Facebook Pixel Πιστεύετε στα θαύματα;
| 2012-02-03 11:55:00

Πιστεύετε στα θαύματα;

Πιστεύετε στα θαύματα;

"Do you believe in miracles?" Αυτή ήταν η ατάκα που ξεστόμισε ο Αμερικανός σπίκερ όταν το χρονόμετρο στον αγώνα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1980 έδειξε το "0".

Οι Αμερικανοί είχαν μόλις κερδίσει τη Σοβιετική Ένωση, μια νίκη που ακόμα και σήμερα θεωρείται... η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του αθλητισμού!

Ο αγώνας αυτός έμεινε γνωστός στην ιστορία ως το "Θαύμα στον πάγο" (σ.σ. miracle on ice) καθώς την εποχή εκείνη (1980) η ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης θεωρούνταν κάτι σαν την… Dream Team του Μάτζικ και του Τζόρνταν στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης.

Οι Σοβιετικοί πήγαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νέας Υόρκης ως το ένα και μοναδικό φαβορί για την 1η θέση, καθώς είχαν κερδίσει όλα τα χρυσά (εκτός από ένα) μετάλλια από το 1956, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας, Βλάντισλαβ Τρέτιακ θεωρείται μέχρι και σήμερα, ο καλύτερος πορτιέρο όλων των εποχών στο χόκεϊ επί πάγου.

Στον αντίποδα, ο πρώτος στόχος της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ όταν ξεκινούσε το τουρνουά ήταν να... μην ξεφτυλιστούν εντός έδρας!

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags