Facebook Pixel Γέστε μου και γλίστρησα…
| 2012-01-18 12:30:00

Γέστε μου και γλίστρησα…

Γέστε μου και γλίστρησα…

Δηλαδή τώρα στον Ολυμπιακό που έδιωξαν τον Γέστε διόρθωσαν όλα τα κακώς κείμενα και η ομάδα θα ξαναπαίξει μεγάλη μπάλα; Μήπως θα πρέπει να πάρουν τώρα και έναν μεγάλο παίκτη;

Ο Γέστε αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ο μεγάλος παίκτης που με την ποιότητά του θα μπορέσει να δώσει λύσεις τόσο ως αντί Ιμπαγάσα στον άξονα όσο και ως αντί Ριέρα στα αριστερά.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο Ισπανός είχε το μυαλό του ακόμη στο εξωτικό Ντουμπάι και πως δεν είχε όρεξη να παίξει μπάλα ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι με τη φυγή του Γέστε ο Ολυμπιακός διόρθωσε τα κακώς κείμενα στον μεταγραφικό προγραμματισμό του καλοκαιριού. Ούτε, φυσικά, πως τώρα η ομάδα θα πάρει ξαφνικά τα πάνω της.

Γιατί ο Γέστε δεν ήταν σε καμία περίπτωση η αιτία της κακής εικόνας του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια. Γιατί πολύ απλά δεν πρόλαβε και δεν μπόρεσε, όταν του δόθηκαν οι ευκαιρίες, να γίνει ενεργό μέλος και κινητήριος μοχλός της 11άδας.

Ο Ισπανός, άλλωστε, για έναν περίεργο ρόλο, μετά την ισοπαλία με τη Δόξα Δράμας φορτώθηκε σχεδόν τα πάντα! Λες και ήταν αυτός που έπαιζε και δεν απέδιδε τα αναμενόμενα.

Όπως είχε ξαναγράψει ο "σκύλος" ο Γέστε ναι μεν ήταν …τουρίστας, αλλά από την άλλη τον βρήκαν …εύκαιρο στον Ολυμπιακό για να του αποδώσουν όλα τα κακά της ομάδας.

Αμέσως μετά το παιχνίδι στο "Καυτατζόγλειο" βγήκε προς τα έξω μια έντονη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Ισπανού και ένα αρνητικό κλίμα για να αποδειχθεί ότι ήταν μία από τις κύριες αιτίες του κακού Ολυμπιακού. Χωρίς, βεβαίως, αυτό να ισχύει στον βαθμό τουλάχιστον που παρουσιάστηκε.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι δεν μπορεί να περάσει τώρα προς τα έξω και σε καμία περίπτωση ότι "να, διώξαμε τον Γέστε που δεν έπαιζε καλά και μας χάλαγε το παιχνίδι". Γιατί αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Και ουσιαστικά αλλά και επικοινωνιακά…

Η απομάκρυνση του Ισπανού ήταν απλώς μια σωστή και επιβεβλημένη κίνηση, η οποία στην ουσία αποτελεί διορθωτική κίνηση της κακής επιλογής του καλοκαιριού όταν αποφασίστηκε να αποκτηθεί.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός καλείται τώρα να αποκτήσει τον (πραγματικά) μεγάλο παίκτη που φανταζόταν στο πρόσωπο του Γέστε (τον καλό οργανωτή που θα προσδώσει ποιότητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής -όπως ο Ιμπαγάσα) για να αποδείξει ότι έπραξε ορθώς και -επιτέλους- βάση ενός πλάνου.

Αλλιώς η κατάσταση θα είναι για μια ακόμη φορά φέξε μου και γλίστρησα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags