Facebook Pixel ''Μας αδικούν συνεχώς''
| 2012-02-06 14:43:00

''Μας αδικούν συνεχώς''

''Μας αδικούν συνεχώς''

Τα συνεχόμενα λάθη της διαιτησίας εις βάρος του Παναιτωλικού ανάγκασαν στον πρόεδρο της ομάδας, Θανάση Κωστούλα να εκδώσει ανακοίνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ομάδας του Αγρινίου στο ''Sentra 103,3'':

Για το γεγονός ότι δεν είχε συνηθίσει σε ανακοινώσεις όπως η χθεσινή: «Κάποια στιγμή ξεχειλίζει και το ποτήρι. Χθες ήρθε αυτή η στιγμή καθώς είχαμε μια διαιτησία εχθρική, με άλλα αντ’ άλλων σφυρίγματα που ξεσήκωσαν όλο το γήπεδο. Υπήρξαν κι άλλα παιχνίδια που εμείς δεχθήκαμε την ίδια αντιμετώπιση από τη διαιτησία, αλλά δεν θέλαμε να μιλήσουμε. Μετά το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο χάσαμε βαθμούς από τη διαιτησία, έπρεπε να αντιδράσουμε».

Για το διαιτητή Τριτσώνη: «Υπάρχει παρελθόν με τον κ. Τριτσώνη. Αυτή τη φορά, προς… τιμήν του θα το πω, ήταν καλύτερα από την προηγούμενη. Τότε μας είχε «σφάξει» πραγματικά, χάσαμε μια ολόκληρη άνοδο. Δεν ήταν μπαράζ, αλλά οι αποφάσεις του τότε μας κόστισαν πραγματικά όλη την κατηγορία».

Για τις φάσεις που διαμαρτύρεται ο Παναιτωλικός: «Κάποια το γεγονός ότι δεν φωνάζουμε, δεν βγάζουμε ανακοινώσεις και δεν διαμαρτυρόμαστε, το θεωρούν αδυναμία. Για αυτό κάποια στιγμή είπαμε πως πρέπει να μιλήσουμε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Υπάρχει η φάση του πέναλτι του Ατρόμητου που ξεκινάει από οφσάιντ. Υπήρχαν συνεχόμενα φάουλ, σταμάταγε το παιχνίδι, και αποφάσεις σε βάρος μας σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί όλη η κερκίδα. Το παιχνίδι ήταν «πονηρό», αλλά τα σφυρίγματα και οι αποφάσεις τους ήταν πάντα σε βάρος μας».

Για το αν θεωρεί πως έφταιγε μόνο η διαιτησία: «Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας δεν απέδωσε όπως στο πρώτο. Ένας σημαντικός λόγος ήταν και τα σφυρίγματα του κ. Τριτσώνη. Δεν μας άφησε να μπούμε στην αντίπαλη περιοχή και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Δεν είναι πως μόνο εμείς μείναμε πίσω, δεν μας άφηναν. Ειδικά με τον Καμαρά, υπήρξαν περιπτώσεις που χωρίς λόγο σταματούσε από τις αποφάσεις του διαιτητή. Αποκορύφωμα ήταν η φάση του πέναλτι, που ξεκίνησε από καθαρό οφσάιντ, και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Για την αποβολή του Μήτρογλου: «Η αποβολή του Μήτρογλου ήταν μια προσπάθεια για να θολώσουν τα νερά. Το χτύπημα αυτό δεν δικαιολογηθεί αποβολή του παίκτη του Ατρόμητου, τον έσπρωξε αλλά δεν ήταν κόκκινη κάρτα. Ίσως το έκανε αυτός ο κύριος για να εξιλεωθεί ή να θολώσει τα νερά. Άφησε τέσσερα οφσάιντ, στο τέταρτο κέρδισε το πέναλτι ο Ατρόμητος, προσπαθώντας να μας βάλει μέσα στην περιοχή».

Για τις διαμαρτυρίες του Γιώργου Δώνη: «Ο κ. Δώνης έχει απόλυτο δίκιο να φωνάζει για την αποβολή του Μήτρογλου. Δεν έχει όμως δίκιο να φωνάζει για το υπόλοιπο παιχνίδι, αφού δεν υπήρχε απόφαση σε βάρος του Ατρόμητου. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός ο κ. Τριτσώνης. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να πάτησε ένα κουμπί και άλλαξε εντελώς η στάση του».

Για τα αρνητικά αποτελέσματα του Παναιτωλικού: «Σαφώς και μας προβληματίζει όμως έχει παίξει μεγάλο ρόλο η διαιτησία. Στην Τρίπολη δεν μας έδωσε ένα πέναλτι ο κ. Κάκος, στον Πανιώνιο είχαμε μια ίδια περίπτωση, με την Κέρκυρα πετύχαμε γκολ στις καθυστερήσεις και ακυρώθηκε κακώς, στα Γιάννινα υπήρξαν λάθη σε βάρος, ε, φτάνεις σε ένα σημείο που λες, αμάν πια. Θα προτιμούσα κι εγώ να μην μιλήσω καθόλου για τη διαιτησία, αλλά το ποτήρι της οργής και της διαιτησίας ξεχείλισε πλέον για εμάς. Σας είπα πως θεωρούν αδυναμία μας το ότι δεν διαμαρτυρόμαστε και δεν μιλάμε».

Για το αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι «κυνηγάει» τον Παναιτωλικό: «Δεν νομίζω πως οι περισσότεροι σκέφτονται έτσι. Οι περισσότεροι σκέφτονται με το συμφέρον τους, να πάρουν τους βαθμούς, τα χρήματα, τη δύναμη. Εδώ έχουμε έναν ανταγωνισμό που είναι τεράστιος, αλλά δεν είναι υγιής ο ανταγωνισμός. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι λένε πως ο Κωστούλας είναι καλός, να μην τον πειράξουμε. Κάποιος που έχει συμφέρει να πειράξει τον Παναιτωλικό, θα το κάνει».

Για το αν θεωρεί πως ο Τριτσώνης ήταν σε «αποστολή» σε βάρος της ομάδας του: «Σε τέτοια παιχνίδια κάποιος δεν παίζει σωστά ή επειδή δεν θέλει ή επειδή δεν μπορεί. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι της διαιτησίας να βρει τους λόγους για τους οποίους δεν έπαιξε σωστά. Πρέπει να το ψάξουν και να το βρουν, εγώ διαμαρτύρομαι αλλά δεν είμαι αρμόδιος να βρω τι έφταιξε. Δεν είμαι στο μυαλό του Τριτσώνη».

Για το αν θέλει να μην παίξει ξανά σε παιχνίδι του Παναιτωλικού ο ίδιος ρέφερι: «Θα ήταν ευχής έργον να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υπεύθυνοι αυτό. Φοβάμαι πως σε ανάλογη περίπτωση θα έχουμε επεισόδια στο Αγρίνιο. Ο κόσμος δεν θέλει φασαρίες, αλλά κάποια στιγμή η οργή θα ξεσπάσει, δεν γίνεται να επαναληφθεί αυτή η διαιτησία».

Για την αντικατάσταση Βασσάρα στην ΚΕΔ: «Δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον κ. Βασσάρα, ούτε τον κ. Δούρο. Κάθε τέτοια αλλαγή, που γίνεται με αυτόν τον τρόπο, δεν πάει ποτέ προς το καλύτερο. Δεν του δόθηκε ευκαιρία του κ. Βασσάρα, που μπορεί να μην έχει ευθύνη για τις διαιτησίες που έγιναν. Έχουμε το φαινόμενο να παίρνει ευνοϊκές διαιτησίες όποιος φωνάζει και διαμαρτύρεται. Όλος ο θόρυβος και οι ανακοινώσεις και οι φασαρίες, όπως ο Ατρόμητος την προηγούμενη φορά – κι αυτός ίσως ήταν ένας από τους λόγους που έπαιξε έτσι ο κ. Τριτσώνης γιατί ίσως να τις είχε στο μυαλό του – με τον Αστέρα, είναι για την επόμενη αγωνιστική».

Για το λόγο που διαμαρτύρεται ο Παναιτωλικός: «Εμείς δεν διαμαρτυρηθήκαμε για αυτό το λόγο, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό το πράγμα. Εγώ δεν έχω και τα μέσα για να εισπράξω κάτι από τη διαιτησία. Επαναλαμβάνω πως η διαμαρτυρία μας έγινε γιατί κάποια στιγμή αγανακτούμε».

Για την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στο Αγρίνιο: «Γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες».

Για το αν φοβάται τον υποβιβασμό: «Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε καλή θέση και ορισμένα άτυχα αποτελέσματα μπορεί να μας φέρουν σε χειρότερη θέση. Ελπίζω να τα καταφέρουμε στη συνέχεια και να βελτιώσουμε τη θέση μας».

Για το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι τόσο επιθετικός όσο στην αρχή: «Απ’ ότι θυμάστε, στα πρώτα μας παιχνίδια ήμασταν καλοί στην επίθεση, με ωραία κι ανοικτά παιχνίδια με πολύ καλό ρυθμό. Είχαμε μια κοιλιά πάνω σε αυτό, αλλά δεν πάψαμε να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Ίσως να μην είμαστε τόσο καλοί, αλλά και το σύστημα του κ. Τεννέ είναι το ίδιο και οι παίκτες που παίζουν είναι ίδιοι. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Αυτό που μπορεί να πει κανείς από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι η ψυχολογία των παικτών που τους κάνει να μαζεύονται πίσω και όχι οδηγίες από τον προπονητή».

Για τη συνέχεια: «Ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, να πάμε καλύτερα από εδώ και πέρα. Εύχομαι να μη χρειαστεί να μιλήσω στο μέλλον για τέτοιου είδους θέματα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags