Facebook Pixel "Ο Θεός είναι Έλληνας!"
| 2012-03-08 12:39:00

"Ο Θεός είναι Έλληνας!"

"Ο Θεός είναι Έλληνας!"

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε για τις στιγμές που ζουν από χθες το βράδυ στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ, μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δηλώσεις του στον "Sentra 103,3":

Για τα συναισθήματα που έχουν μετά την πρόκριση:

"Είναι πραγματικά μεγάλες στιγμές. Δύσκολο στον αθλητισμό να ζεις τόσες στιγμές. Πραγματικά είναι ένα παραλήρημα. Νομίζω κανένας από τα παιδιά που βρίσκονταν χθες στον αγωνιστικό χώρο δεν το περίμενε αυτό. Εγώ ξεκίνησα από μικρός στον ΑΠΟΕΛ που ήμουν και οπαδός του και έζησα πολλές όμορφες στιγμές, με την ομάδα. Η επιστροφή μου ήταν ένα άλλο κομμάτι. Η ομάδα αυτή μου βγάζει τον καλύτερο μου εαυτό. Έγινα ένα με την ομάδα. Ζω και αναπνέω γι' αυτή την ομάδα. Όσο είμαι καλά θα το προσπαθώ γι' αυτή την ομάδα".

Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ:

"Όταν επαναλαμβάνεις κάτι παύει να είναι τυχαίο, μετά είναι κανόνας. Έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση, έχουμε έναν προπονητή που οριοθετεί τους στόχους. Έχουμε ομαδικό συναίσθημα, δεν έχουμε ντίβες μέσα στ' αποδυτήρια. Ο Θεός είναι Έλληνας. Ένιωθα ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να σκοράρω να επιτεθώ, ένιωθα τρομερή αυτοπεποίθηση".

Για το γκολ:

"Η συγκεκριμένη κίνηση δουλεύεται από την προπόνηση, αλλά όπως βγήκε είναι της συγκεκριμένης στιγμής. Αλλά είναι μία κίνηση που τη ζητάει ο προπονητής. Στους αγώνες που είναι πιο ανοιχτοί, πιο άναρχοι είναι το παιχνίδι μας".

Για τον αγώνα με τη Λιόν:

"Όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες της Λιόν έμοιαζαν φοβισμένοι. Είχαμε υπέρμετρο ενθουσιασμό και σκοράραμε νωρίς. Σε καμία περίπτωση δεν ένιωθα ότι θα χάναμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν χθες υπέρβαλαν εαυτόν".

Για την τακτική της ομάδας:

"Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Έχουμε μία ομάδα που είναι αρκετά συμπαγής και ξεκινάει από την επιθετική γραμμή. Όλα τα παιχνίδια που αγωνιστήκαμε εκτός έδρας, μπορεί ο αντίπαλος να είχε φάσεις, αλλά κοίταγε την άμυνα του".

Για τον Διονύση Χιώτη και τις αποκρούσεις στα πέναλτι:

"Σε όλα τα πέναλτι έπεσε καλά. Δεν το είχαμε προβλέψει. Αλλά οι τερματοφύλακες με τον δικό τους τον προπονητή παρακολουθούν τους αντιπάλους. Του άξιζε, γιατί είχε τον τραυματισμό του, είχε χάσει και την θέση του".

Για το τι έκανε εκείνος στα πέναλτι:

"Εγώ μόνο προσευχόμουν στον Θεό, ανελλιπώς".

Για τις δηλώσεις του Χιώτη:

"Ισχύει αυτό που είπε ο Διονύσης. Είναι το επιστέγασμα μίας ομάδας που είναι αγαπημένη. Όταν μία ομάδα ανθρώπων βρεθούν μαζί και μοχθήσουν, τότε μπορούν να πετύχουν πολλά. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον ΑΠΟΕΛ είναι πρωτόγνωρο, αλλά δεν είναι τυχαίο. Ο προπονητής δεν αλλάζει και είναι εκεί, οι παίκτες έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση, πίστη".

Για την κλήρωση:

"Το πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει ν' αποφύγουμε τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα, που είναι άλλου επιπέδου. Όλες οι άλλες είναι ανταγωνιστικές. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, ότι με μία καλή κλήρωση θα κυνηγήσουμε το όνειρο για τους «4»".

Για το συμπέρασμα της πορείας:

"Εν κατακλείδι το ηθικό δίδαγμα, είναι πως όταν ένα σύνολο ανθρώπων, βρεθεί σε καλές συνθήκες, την κατάλληλη στιγμή μπορούν να καταφέρουν πολλά. Αυτό έχω αποκομίσει από αυτή την πορεία. Βέβαια και αν ο Θεός βλέπει ότι προσπαθείς, τότε θα σε βοηθήσει και εκείνος".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags