Facebook Pixel Στην Πόλη έρχεται και στην κορφή ...αστέρι!
Μπάσκετ
| 2012-03-28 22:40:00

Στην Πόλη έρχεται και στην κορφή ...αστέρι!

Στην Πόλη έρχεται και στην κορφή ...αστέρι!

Έτοιμος για το F4 της Κωνσταντινούπολης ο εκπληκτικός Ολυμπιακός. Διέλυσε τη Σιένα 75-55 στο ΣΕΦ, έκανε το 2-1 στη σειρά και θέλει νίκη την Παρασκευή για να τελειώνει. Μάταια έψαχνε το καλάθι η ιταλική ομάδα!

Η Σιένα μπορεί να αιφνιδίασε στην αρχή του ματς τους παίκτες του Ίβκοβιτς και να βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10-3, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τη συγκέντρωσή του και με δυνατή άμυνα πέρασε μπροστά στο τέλος της περιόδου. Ενδεικτικό είναι πως οι Ιταλοί μετά τους δέκα γρήγορους πόντους, κατάφεραν να βάλουν μόλις δύο σε τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν το προβάδισμα με 14-12 μετά από τα πρώτα δέκα λεπτά στον τρίτο προημιτελικό.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε την καλή άμυνα και βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, κυρίως με τους Χάινς και Μάντζαρη. Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο οι παίκτες του Ντούντα ανέβασαν τον ρυθμό τους προς το τέλος και ανέβασαν την διαφορά στο +11 (32-21), με την Σιένα να σημειώνει μόλις 9 πόντους στη περίοδο.

Σοβαρός και με το στόχο της νίκης στο μυαλό του βγήκε ο Ολυμπιακός από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ μετά το ημίχρονο, με την εικόνα του ματς να μην αλλάζει και τον Χάινς να κάνει την διαφορά για τους Πειραιώτες φτάνοντας τους 13 πόντους. Τα στατιστικά των Ιταλών συνέχιζαν να είναι χαμηλά, οι πόντοι δεν ερχόντουσαν και ο Ολυμπιακός έφτανε βήμα-βήμα στο σκοπό του και με το 48-30 στο τέλος της τρίτης περιόδου, μόνο με αυτοκτονία θα έχανε τη νίκη.

Με τον κόσμο να έχει ζεσταθεί για τα καλά από αυτό που έβλεπε στο ΣΕΦ και τους Σλούκα-Παπανικολάου-ΛΟ να παίρνουν τα ηνία από τον Χάινς, οι «ερυθρόλευκοι» κλείδωναν τη νίκη και τον Ντούντα να φτάνει στο σημείο μέχρι και να ξεκουράσει παίκτες!

Με τον Χάινς να σταματάει στους 15 πόντους, τον Σλούκα στους 11 και τον Λο στους 10, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 75-55 συντρίβοντας την ομάδα του Πιανιτζιάνι και είναι μία νίκη μακριά από το F4 της Πόλης!

 

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 15, Άντιτς 6, Σπανούλης 2, Ντόρσεϊ, Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 9, Σλούκας 11, Λο 8.

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 13, Ζήσης 2, Άντερσεν 6, Ρακόσεβιτς 4, Καραρέτο 4, Ρες 8, Θόρντον, Λαβρίνοβιτς 4,, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι 4, Μος.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-21, 48-30, 75-55

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags