Facebook Pixel Εκνευριστική ''αθλητο-καπηλεία''
Άλλα Σπορ
| 2012-03-14 10:42:00

Εκνευριστική ''αθλητο-καπηλεία''

Εκνευριστική ''αθλητο-καπηλεία''

Μεταξύ αυτών που ανακάλυψαν τον στίβο και άρχισαν τα τηλεγραφήματα ήταν και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Με συγκίνησε το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του γενικού γραμματέα αθλητισμού. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Τώρα που όλοι οι ''υπερήφανοι'' σταματούν να ασχολούνται με τον Δημήτρη Χονδροκούκη και θα τον ξαναθυμηθούν με το καλό τον Ιούλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (υπό την προϋπόθεση της διάκρισης), λέω να γράψω δυο πράγματα, έχοντας την συνείδησή μου ήσυχη ότι όλα αυτά τα χρόνια θυμάμαι τους αθλητές μας αρκετά συχνότερα από μια ή δυο φορές το χρόνο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρωταθλητής κόσμου στο ύψος έκανε κάτι στο οποίο η Ελλάδα εσχάτως αποτυγχάνει. Πέρασε πάνω από την ψηλότερο πήχυ. Αυτό από μόνο του συνιστά παράδειγμα προς μίμηση. Επίσης προσέφερε μια στιγμή χαράς, τουλάχιστον σε όσους στήθηκαν μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη για να δουν την προσπάθειά του. Για να ξεχαστούμε βρε αδελφέ, αλλά όχι για να ξεχάσουμε.

Το παράδοξο είναι ότι η τηλεθέαση του στίβου την Κυριακή είναι αντιστρόφως ανάλογη της έξαρσης ''εθνικής περηφάνιας ''. Εάν όσοι δήλωσαν υπερήφανοι έβλεπαν ΕΤ.1 εκείνη την ώρα, τότε η τηλεθέαση θα έγραφε 60% τουλάχιστον. Έλα όμως που δεν έπιασε ούτε τα νούμερα που έκαναν τα νούμερα της Eurovision χθες βράδυ. Επίσης καλοί μου '' περήφανοι '' (και δεν αναφέρομαι φυσικά στον απλό κόσμο) γνώριζε κάποιος από εσάς ότι πριν από 10 ημέρες έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου; Ή όλοι μαζί ανακαλύψαμε το ύψος προχθές. Δε λέω ότι υπάρχει κάποιου είδους υποχρέωση να ξέρουμε τα πάντα, αλλά όλο αυτό το όψιμο ενδιαφέρον με κάνει να γελάω για την παιδεία και τον ευκαιριακό τρόπο που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια τον αθλητισμό σε τούτη τη χώρα.

Δεν είναι τυχαίο που ο Χονδροκούκης αμέσως μετά τον θρίαμβό του είπε στον Γιάννη Δάρα αυτό που παλαιότερα είχε πει ο Περικλής και άλλοι πρωταθλητές μας: «Να βλέπετε στίβο». Δεν είναι κάποια εντολή. Είναι προτροπή και σχεδόν παράκληση.

Μεταξύ αυτών που ανακάλυψαν τον στίβο και άρχισαν τα τηλεγραφήματα ήταν και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Με συγκίνησε το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του γενικού γραμματέα αθλητισμού. Ναι του ανθρώπου που φρόντισε να κάνει ο Χονδροκούκης και οι άλλοι αθλητές προπόνηση στο ψοφόκρυο, του επικεφαλής της ομάδας ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα για να διατηρήσουν τον Άγιο Κοσμά σε ανθρώπινη κατάσταση. Πρώτα τους κάνουν τη ζωή μαύρη και μετά φουσκώνουν από περηφάνια για να πάρουν λίγη από την λάμψη του μεταλλίου. Η δε ανακοίνωση του Πάνου Μπιτσαξή επιβεβαιώνει ότι και αυτός ζει στον... ''κόσμο του ΓΑΠ''. Μα καλά, δεν ντρέπονται καθόλου; Δεν φοβούνται μην πέσει καμιά... μαλαστούπα!

Και αυτή τη φορά όμως έπεσε πόρτα άγρια. «Ουδείς πολιτικός δικαιούται να πανηγυρίζει με τα παιδιά μας, να μην έρθει κανείς», είπε ο πατέρας του Δημήτρη, όπως ακριβώς είχαν πει πριν λίγες ημέρες τα κορίτσια του πόλο. Τα οποία από χθες κάνουν προετοιμασία για το προ-ολυμπιακό τουρνουά στην παγωμένη πισίνα της σχολής Ευελπίδων !!! Ωραίες συνθήκες. Ευτυχώς από αύριο ο καιρός φτιάχνει, οπότε κάπως θα σωθεί το πράγμα.

Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ουδείς ασχολήθηκε με τον τέταρτο στον κόσμο Κώστα Μπανιώτη. Τί χώριζε τους δυο αθλητές; 2 ποντάκια. 2,33 ο πρώτος, 2,31 ο δεύτερος. Αν στους Ολυμπιακούς όμως τα πράγματα είναι ανάποδα (λέμε τώρα) θα αισθανθούμε υπερήφανοι μόνο για τον Κώστα. Πιστέψτε με όμως τον ίδιο ιδρώτα χύνουν.

Αφήνω τελευταία την ΕΡΤ για να βάλουμε δυο πράγματα στη θέση τους. Το ότι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα είναι δεδομένο. Εάν το Σάββατο το μεσημέρι ο Φιλιππίδης έπαιρνε μετάλλιο ούτε θα το βλέπαμε, ούτε θα το μαθαίναμε, απλούστατα διότι έβαλαν στη ΝΕΤ τον τελικό του μπάσκετ και στην ΕΤ.1 την εθνική αηδία (συγγνώμη το εθνικό συμβούλιο εννοώ) του ΠΑΣΟΚ για να ακούμε τις σοφίες του Παπουτσή. Ωραία ώρα βρήκε κι αυτός να μιλήσει. Ο στίβος ούτε στην ΕΤ.3, ούτε καν στο φτωχό πλην τίμιο Σινέ/Σπορ. Θυμήθηκα το 1997 όταν είχαν χάσει το μετάλλιο του Παπαδιά. (Τον θυμάστε τον Παπαδιά; Μπα, δε νομίζω! Κι όμως... Και τότε είχαμε γίνει όλοι ... ‘’εθνικά περήφανοι’’)

Από εκεί όμως μέχρι να τους ρίχνουμε το ανάθεμα για το ότι οι Τούρκοι διοργανωτές δεν έδειχναν το ύψος και έχασαν το καλό άλμα του Χονδροκούκη σε απευθείας μετάδοση υπάρχει απόσταση. Δεν ευθύνεται η ΕΡΤ για τις επιλογές του Τούρκου σκηνοθέτη, αυτό πια θα έπρεπε να το γνωρίζετε αγαπητέ πρόεδρε του ΣΕΓΑΣ. Ολόσωστη η διαμαρτυρία σας για το Σάββατο, αλλά καλό θα ήταν να εξετάζετε όλα τα δεδομένα πριν γενικεύετε και χάνετε το δίκιο σας.

Τρέμω πάντως για την ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων με τις επιλογές που θα κληθούν να κάνουν οι... φωστήρες!

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι η ΕΡΤ το θέμα μας.

Έχω βαρεθεί την ‘’αθλητο-καπηλεία’’ . Ας σταθούμε επί της ουσίας δίπλα τους, γιατί τελικώς οι μόνοι που δικαιούνται να αισθάνονται όλα αυτά που εμείς διατυμπανίζουμε ότι ‘’διαπερνούν το είναι μας’’, είναι οι γονείς τους, οι φίλοι τους και δίαφοροι (λίγοι) βιτσιόζοι.

Χαίρεται!

Υ.Γ: Σε τί εξυπηρετεί η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags