Facebook Pixel Με Νάπολι στο Ολίμπικο η Γιούβε!
| 2012-03-22 01:17:00

Με Νάπολι στο Ολίμπικο η Γιούβε!

Με Νάπολι στο Ολίμπικο η Γιούβε!

H Νάπολι καθάρισε με 2-0 την Σιένα και στις 20 Μαϊου τα... λέει με την Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου στο Ολίμπικο!

Το «Σαν Πάολο» ήταν κατάμεστο με τους οπαδούς της Νάπολι να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και το ματς άρχισε ιδανικά για την ομάδα τους, καθώς μετά την ευκαιρία του Καβάνι στα πρώτα λεπτά από το γύρισμα του Ζούνιγκα, ήρθε το 1-0 στο 11ο λεπτό. Φάουλ του Λαβέτσι από δεξιά και ο Βεργκάσολα στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του...

Η Νάπολι είχε, πλέον, σκορ πρόκρισης, είχε την ψυχολογία με το μέρος της και παρά το γεγονός ότι η Σιένα βγήκε μπροστά και πήρε για κάποια λεπτά την κατοχή της μπάλας, ήταν φανερό ότι με τους χώρους που ήταν αναγκασμένοι να αφήνουν πίσω οι Τοσκανοί, οι γηπεδούχοι μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Το έκαναν στο 31', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ της Σιένα η Νάπολι έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Λαβέτσι που πάσαρε στον Χάμσικ, αυτός από αριστερά τροφοδότησε ωραία τον Καβάνι και ο Ουρουγουανός με κεφαλιά έκανε το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών! Μοναδικό αρνητικό στο πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, το γεγονός ότι ο Μάτζιο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, με τον Ντοσένα να παίρνει τη θέση του.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι καθώς η Νάπολι ήταν σοβαρή και δεν επέτρεψωε ουσιαστικά στη Σιένα να απειλήσει, με το 2-0 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βαλέρι, με τους Παρτενοπέι να ανατρέπουν την ήττα με 2-1 στον πρώτο αγώνα στην Τοσκάνη.

Αυτό σημαίνει ότι ο φετινός τελικός του Coppa Italia είναι πραγματικά μεγάλος, καθώς στο «Ολίμπικο» της Ρώμης θα βρεθούν 30.000 Γιουβεντίνοι και άλλες 30.000 Ναπολιτάνοι, με την Μεγάλη Κυρία να θέλει τον πρώτο της τίτλο μετά από όσα έγιναν το 2006 και τους Παρτενοπέι τον πρώτο τους μετά την εποχή Μαραντόνα!

Οι συνθέσεις
Νάπολι (Βάλτερ Ματζάρι):
 Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζιο (41' Ντοσένα), Ινλέρ, Γκαργκάνο (63' Τζεμαϊλί), Ζούνιγκα, Χάμσικ, Λαβέτσι (81' Πάντεφ), Καβάνι.

Σιένα (Τζιουζέπε Σανίνο): Μπρκιτς, Πεζόλι, Τέρτζι, Κοντίνι, Μπελμόντε (65' Μπογκντάνι), Βεργκάσολα, Παραβιτσίνι, Ρόσι, Μανίνι (76' Σέστου), Μπριέντσα, Λαρόντο (79' Γκονζάλες).

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags