Facebook Pixel Eκ παρεδρομής
| 2012-01-10 20:10:00

Eκ παρεδρομής

Eκ παρεδρομής

Ο Κώστας Καίσαρης δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα ελληνικά του πτυχιούχου οικονομικών επιστημών Β. Ξενιάδη. Δεν πάει άλλωστε για Πρωθυπουργός, όπως ο Σημίτης κι ο Παπανδρέου. Την ΑΕΚ θέλει να διοικήσει, όχι την Ελλάδα.

Αν είσαι ετοιμόλογος, γρήγορος κι εύστοχος στις απαντήσεις σου, δύο επιλογές έχεις για επαγγελματική ενασχόληση. Η απατεώνας θα γίνεις, ή πολιτικός. Ανάλογα το εύρος του βεληνεκούς σου. Αν είσαι δυνατός και μπορείς να δουλέψεις πολλούς, κατεβαίνεις στον στίβο της πολιτικής.

Αν είσαι μετρίων δυνατοτήτων και μπορείς να δουλέψεις λίγους γίνεσαι απατεώνας. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, η ικανότητα τους να δίνουν απαντήσεις, χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, είναι μεταξύ τέχνης και επιστήμης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Βασίλης Ξενιάδης, μετά το τέλος τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία έγιναν αποκαλύψεις για καταδικαστι...


Δίχως κάποιο πρόβλημα διεξήχθη η προπόνηση της Τρίτης, με τον Νίκο Κωστένογλου να έχει όλους τους βα...


Η ΑΕΚ διανύει την πιο κρίσιμη εποχή στην ιστορία της, για την ίδια της την ύπαρξη. Ο ατζέντης του Κά...


Τις προάλλες μίλαγε σε μια συζήτηση στην τηλεόραση ο Χρυσοχοϊδης. Που δεν αρκείται στην ιδιότητα του Υπουργού. Θέλει να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός. Θέμα ήταν η επερχόμενη κάθοδος της Τρόικας, και τα ζητήματα που προκύπτουν με μισθούς-συντάξεις την ύφεση και την ανάπτυξη.

Ποια ήταν η απάντηση που έδωσε, η οποία μάλιστα έμεινε σαν τίτλος για ένα-δύο λεπτά στο καντράν; "Ό,τι χρειάζεται για το καλό της χώρας, πρέπει να γίνει". Ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει; Ποιος μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο; Κανένας. Ποιο είναι βέβαια αυτό που χρειάζεται η χώρα, δεν το έχουνε βρει ακόμα.

Ο Χρυσοχοϊδης ήταν όμως κατηγορηματικός, "ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει". Λες και υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει κάποιος το αντίθετο: "Ό,τι αυτό που χρειάζεται για την χώρα, δεν πρέπει να το κάνουμε". Κάπως έτσι λοιπόν, περνάει η ώρα, οι ημέρες, περνάνε τα χρόνια, οι πολιτικοί κάνουν καριέρα, είναι υπερήφανοι για τη διαδρομή τους και η διαδρομή της χώρας είναι ντουγρού για την καταστροφή.

Όπως λοιπόν Χρυσοχοϊδης και σία έχουν την ικανότητα να δίνουν εύστοχες απαντήσεις χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, έτσι ακριβώς εμφανίστηκε στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, ο υποψήφιος επενδυτής στην ΑΕΚ Βασίλης Ξενιάδης. Πουθενά δεν κώλωσε. Ακόμα και όταν του εμφάνισαν γραπτή δήλωση του, ενώπιον του δικαστηρίου, ότι το εισόδημα του για να ζήσει την οικογένειά του, είναι χίλια ευρώ το μήνα.

"Μα τα έχουμε πει αυτά. Εγώ όπως και όλοι οι εφοπλιστές κάνουμε φορολογικές δηλώσεις στο εξωτερικό. Τα εισοδήματα μας στην Ελλάδα είναι μηδενικά".

Όποιος βγάζει λεφτά στο εξωτερικό κι έχει τόσα πολλά μάλιστα, ώστε να μπορεί μέσα σε πέντε ημέρες να εμφανίσει δέκα εκατομμύρια για την ΑΕΚ, πληρώνει τα χρέη του στην Ελλάδα. Δεν υποστηρίζει ότι βγάζει ένα χιλιάρικο το μήνα. Κανένα πρόβλημα επίσης δεν είχε ο Ξενιάδης με χρέη στο Δημόσιο και με ακάλυπτες επιταγές: Αφού έχουμε κάνει έφεση, η πρώτη απόφαση δεν ισχύει. Στον Άρειο Πάγο θα κερδίσουμε.

Η ευχέρεια του στο να δίνει απαντήσεις ήταν μοναδική. Ψύχραιμος χωρίς να κωλώνει με τίποτα. Εκεί όμως που μπερδευόσουν σαν καλόπιστος ακροατής, ήταν στο λεξιλόγιο του. Ο περί ου ο λόγος Ξενιάδης, δηλώνει απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσεϊ. Στα ελληνικά όμως είχε κάποιο πρόβλημα: Δύο φορές μάλιστα είπε: "εκ παρεδρομής".

Στην συνέχεια υποστήριξε ότι, "δεν είμαι κρυψίνος" ενώ ήταν κατηγορηματικός, ότι "εγώ δεν κάνω καθυστέρηση για κέρδιμα χρόνου". Είναι δυνατόν, απόφοιτος Πανεπιστημίου, να λέει "εκ παρεδρομής", "κρυψίνος" και "κέρδημα χρόνου"; Ας μην είμαστε τόσο σκληροί όμως.

Όταν δεν μιλάνε σωστά ελληνικά πρωθυπουργοί της χώρας, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο Κώστας Σημίτης, έχουμε την απαίτηση από ένα λαϊκό παιδί, σαν τον Ξενιάδη, που σπούδασε κι αυτός στο εξωτερικό να είναι αλάνθαστος; Και στο φινάλε, δεν έχει καμία απαίτηση να κυβερνήσει την χώρα. Η μεταφορά πετρελαίου στην θάλασσα είναι η δουλειά του. Και η φιλοδοξία του, να ξανακάνει μεγάλη την ΑΕΚ. Κι αν στο φινάλε αποτύχει, η βγει σκάρτος μικρή η ζημιά. Έχει τίποτα για να χάσει η ΑΕΚ. Δεν θα κυβερνήσει και θα καταστρέψει την Ελλάδα.

'Όπως...... οι άλλοι πολιτικοί, είτε μιλάγανε φαρσί ελληνικά, είτε κάνουνε σαρδάμ. Όσο για τη σύλληψη του για χρέη, "το θέμα θεωρείται λήξασα", όπως είχε γράψει κάπου σχετικά ο Μενέλαος Λουντέμης. Πλήρωσε και αφέθηκε ελεύθερος.

Και στο φινάλε, όταν χρωστάει η Ελλάδα τα μαλλιά της κεφαλής της, θα είναι φερέγγυος και καλοπληρωτής ο κάθε Ξενιάδης.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags