Facebook Pixel "Εγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου... "
| 2012-01-25 09:17:00

"Εγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου... "

"Εγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου... "

Ο Γιώργος Σαρρής ήταν εκείνος που αποφάσισε την αντικατάσταση του Βασσάρα από τους ορισμούς των διαιτητών, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, μάλιστα, σχολίασε πως οι ορισμοί από τον πρώην διαιτητή ήταν στο... πόδι, ενώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση για τον ορισμό του Δούρου στη θέση του!

Διαβάστε τη συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα ΦΩΣ:

Πόσες ομάδες έκαναν φέτος παράπονα για τον Βασσάρα ή για την κατάσταση στη διαιτησία γενικότερα, εκτός από τις έντονες αντιδράσεις του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και του Άρη; «Δεν είναι μόνο αυτές οι τρεις ομάδες. Από τις 16 ομάδες της Super League είχαν πρόβλημα με τον Βασσάρα και την διαιτησία φέτος παραπάνω από τις μισές».

Αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση που πήρατε; «Όλα παίζουν ρόλο. Είναι συσσωρευμένα από καιρό τα αίτια. Κάτι έπρεπε να γίνει».

Τι καταλογίσατε στον Βασσάρα, πέρα από τη μη καλή συνεργασία με τα άλλα μέλη της ΚΕΔ: «Δεν ασχολιόταν σε βάθος με τους ορισμούς, μπορώ να πω, ίσως επειδή δεν είχε χρόνο λόγω των υποχρεώσεών του στην Ευρώπη. Η αίσθηση που δινόταν είναι ότι οι ορισμοί γίνονταν στο πόδι – για να μην το πω αλλιώς...»

Την απόφαση για την αλλαγή του Βασσάρα με τον Δούρο εσείς την πήρατε ή ο Πιλάβιος ως πρόεδρος της ΕΠΟ; «Ήταν απόφαση δική μου η αντικατάσταση Βασσάρα. Παραμένει μέλος της ΚΕΔ, απλώς άλλαξαν κάποιοι ρόλοι. Έγινε αντικατάσταση στο συγκεκριμένο καθήκον που είχε επιφορτιστεί να κάνει τους ορισμούς των διαιτητών. Παραμένει σε άλλα καθήκοντα. Πάντως, όποιος το δει ψύχραιμα και σε βάθος χρόνου, τον προφυλάσσει κιόλας τον Βασσάρα αυτό που συνέβη».

Για την φθορά του ονόματος που είχε φτιάξει σαν διαιτητής: «Ναι. Διότι, κακά τα ψέμματα, φέτος δέχθηκε πάρα πολλές επιθέσεις».

Γιατί Δούρος και όχι Μπριάκος: «Υπάρχουν δύο λόγοι. Πρώτον ότι ο Δούρος δεν πάει στην Ευρώπη ποτέ. Είναι πάντα εδώ και έχει χρόνο να ασχολείται σε βάθος με τη δουλειά του στην ΚΕΔ. Ενώ ο Μπριάκος ως παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ έχει υποχρεώσεις στο εξωτερικό.
Δεύτερον, ο Δούρος ήταν ήδη υπεύθυνος για τους παρατηρητές στη Σούπερ Λίγκα, είχε ήδη ενασχόληση δηλαδή και γνώση του αντικειμένου σε βάθος, έπαιξε ρόλο αυτό για να αναλάβει τους ορισμούς διαιτητών».


Σας μεταφέρθηκε σοβαρή αντίδραση του Ολυμπιακού για τον Δούρο; «Όχι. Σε μένα τουλάχιστον όχι. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε αντίδραση σε άλλους. Και δεν με αφορά. Το ίδιο ισχύει αν το ερώτημά σας ήταν για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή άλλη ομάδα. Αυτό θα έλειπε, να μην κάνω τη δουλειά μου επειδή θα υπήρχε αντίδραση από κάπου».

Ο Τύπος πέρασε ήπια την αντίδρασή του για την αντικατάσταση του Βασσάρα με τον Δούρο: «Δεν υπάρχει αρνητική αντίδραση από καμιά ομάδα για τον Δούρο! Και το θεωρώ θετικό αυτό το πράγμα. Καθίστε να δούμε πως θα πάει. Όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

Ως φίλαθλος, αφήνοντας στην άκρη για λίγο τον θεσμικό σας ρόλο, θεωρείται ότι ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά; «Έχω άποψη, αλλά καλό θα ήταν να μην την δημοσιοποιήσω».

Γιατί δεν μιλάτε ελεύθερα; «Δεν μπορώ να το σχολιάσω αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags