Facebook Pixel Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο...
| 2012-01-24 14:45:00

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο...

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο...

Ενα ντέρμπι σημάδεψε την καριέρα του. Η πορεία του Γιώργου Δούρου -ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2000 είδε το καθαριστήριό του στο Βέλο Κορινθίας να πυρπολείται από τρεις αγνώστους- τελείωσε άδοξα το 2004 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού που έκρινε τον τίτλο.

Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Στο 72ο λεπτό και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν με 2-1, ο Κυργιάκος παίζει μπουνιές με τον Ζιοβάνι. Ο ρέφερι από την Κόρινθο αποβάλει μόνο τον παίκτη του Ολυμπιακού, οι «πράσινοι» ισοφαρίζουν και ουσιαστικά αγκαλιάζουν τον τίτλο.

Στον Πειραιά μιλούν για το «πρωτάθλημα Δούρου», όμως αυτό που στο τέλος μένει στην ιστορία είναι η... μυθική παρουσία του Νίκου Αλέφαντου στην εκπομπή της Ελλης Στάη στον ΑΝΤ1.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βάζει τα κλάματα τη στιγμή που προβάλλεται βίντεο με τη ζωή του και ενώ έχει περάσει τον Δούρο... γενεές δεκατέσσερις. «Συγκινηθήκατε;» τον ρωτά η έμπειρη δημοσιογράφος. «Οχι, είναι γιατί δεν παίρνει τηλέφωνο ο Δούρος» απαντά ο «Αλέ» και ακόμα μια ατάκα του μένει στην ιστορία.

Ο Γιώργος Δούρος τηλέφωνο τον Αλέφαντο δεν τον πήρε ποτέ. «Δύο ήταν οι λόγοι» απαντά τρεις μήνες μετά το ντέρμπι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φως» και προσθέτει: «Ο πρώτος και βασικός ήταν ότι θα έπρεπε να έχω μία σχετική άδεια από την ΚΕΔ. Δεύτερος λόγος ήταν ότι δεν θα μπορούσα εκείνη τη στιγμή να συζητήσω επί ίσοις όροις, εγώ από ένα τηλέφωνο... Και καταλάβαινα ότι έπασχε εκείνη τη στιγμή ο Αλέφαντος... Δεν το λέω υποτιμητικά. Πόναγε ο άνθρωπος».

Στην ίδια συνέντευξη ο Δούρος αναγνωρίζει ότι έχει κάνει λάθος και έπρεπε να αποβάλει και τον παίκτη του ΠΑΟ και να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Δικαιολογεί την πράξη του λέγοντας ότι ούτε αυτός ούτε οι βοηθοί του είχαν δει όλη τη φάση.

Από χθες ο Γιώργος Δούρος, μετά από 17 χρόνια παρουσίας στην Α' Εθνική, έξι ως επόπτης και 11 ως διαιτητής και 5,5 χρόνια στον πίνακα της FIFA, είναι ο νέος άρχοντας της ελληνικής διαιτησίας στη θέση του Κύρου Βασάρα.

Κι όλα αυτά χωρίς να πάρει τηλέφωνο τον Νίκο Αλέφαντο που ακόμα περιμένει...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags