Facebook Pixel Παράδειγμα προς αποφυγή το ποδόσφαιρο
| 2012-01-06 13:07:00

Παράδειγμα προς αποφυγή το ποδόσφαιρο

Παράδειγμα προς αποφυγή το ποδόσφαιρο

Τα όσα... δεν έγιναν στο θέμα της εξυγίανσης στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ που έχασε σημαντικούς παίκτες, αποτελεί μάθημα για τον μπασκετικό "Δικέφαλο".
 

Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.

Αποχαιρέτησαν λοιπόν οι Αντελίνο Βιερίνια και Πάμπλο Κοντρέρας την Τούμπα, μια στιγμή φυσικά που δεν θα μπορούσε να είναι ευχάριστη για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι άλλωστε δεν θα βλέπουν πλέον δύο εξαιρετικούς παίκτες και όλα αυτά στον βωμό της μείωσης του μπάτζετ που είναι αναγκαστική γιατί εξυγίανση τα τελευταία χρόνια... δεν υπήρξε.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου αφού όταν ρωτήθηκε εάν από τότε που ανέλαβε έγινε ανάπτυξη στο αγωνιστικό τμήμα ή εξυγίανση, απάντησε ξεκάθαρα πως έγινε το πρώτο. Κάπως έτσι και με τον φόβο να μην έχει η ομάδα πρόβλημα στην αδειοδότηση από την UEFA, θυσιάστηκαν αυτοί οι δύο παίκτες. Και εδώ ακριβώς λέμε πως στην ΚΑΕ θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τα όσα γίνονται στο τμήμα ποδοσφαίρου. Το ξεκίνημα του Μπάνε Πρέλεβιτς θυμίζει αυτό του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ποδόσφαιρο.

Μπάνε... όπως Ζαγοράκης

Ο "τίγρης" έδωσε όραμα στον κόσμο (βέβαια η στήριξη που έχει ο μπασκετικός ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτή που είχε ο ποδοσφαρικός είναι εξαιρετικά μικρότερη, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση), το μότο του είναι αυτό που έλεγε ο "Ζαγόρ", δηλαδή "πάνω από όλα εξυγίανση" και πλέον αποστολή του είναι να ανεβάσει ψηλά τον ΠΑΟΚ. Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ έφερε πολλές επιτυχίες, όμως, πλέον με τις αποφάσεις να φύγουν οι Κοντρέρας και Βιειρίνια, ουσιαστικά ο κόσμος... ξενέρωσε.

Δεν λέμε πως δεν έπρεπε να το κάνει, λέμε, όμως, πως θα έπρεπε να δοθεί περισσότερο βάση στην εξυγίανση για να μην φτάσει τώρα ο ΠΑΟΚ να χάνει τέτοιους παίκτες. Και τα όσα γίνονται στο τμήμα ποδοσφαίρου είναι ένα καλό μάθημα και για το μπάσκετ. Η διοίκηση της ΚΑΕ πρέπει να μείνει σταθερή στην εξυγίανση, να ρίξει σημαντικό μέρος των χρεών για να μην φτάσει σε λίγα χρόνια (εφόσον φυσικά η διοίκηση παραμείνει η ίδια) στο σημείο να ξεκινά ξανά από το μηδέν και να λέει πως πλέον το βάρος θα δοθεί στην εξάλειψη των χρεών. Εξάλλου η Ευρωλίγκα πλέον δεν υπάρχει αφού "κόπηκε" η τρίτη θέση και πλέον η εξυγίανση θα είναι πιο ανώδυνη.  

Οχι στα αλόγιστα έξοδα

Για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα πρέπει να χάνει (ή ότι δεν θέλει ενίσχυση) και να γνωρίζει βαριές ήττες όπως αυτή με τον ΚΑΟΔ. Ολοι σίγουρα θέλουμε ο "Δικέφαλος" να "πετάει" ψηλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ξοδεύονται αλόγιστα τα ευρώ σε μεταγραφές. Οι οποίες στο ποδόσφαιρο οδήγησαν την ομάδα να μην ρίξει το βάρος της (ενώ έπρεπε) στο θέμα των χρεών.

Γι' αυτό και λέμε πως όσον αφορά το θέμα αυτό (των χρεών) το ποδόσφαιρο είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το μπάσκετ. Γιατί σίγουρα όσον αφορά το θέμα κάποιων αγωνιστικών επιτυχιών (στην Ευρώπη κυρίως) ή και κάποιων επιλογών παικτών (π.χ. του Πάμπλο Γκαρσία που δεν κόστισε πολλά για έναν παίκτη τόσο μεγάλης αξίας αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή-ηγέτη που θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί μετά το τέλος της καριέρας του) είναι παράδειγμα προς μίμηση για το μπάσκετ.

Ομως και τα δύο (δηλαδή εξυγίανση και μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες) είναι εξαιρετικά δύσκολα να γίνουν ταυτόχρονα... Γι΄αυτό και στην ΚΑΕ θα πρέπει να μην παρασυρθούν και γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, εκτιμάμε πως αυτό θα γίνει παρά την γκρίνια που υπάρχει μετά από ήττες αφού τα χρέη των 3.750.000 ευρώ δεν είναι καθόλου λίγα (ειδικά για μπάσκετ είναι πολλά).

Πηγή: οlapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags