Facebook Pixel Τα ανθεκτικότερα αυτοκίνητα
| 2012-02-02 00:35:00

Τα ανθεκτικότερα αυτοκίνητα

Τα ανθεκτικότερα αυτοκίνητα

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας EuroNCAP ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των δοκιμών πρόσκρουσης, που πραγματοποίησε το 2011.

Ο EuroNCAP αξιολόγησε την αντοχή 53 νέων μοντέλων σε κρας τεστ, ανάμεσά τους μάλιστα υπήρχαν για πρώτη φορά και δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Nissan Leaf και το Mitsubishi iMiEV. Στα κρας τεστ καταγράφηκε η πρόοδος, που έχει σημειωθεί σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας των νέων αυτοκινήτων, γιαυτό και απονεμήθηκε ο μάξιμουμ αριθμός των πέντε αστεριών σε 41 από τα 53 μοντέλα.

Έντεκα αυτοκίνητα αξιολογήθηκαν με τέσσερα αστέρια, ενώ μόνον το Dacia Duster αρκέστηκε σε τρία! Τα αστέρια αποτελούν τη συνολική βαθμολόγηση καθενός αυτοκινήτου, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις επιμέρους αξιολογήσεις: την προστασία των ενηλίκων επιβατών, την προστασία των παιδιών επιβατών, την προστασία των πεζών και την ύπαρξη ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Για κάθε μοντέλο προβλέπονται τρεις δοκιμές πρόσκρουσης διαφορετικού τύπου, μία πλαγιομετωπική, μία πλευρομετωπική και ένα πλευρικό κρας τεστ πάνω σε στύλο.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags