Facebook Pixel Η αφιέρωση του Ούμπιντες
| 2011-12-30 10:06:00

Η αφιέρωση του Ούμπιντες

Η αφιέρωση του Ούμπιντες

Οι δηλώσεις του Χαβιέ Ούμπιντες, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Δόξα Δράμας, μόλις έχουν ολοκληρωθεί, όμως ο Αργεντίνος μέσος του Αρη, «αρνείται» να φύγει από τον χώρο συνεντεύξεων της NOVA.

Γράφει ο Π. Στεφάνου...

«Θέλω να πω κάτι ακόμη», ψελλίζει προς τον μεταφραστή, Αντώνη Σαριόγλου. Τι ήταν αυτό που ήθελε να προσθέσει ο συμπαθέστατος «Ούμπι»; Απλά, μια αφιέρωση. Δυο-τρεις φράσεις γεμάτες αγάπη προς την 7χρονη κόρη του η οποία σε λίγες ημέρες γιορτάζει τα γενέθλιά της! Ο Χαβιέ, ήταν αδύνατο να τα ξεχάσει, πόσο μάλλον όταν αυτά συνδυάζονταν με το πρώτο του γκολ στο «Κλ. Βικελίδης». Λόγια γεμάτα συγκίνηση από τον πατέρα προς την κόρη: «Της το αφιερώνω, μια και σε λίγες μέρες έχει γενέθλια, κλείνει τα επτά της χρόνια», είπε σχεδόν βουρκωμένος.

Και αμέσως, μου ήρθε στο μυαλό η εμφάνισή του στην «Ωρα των Πρωταθλητών» από το στούντιο της NOVA στη Θεσσαλονίκη, αγκαλιά με τον γιο του, Φακούντο. Ο Χαβιέ, μπορεί να μιλά ατελείωτες ώρες για τα παιδιά του. Ότι πολυτιμότερο έχει στη ζωή του…

Η λέξη οικογένεια, έχει γι αυτόν ιδιαίτερη σημασία. Προερχόμενος από φτωχή περιοχή της Αργεντινής και μην έχοντας ζήσει και τα πλουσιότερα παιδικά χρόνια, προσπαθεί να προσφέρει στα παιδιά του, όσα στερήθηκε ο ίδιος. Πρώτο του μέλημα, σε οτιδήποτε και αν κάνει, είναι τα παιδιά του. Αυτά έχουν την πρώτη προτεραιότητα και μετά όλα τ΄ άλλα ζητήματα. Εφυγε από την Αργεντινή, κυρίως για να προσφέρει στην οικογένειά του μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή και μετά για ν΄ αναδείξει το ταλέντο του. Στο Βόλο ήταν ευτυχισμένος, καθώς παρ΄ ότι έπαιζε σε μια νεοφώτιστη ομάδα, είχε βρει τις συνθήκες ζωής που αποζητούσε. Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη.

Θα πείτε, γιατί τ΄ αναφέρω ολ΄ αυτά; Μα γιατί μέσα από τέτοιους χαρακτήρες, μπορεί να χτιστεί μια ομάδα πάνω σε στέρεες βάσεις. Πως είναι δυνατόν ο Ούμπιντες και ο κάθε Ούμπιντες να μην αποδώσει βάση των δυνατοτήτων του όταν, λόγω χαρακτήρα, είναι ταγμένος σε συγκεκριμένα πράγματα; Είναι άραγε τυχαίο που εν λόγω ποδοσφαιριστής είναι ο κορυφαίος του Αρη;

Οι προπονητές, λένε: «Δεν αρκεί ένας παίκτης να είναι καλός. Πρέπει να έχει και τον ανάλογο χαρακτήρα». Και την ανάλογη ευαισθησία, θα προσέθετα εγώ. Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags