Facebook Pixel Καταιγίδα ο Αλόνσο!
| 2012-03-25 14:03:00

Καταιγίδα ο Αλόνσο!

Καταιγίδα ο Αλόνσο!

Την ανατροπή έκαναν Αλόνσο και Ferrari στη Μαλαισία, καθώς πανηγύρισαν την πρώτη φετινή νίκη. Ιστορική στιγμή για τη Sauber με τη 2η θέση του Πέρεζ. Τρίτος ο Χάμιλτον. Διακοπή λόγω καταιγίδας.

Οι καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολες τις προσπάθειες των πιλότων όλο το τριήμερο στη Σεπάνγκ, όμως σήμερα μια τροπική καταιγίδα έφερε την 50λεπτη διακοπή του αγώνα στον 9ο γύρο, καθώς μετέτρεψε την πίστα σε... λίμνη και ήταν αδύνατο να διεξαχθεί, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα και να ακινητοποιεί τα μονοθέσια στη γραμμή εκκίνησης τερματισμού.

Επανεκκίνηση με αυτοκίνητο ασφαλείας

Άπαντες μπήκαν στην αναμονή και περίμεναν να κοπάσει η βροχή, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη διεξαγωγή του αγώνα. Αυτό έγινε για κάτι λιγότερο από μια ώρα και η επανεκκίνηση δόθηκε με το αυτοκίνητο ασφαλείας να οδηγεί την κούρσα, καθώς έπρεπε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πρωταγωνιστών. Το αμάξι της Mercedes έμεινε για πέντε γύρους στην πίστα και στον 13ο γύρο μπήκε στα πιτς για να έχουμε ξανά αγώνα στη Μαλαισία.

Πιτ στοπ, λάθος McLaren και μπροστά ο Αλόνσο

Με την επανέναρξη, λοιπόν, αρκετοί πιλότοι πραγματοποίησαν το δεύτερο πιτ στοπ και κάπου εκεί καταστράφηκε ο αγώνας του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός είχε τα ηνία από την εκκίνηση, όμως η καθυστέρηση στο πιτ στοπ του ήταν η βασική αιτία για να καταστραφεί ο αγώνας του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 βγήκε στην πέμπτη θέση και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη και να δώσει το παρών στο βάθρο. Από αυτό επωφελήθηκαν περισσότερο οι Φερνάντο Αλόνσο και Σέρχιο Πέρεζ.

Ο Ισπανός πέρασε μπροστά και δεν έχασε την πρωτιά σε κανένα σημείο, παρά το γεγονός ότι απειλήθηκε από τον Μεξικανό, έκανε την ανατροπή και χάρισε την πρώτη νίκη για φέτος στη Ferrari των πολλών προβλημάτων.

Ιστορική στιγμή για Πέρεζ, Sauber

Όσον αφορά τον Πέρεζ, έκανε τα... αδύνατα δυνατά, πίεσε τον Αλόνσο για να πάρει ακόμα και τη νίκη, αλλά ένα λάθος του στους τελευταίους γύρους τον άφησε δεύτερο στην πιο ιστορική στιγμή για τον Μεξικανό στην καριέρα του και τη Sauber από τότε που αποχώρησε η BMW.

Έχασε έδαφος ο Φέτελ

Από εκεί και πέρα, μια επαφή στους τελευταίους γύρους με τον Ναράιν Καρθικέγιαν έφερε το κλαταρισμένο ελαστικό του Σεμπάστιαν Φέτελ, που ανάγκασε τον Γερμανό να μπει στα πιτς.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε αρκετές θέσεις, με αυτόν τον τρόπο και τερμάτισε 11ος, ενώ στον τελευταίο γύρο του δόθηκε εντολή να εγκαταλείψει, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Εκπλήξεις στη δεκάδα

Σχετικά με την πρώτη δεκάδα, οι Μαρκ Γουέμπερ, Κίμι Ραϊκόνεν ακολούθησαν την τριάδα του βάθρου, ο Μπρούνο Σένα πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του (6ος) και η Force India είδε αμφότερα τα μονοθέσια εντός αυτής (7ος ο ντι Ρέστα, 9ος ο Χάλκενμπεργκ).

Την ίδια στιγμή είδαμε και μια έκπληξη και αυτή ήταν του Ζαν Ερίκ Βερν, ο οποίος έφερε στην όγδοη θέση την STR7. Τέλος, τη δεκάδα συμπλήρωσε ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ, με τη Mercedes να αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού ο Ρόζμπεργκ έμεινε εκτός δεκάδας (13ος).

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags