι (ακόμα) η Μπαρτσελόνα. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.

Κι όπως δεν το βλέπει, είναι επειδή δεν θέλει να το δει. Να το παραδεχτεί. Και βέβαια αυτός που δεν θωρεί την πραγματικότητα, είναι – κατά βάση - οπαδός της «βασίλισσας» ή φανατικός εχθρός της «Μπάρτσα». Αυτή η αρτιότητα, η τελειότητα στο παιχνίδι της, κάποιους τους ενοχλεί. Τους εκνευρίζει.

Και τους μετατρέπει σε πολέμιους της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, του οποίου η σφραγίδα στο τρόπο που αναπτύσσεται και αλλάζει την μπάλα παραμένει ανεξίτηλη.

Α, ναι, υπάρχει κι άλλη κατηγορία φιλάθλων ή οπαδών οι οποίοι ανυπομονούν να δουν την Μπαρτσελόνα να χάνει την ισχύ της, τη λάμψη της, την επικυριαρχία της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κι αυτοί ανήκουν στον… σύνδεσμο οπαδών – φίλων του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος – ειρήσθω εν παρόδω – για Μουρίνιο ήταν – παραδόξως - πολύ ήρεμος το βράδυ του Σαββάτου στο «Μπερναμπέου». Κι αυτοί ανυπομονούν να δουν τον «special one» να αποκαθηλώνει από τον θρόνο της την «Μπάρτσα».

Το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα του, η Ρεάλ, (απ)έδειξε ότι θέλει κι άλλο για να φτάσει τη «μισητή» Μπαρτσελόνα. Πρέπει να φάει κι άλλα καρβέλια για να ψηλώσει και να την ξεπεράσει. Ναι, είναι ένας σκληρός αντίπαλος, που έχει – ακόμα – τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Ομως, θαρρώ, πως ακόμα και να κατακτήσει τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει δημιουργήσει και καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό της.

Ο τρόπος που αλλάζει την μπάλα και αναπτύσσεται η ομάδα του Γκουαρδιόλα είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών χρόνων. Και αποτέλεσμα της περίφημης «Μάσια». Κι αυτό το παρατηρήσαμε στον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (4-0), όταν τα «τσικό» της Μπαρτσελόνα συνέτριψαν την αντίπαλό της.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι και η πιτσιρικαρία της έπαιζε με τον τρόπο που αγωνίζονται ο Τσάβιο, ο Ινιέστα και τα άλλα παιδιά. Κι αν δεν υπήρχε ήχος και καλή εικόνα δεν θα μπορούσες να διακρίνεις αν αυτός ο «διάβολος» που πέτυχε το δεύτερο γκολ ήταν ο Ντάνι Αλβες ή ο Μοντόγια.

Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, δημιούργησε τη σχολή της και τώρα απολαμβάνει το ποδόσφαιρό της. Μαζί με εκείνη και όλοι οι θαυμαστές του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου που παίζει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags